Jump to content

Motocykl M-72 / Zvezda 1:35

arthur_szu
 Share

Recommended Posts

Jak w temacie - motocykl M-72 z koszem produkcji Zvezdy. Powiem szczerze, że jestem zaskoczony wykonaniem, zarówno samego motocyklu jak i figurantów, których w zestawie mamy 4 (wersja bojowa i pijąco-śpiewająca )

2054_rn.jpg

th_100_1730.jpg th_100_1735.jpg th_100_1734.jpg

th_100_1733.jpg th_100_1731.jpg th_100_1737.jpg

th_100_1736.jpg th_100_1760.jpg th_100_1759.jpg

th_100_1758.jpg th_100_1757.jpg th_100_1751.jpg

Figuranci ju z wstępnie pomalowani. Motocykl czeka jeszcze filtrowanie, washowanie i pigmenty, bez zbędnego błocka Jeśli czas pozwoli to oczywiście i podstawka

Danielu - miałem to w planach od początku. Niestety nadmiar obowiązków służbowych pozwala na razie na taką formę modelarska prosto z pudełka ale zobaczymy - może się uda (w eMce nie tylko od sprzęgła, gazu i hamulca są przewody - jest ich troche więcej, potwierdzone zdjeciami motocykla kolegi). Poza tym mam jeszcze do zrobienia BMW R-75 dla siebie i BMW R-12 i 2x Zundappy do Muzeum Obrony Wybrzeża w Helu... A doba ma tylko 24h Pozdrawiam

Danielu - miałem to w planach od początku. Niestety nadmiar obowiązków służbowych pozwala na razie na taką formę modelarska prosto z pudełka

Nie przesadzaj, zamiast wątpliwych obić mogłeś zrobić przewody. W miniaturach motocykli to podstawowa waloryzacja.

Pzdr

Nie przesadzaj

Nie, nie przesadzam. Ucieszyłem się ostatnio, że w ogóle miałem chwile na klejenie modeli

zamiast wątpliwych obić mogłeś zrobić przewody

Cóż - jeden lubi ogórki, drugi ogrodnika córki. Poza tym napisałem, że jeśli czas pozwoli przewody może uda się zrobić

(...) ale zobaczymy - może się uda

Również pozdrawiam

• 2 weeks later...

Witam,

Świetne wykonanie - robi wrażenie . Pracuję nad kolejnym zestawem Zvezdy z Emką w roli głównej - wersją z moździerzem 82 mm. Przepraszam za trywialne pytanie - z czego wykonałeś przewody i linki ??