MartiniOCP Napisano 26 Sierpnia 2012 Share Napisano 26 Sierpnia 2012 Skończone. Poziom zadowolenia z wykonania dodatni, ale bez przesady. Babole, które widzę to - nie do końca usunięta skórka z tylnych błotników (przy łączeniu z klapą) - mechanizm otwierania klapy działa, ale krople potu spływają po czole kiedy to się odbywa;] - francuskie blachy ;/ Wziąłem bo były "najzgrabniejsze rozmiarem" i kolorkiem. - kilka innych "artefaktów" - wycieraczki z aber - wg mnie lepsze niż zestawowe gigantusy, ale na pewno nie do końca takie jak mają być. Ogólnie, nie żałuję poświęconego czasu. Cytryna zajmuje miejsce wśród innych klasyków a ja biorę się za 300zx turbo łobuza;] pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 26 Sierpnia 2012 Share Napisano 26 Sierpnia 2012 Poprawiłeś się ze zdjęciami, są już całkiem przyzwoite. Ładny model, robi dobre wrażenie. Wycieraczki, emblematy to mi się podoba. Nie widzę tylko klamek i zamków w drzwiach. Te pierwsze zostały chyba zamalowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 26 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 26 Sierpnia 2012 Dzięki. Zamki w drzwiach rzeczywiście nie istnieją. Na etapie przygotowywania nadwozia przewierciłem je na wylot i miało "coś" tam w środek wskoczyć. Co do klamek to mi o nich przypomniałeś. Rzeczywiście nie ma ich, gdyż zeszlifowałem je przed podkładem, żeby nie malować z nadwoziem tylko dołożyć potem. Wyleciało mi z głowy, ale, na szczęście, poprawić te babole będzie bardzo prosto. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 26 Sierpnia 2012 Share Napisano 26 Sierpnia 2012 W takim razie szybko montuj klamki bo z tymi dziurami jakoś dziwnie tak wygląda, po za tym model bardzo mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarciu21 Napisano 26 Sierpnia 2012 Share Napisano 26 Sierpnia 2012 Jak zawsze model idealnie złożony niema się czego przyczepić ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 26 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 26 Sierpnia 2012 Dzięki za zainteresowanie. Zamki zrobię z malutkich kawałków plastikowej nitki, przygniecionej gorącym ostrzem - powinna się spłaszczyć w ładny okrąg. Ewentualnie przykleję kawałek puszki na czubku wykałaczki i zeszlifuje kręcąc. Też powinno fajnie wyjść. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kazik Napisano 26 Sierpnia 2012 Share Napisano 26 Sierpnia 2012 Całkiem ładna sztuka! Ja bym jeszcze delikatnie przełoszował felgi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciol Napisano 27 Sierpnia 2012 Share Napisano 27 Sierpnia 2012 Co do blach (rejstracji) to ja sobie robie sam polskie, takie tam chce. Moze nie sa idealne, bo to nie kalki, tylko sa z papieru, ale dla mnie OK. Wystarczy pobrac z neta czcionke i w wordzie odpowiednia wielkosc liter drukujesz wycinasz skalpelem, przyklejasz na to bezbarwny i nie ma prawa byc zle. Tu bym zamontowal zolte tablice zabytkowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grubyjg Napisano 27 Sierpnia 2012 Share Napisano 27 Sierpnia 2012 Kolejny piękny model w twojej kolekcji. Pogratulować . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabbit666 Napisano 27 Sierpnia 2012 Share Napisano 27 Sierpnia 2012 Robisz świetne modele, a co mnie zadziwia - każdy kolejny model jest lepszy od poprzedniego. Nie wiem, co złego maiło by być we francuskich blachach, oczami wyobraźni widzę przemykającego jakąś krętą nadmorską drogą we Francji Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 27 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 27 Sierpnia 2012 Thnx za opinie. Rzeczywiście, chyba niepotrzebnie marudziłem o te blachy. Grunt, że nieźle wyglądają. Co do blach (rejstracji) to ja sobie robie sam polskie, takie tam chce. Dobry pomysł. Mam już nawet przygotowany projekt do wysłania i wydrukowania jako dekal (kilkadziesiąt tablic, w tym kwadraty, ale zawsze brakuje czasu albo kasy, albo jednego i drugiego;] pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kazik Napisano 27 Sierpnia 2012 Share Napisano 27 Sierpnia 2012 Robisz świetne modele, a co mnie zadziwia - każdy kolejny model jest lepszy od poprzedniego. To chyba nic dziwnego, facet się rozwija! Trening czyni mistrza, inaczej się nie da. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RapToWny Napisano 27 Sierpnia 2012 Share Napisano 27 Sierpnia 2012 ładne ferrari. Na pewno się wyróżnia w kolekcji. Mnie najbardziej cieszy otwierana klapa . Poza tym, no to jak u ciebie - czyściutko, ładnie, równo . Pokaż te twoje wszystkie modele w grupce jeśli można . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Emilssi Napisano 28 Sierpnia 2012 Share Napisano 28 Sierpnia 2012 Kolejny elegancko wykonany klasyk w Twoim wykonaniu Z niecierpliwoscia czekam na Twoj kolejny projekt Pozdrawiam Emil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maverick Napisano 29 Sierpnia 2012 Share Napisano 29 Sierpnia 2012 Mi też się bardzo podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tommi Napisano 1 Września 2012 Share Napisano 1 Września 2012 jak dla mnie piękny modelik żółtego włoskiego samochodu gratuluje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi