Polee Napisano 16 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 16 Sierpnia 2012 A właściwie nie wiem ? Czyli przemalować je tak ? Na kolor bazowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 16 Sierpnia 2012 Share Napisano 16 Sierpnia 2012 Staraj się malować warstwowo bo trochę nadal zalewasz model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polee Napisano 17 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 17 Sierpnia 2012 Teraz pytanie czy kupno tego o to przedmiotu to dobry wybór ? http://www.hobby.szeroka5.pl/product_info.php/info/p8363_AK-interactive-022-Efekt-kurzu---Afryka.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 17 Sierpnia 2012 Share Napisano 17 Sierpnia 2012 (edytowane) Zapewne tak, ale ja uważam, że w pierwszej kolejności powinieneś skupić się na ogarnięciu warsztatu. Te zakurzenia możesz doskonale zrobić używając suchych pasteli do zakupienia w sklepach dla plastyków. Edytowane 17 Sierpnia 2012 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polee Napisano 17 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 17 Sierpnia 2012 Spokojnie ogarnie się ;) A ten produkt ? http://www.hobby.szeroka5.pl/product_info.php/info/p9405_AK-interactive-041-Pigment---P--nocnoafryka-ski-kurz.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 17 Sierpnia 2012 Share Napisano 17 Sierpnia 2012 Już Ci napisałem. To są dobre produkty, ale lepiej poćwicz z suchymi pastelami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polee Napisano 17 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 17 Sierpnia 2012 No dobrze, czyli pastele te zwykłe tak ? Dla plastyków ? A jak je wykorzystać ? No to zobaczymy http://pwm.org.pl/viewtopic.php?f=76&t=121 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polee Napisano 17 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 17 Sierpnia 2012 A mógłby mi ktoś polecić lub doradzić http://www.hobby.szeroka5.pl/index.php/cat/c433_Suche-Pigmenty.html/page/2 z tego asortymentu. Jak dobrać te 2 odcienie ?? Będę bardzo wdzięczny, jeszcze dziś zamierzam się wybrać do sklepu ;) Znalazłem jeszcze coś takiego http://www.hobby.szeroka5.pl/product_info.php/info/p7857_Vallejo-73102-Pigment-Yellow-Ocre.html A przy okazji znalazłem takie coś opłaca się to kupić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mnih Napisano 17 Sierpnia 2012 Share Napisano 17 Sierpnia 2012 Kupuj wszystko, tylko czy bedziesz wiedzial jak tego użyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polee Napisano 17 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 17 Sierpnia 2012 Ale rozumiem że jedne pigment też by mógł być tak ? A Mnih ;) Słuszna sugestia no właśnie jak tego użyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 17 Sierpnia 2012 Share Napisano 17 Sierpnia 2012 A jest sens ładowania tylu pieniędzy w taki zestaw? Kup najpierw suche pastele jak Ci koledzy radzą. w Krk są po 1,50 - 2 zł szt. (Talens czy coś) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polee Napisano 17 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 17 Sierpnia 2012 A jest sens ładowania tylu pieniędzy w taki zestaw? Kup najpierw suche pastele jak Ci koledzy radzą. w Krk są po 1,50 - 2 zł szt. (Talens czy coś) Coś takiego tak ?http://www.google.pl/imgres?imgurl=http://www.rost.com.pl/Papier/Pastele/PasteleSucheSR_d.jpg&imgrefurl=http://www.rost.com.pl/Papier/PasteleSuche.htm&h=315&w=769&sz=54&tbnid=aMe76ttMlwOeYM:&tbnh=49&tbnw=120&zoom=1&usg=__hof4bH5dpgY99hM-vBL9Ga7ZFT0=&docid=JZh2EsV2LAy78M&sa=X&ei=ZE4uUObOG63U4QSlkoCIAg&ved=0CFgQ9QEwAA&dur=141 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 17 Sierpnia 2012 Share Napisano 17 Sierpnia 2012 lepiej poćwicz z suchymi pastelami. bzdury gadasz. Rozumiem, że chcesz je zareklamować, ale jak już to piszę bzdury a nie gadam. Biorąc pod uwagę dotychczasowe osiągnięcia warsztatowe kolegi, tańszym rozwiązaniem będą suche pastele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polee Napisano 17 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 17 Sierpnia 2012 Cóż no to dobrze, wypróbuje te suche pastele, ale rozumiem że to mógłbym sobie kupić ? ;) http://www.hobby.szeroka5.pl/product_info.php/info/p8389_Vallejo-73201-Wash---Czarny-cie-.html czy jakiś inny ? Odcień ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mnih Napisano 17 Sierpnia 2012 Share Napisano 17 Sierpnia 2012 Wash można zrobic farbą olejną dosterpną w sklepach dla plastyków. Po za tym jakimi pedzlami malujesz? Jaki rozmiar? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polee Napisano 17 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 17 Sierpnia 2012 1 Mag Pol ale , mam też jakieś inne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 17 Sierpnia 2012 Share Napisano 17 Sierpnia 2012 Kamil! Chłopak kupił model, który kosztuje około 30 złociszy. Nie umie jeszcze dobrze malować. To po cholerę ma kupować pigmenty AK, jak kładzenie farby idzie mu jeszcze po grudach? Idąc takim tokiem rozumowania niech jeszcze kupi sobie aerograf za 1500PLN, pędzle z pióra marabuta, panzera III ale ...Dragona w skali 1/35. Wydaje mi się, że lepiej żeby nauczył się tańszym kosztem. W końcu żyjemy w " tanim" państwie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GeraltofPoland Napisano 17 Sierpnia 2012 Share Napisano 17 Sierpnia 2012 Idąc takim tokiem rozumowania niech jeszcze kupi sobie aerograf za 1500PLN, pędzle z pióra marabuta, panzera III ale ...Dragona w skali 1/35. Może to ja jakiś nierozumny jestem, ale co mają pigmenty do aero za 1,5 tyś? Jak ma kasę i chce sobie kupić pigmenty, to niech kupi pigmenty, nie rozumiem, czemu uważasz je za tak ciężkie w użyciu i drogie. Fakt, lepiej uczyć się mniejszymi kosztami, ale bez przesady, bo jak to mówią "chytry dwa razy traci" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polee Napisano 17 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 17 Sierpnia 2012 No no no panowie ;) Może mam dobre wieści dla nie których z was. No więc tak byłem w sklepie , właśnie wróciłem. No i co ? No właśnie nic , nic nie kupiłem, nic nie straciłem ,a pan sprzedawca urządził mi niezły wykład, z tego co mam kupić ;) Ale jednak nic nie kupiłem bo nie było nic, co było u niego na stronie, tak więc, dziś zamawiam kalki na allegro, ponaklejam. Potem zrobię tego washa z farb olejnych, a potem brudzenie z pasteli ;) I jak to wyjdzie, zobaczymy ;) Ale pamiętajcie że dla mnie te modele to już się podobają ;) Nie potrzebuję jakiś extra detali czy coś. Mi to wystarczy, robię to tylko dla siebie ;) Jestem zafascynowany kampanią Afrykańską, no i chciałem sobie zrobić dioramkę, pożyjemy zobaczymy ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GeraltofPoland Napisano 17 Sierpnia 2012 Share Napisano 17 Sierpnia 2012 A masz już jakiś plan dioramki? Bo ciekaw jestem, jaki masz na nią pomysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polee Napisano 17 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 17 Sierpnia 2012 Miałem, ale nie chcący usunąłem ;/ Jeśli dasz mi 20 minut zaraz opracuję solidny plan ;) Minutka ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 17 Sierpnia 2012 Share Napisano 17 Sierpnia 2012 Ale pamiętajcie że dla mnie te modele to już się podobają ;) Nie potrzebuję jakiś extra detali czy coś. Mi to wystarczy, robię to tylko dla siebie ;) I tak trzymać. Z każdym następnym modelem wykonanie się poprawi. Małymi kroczkami do perfekcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polee Napisano 17 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 17 Sierpnia 2012 Przepraszam że tak długo.. Shot at 2012-08-17 Shot at 2012-08-17 Ogólnie zastanawiam się czy umieszczę jeszcze stronę atakującą na dioramie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GeraltofPoland Napisano 17 Sierpnia 2012 Share Napisano 17 Sierpnia 2012 Jak na początkującego to dość ambitny projekt. Na twoim miejscu ograniczyłbym się do samych Niemców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polee Napisano 17 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 17 Sierpnia 2012 Możliwe możliwe też mi się tak wydaję.. Podkładem będzie jakaś deska, na to daje cienką warstwę styropianu, potem wikol + ręczniki papierowe kształtowanie terenu, następnie wikol+ piasek. Na okopy coś się wykombinuje, bunkier planuję zrobić z cienkiego styropianu. Tak jeszcze myślę nad umiejscowieniem tych Pz III może coś doradzicie ? jakieś lepsze rozmieszczenie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi