Demonion Napisano 7 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 7 Sierpnia 2012 Więc niestety pomyliłem brąze - podczas wyciągania z pudełka żona mnie zagadała i tak wypełniła mą głowę, iż zorientowałem się po pokryciu burty. Co za tym idzie zmieniłem koncepcję pierwotnego załeżenia i pogrubiłem pasy na osłonach przypominające jedną z plansz barwnych którą kiedyś widziałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 7 Sierpnia 2012 Share Napisano 7 Sierpnia 2012 Zawsze możesz poprawić bazowym kolorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 7 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 7 Sierpnia 2012 Zawsze możesz poprawić bazowym kolorem. Nie jest źle i jestem zadowolony z osiągniętego efektu z uwagi, iż nie nastapiła katastrofa a sam kamuflaż wyszedł według mnie dość dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 7 Sierpnia 2012 Share Napisano 7 Sierpnia 2012 No nie wiem moim zdaniem... zastanów się na spokojnie czy aby na pewno jesteś zadowolony i czy nie warto by jeszcze raz nałożyć bazy. Też wiele razy mówiłem sobie... jestem zadowolony a prawdy było w tym co mięsa w parówkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamilkar Napisano 7 Sierpnia 2012 Share Napisano 7 Sierpnia 2012 I to mają być takie? Tak, albo bez ostróg antypoślizgowych: http://www.friulmodel.hu/en/atl-04-pz-iii-iv-i7/ Pzdr Dokładnie te ! Te z ostrogami stosowano od IV kwartału 43' Pozdrawiam. Paweł P.S. Przepraszam nie doczytałem dokładnie : wrzesień 43', tak więc mogą być i te z ostrogami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 8 Sierpnia 2012 Share Napisano 8 Sierpnia 2012 Mnie to malowanie nie przekonuje. Pasy są moim zdaniem za grube i chyba nie do końca dobrze nałożone. Zagadzam się zatem z Twitchem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 8 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 8 Sierpnia 2012 Przespałem się z problemem i po smacznym śniadaniu przemaluję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 8 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 8 Sierpnia 2012 Przemalowany, pasy nałożone odpowiednim brązem oraz zachowana szerokość natrysku. Znacznie lepiej wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 8 Sierpnia 2012 Share Napisano 8 Sierpnia 2012 Lepiej, dużo lepiej, ale spory odkurz został miejscami. Może po brudzingu będzie mniej widoczny. Tą jedną falbankę na ekranie wieży byś mógł poprawić (lewa strona tył). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 8 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 8 Sierpnia 2012 Właśnie w tym miejscu nastąpił niekontrolowany wypływ farby i zabardzo nie wiem jak to zniwelować. Chyba że wąskim bazowym przesunąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 8 Sierpnia 2012 Share Napisano 8 Sierpnia 2012 Zamaluj cału obszar bazowym i wtedy jeszcze raz psiknij wężyk brązowy w tym miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 8 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 8 Sierpnia 2012 Zgodnie z radą poprawiłem. Jak wróce umieszczę zdjęcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 8 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 8 Sierpnia 2012 Naprawa zrobiona. Model dostanie gąski rekomendowane przez światlejszych specjalistów ale to już pod koniec miesiąca. Zmuszony jestem wyłożyć kasę na swą karocę bo progi się zaczeły sypać. Teraz powolutku z detalami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 8 Sierpnia 2012 Share Napisano 8 Sierpnia 2012 No i git. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 8 Sierpnia 2012 Share Napisano 8 Sierpnia 2012 Dużo lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
verde Napisano 8 Sierpnia 2012 Share Napisano 8 Sierpnia 2012 Tak jak wyżej lepiej wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 12 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 12 Sierpnia 2012 Po kilkudniowej nieobecności spowodowanej wyjazdem i brakiem mocy twórczej postanowiłem poobijać pojazd. Spaprałem wloty do przekładni za dużo farby się odłożyło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 12 Sierpnia 2012 Share Napisano 12 Sierpnia 2012 No i bomba! A to dopiero początek syfienia zapewne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 12 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 12 Sierpnia 2012 Uff czy jeszcze coś poprawić? Idę poszukać jakiś kalek do niego bo są same krzyże. A syfienia to jeszcze przedomną od groma i ciut ciut. Prawdziwy chrzest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 12 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 12 Sierpnia 2012 A właśnie antena. Spotkała się z żoną i jej ciut brakuje. Zestawowa mysiałbym ją wymienić na drut lub coś innego. Narazię ją zmetalizuje. Jeśli zaś chodzi o detale to założyłem, iż całość wyposażenia została pociągnięta kamuflażem choć bazówka była fabryczna. Zobaczę czy mam brąz podchodzący pod drewno na uchwyty narzędzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 12 Sierpnia 2012 Share Napisano 12 Sierpnia 2012 O masakra... Możesz jakoś wytłumaczyć te obicia, odpryski, czy co to tam napaćkałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 12 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 12 Sierpnia 2012 Ekrany ciut nie tego moim zdaniem ale i tak pojdzie jeszcze do brudzenia. Powycierany jak na mocną eksploatację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 12 Sierpnia 2012 Share Napisano 12 Sierpnia 2012 Na krawędziach ekranów przesadziłeś. Tak to wygląda na prawdę super.Antenę można zrobić z rozciągniętej nad ogniem ramki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 12 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 12 Sierpnia 2012 Rozpędziłem się Grzechu ciut za mocno z ocierką ekranów ale to da się myślę zniwelować opyleniem kurzem czy jakimś innym syfem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 12 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 12 Sierpnia 2012 Dzięki i trzeba będzie przemalować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi