K.Y.Czart Napisano 1 Sierpnia 2012 Share Napisano 1 Sierpnia 2012 Przy okazji budowy dużego Spitfira, a właściwie pod jej koniec postanowiłem zbudować na chybcika mały (w 1:72) model Spita w niemal identycznej konfiguracji. Trochę dla żartu, trochę dla zobrazowania różnicy w skali. Bazą też była Tamiya, wspomagana zestawem waloryzacyjnym Airesa. Co nieco wykorzystałem z modelu AZ, tak często chyba niesłusznie psioczonego. To była szybka budowa, bez "napinki", co da się bez trudu zauważyć: Pozdrawiam Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 1 Sierpnia 2012 Share Napisano 1 Sierpnia 2012 Zgłaszam się w 72, bo to moja skala. Aż dziw, że cisza na razie, chyba kontemplacja... Oba oglądałem i to kilka razy, oczywiście śledziłem na redukcyjnym, ale miłym zaskoczeniem jest maluch w 72. Oba mi się baaardzo podobają, zwłaszcza za klimat detaliczny i malowanie. Osobiście nie miałbym nic przeciwko, żeby pozostawiając dużego w jego oznaczeniach, malucha wykonać w malowaniu, które na pwm uznałeś za "najbardziej odpowiadające" - XT - D. Myślę, że oba modele będą przez długi czas stanowiły punkt odniesienia dla kolejnych śmiałków. Gratulacje - Mikołaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 2 Sierpnia 2012 Share Napisano 2 Sierpnia 2012 Myślę, że oba modele będą przez długi czas stanowiły punkt odniesienia dla kolejnych śmiałków. Gratulacje - Mikołaj Oj tak, piękne modele, gratuluję zwłaszcza tego malucha, o którym myślałem, że to żart w photoshopie. Piękna robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cinkciarz Napisano 2 Sierpnia 2012 Share Napisano 2 Sierpnia 2012 Silniki obu maszyn są genialne oby tak dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krosto Napisano 2 Sierpnia 2012 Share Napisano 2 Sierpnia 2012 No cóż. Kej Łaj wie chyba wszystko na temat tej maszyny. Jak sobie czytałem posty na innym forum, to szybko przestałem czytać, bo mój mózg przestał łapać tych wszystkich zawiłości konstrukcyjnych Osobiście uwazam wykonanie za fenomenalne! gratuluje K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czsochaj Napisano 4 Sierpnia 2012 Share Napisano 4 Sierpnia 2012 Mam ściągawkę jak budować Spita. Chciałbym choć trochę zbliżyć się do poziomu obu Twoich modeli. To jest to co najbardziej lubię, model sklejony bez ogólnie szalejącej mody na ,,łosze" i ,,przesze". Można? Można. Brawo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 4 Sierpnia 2012 Share Napisano 4 Sierpnia 2012 Mam ściągawkę jak budować Spita. Chciałbym choć trochę zbliżyć się do poziomu obu Twoich modeli. To jest to co najbardziej lubię, model sklejony bez ogólnie szalejącej mody na ,,łosze" i ,,przesze". Można? Można. Brawo. Ha, ha - z ust mi to wyjąłeś (a właściwie z klawiszy ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi