r0bson Napisano 5 Listopada 2012 Autor Share Napisano 5 Listopada 2012 Znim zaczniesz malować te zestawowe gąsienice polecam najpierw prysnąć je jakimś podkładem. Jak ich niczym nie zapodkładowałem zaczęła mi farba złazić. podkład daje zawsze na wszystkie części nie wiem dla czego ale jak kiedyś nawet próbowałem pomalować coś bez podkładu to bardziej przypominało mi to kolorową wode niż farbę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
r0bson Napisano 23 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 23 Stycznia 2013 Witam po dłuższej przerwie postanowiłem zakończyć moje przygody z shermi, wyszło jak wyszło może kiedyś doczeka się obić i washa, na razie chciałbym go zrobić na stan muzealny wiem że teraz polecie grad pocisków może przydadzą się do następnego modelu kalki wg mnie nie wyszły dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 23 Stycznia 2013 Share Napisano 23 Stycznia 2013 Witam po dłuższej przerwie postanowiłem zakończyć moje przygody z shermi, wyszło jak wyszło może kiedyś doczeka się obić i washa, na razie chciałbym go zrobić na stan muzealny Ale jedno nie wyklucza drugiego. Na forum było już o tym dziesiątki razy - wash to nie jest technika brudzenia, Wash ma za zadanie podkreślenie szczegółów modelu. Do tego jest jedną z najprostszych technik modelarskich, więc mimo wszystko namawiam żebyś spróbował. A co do kalek, faktycznie nie najlepiej siadły, używałeś jakiegoś płynu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
r0bson Napisano 23 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 23 Stycznia 2013 tak używałem set i sol z mr hobby, a co do washa chyba jednak się skusze tylko jakiś farbek olejnych poszukam i zobaczymy co zdziałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 23 Stycznia 2013 Share Napisano 23 Stycznia 2013 Sugerowałbym wash'a z brązowej farby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
r0bson Napisano 23 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 23 Stycznia 2013 ok dzięki czyli czeka mnie wypad na zakupy to projekt zakończenia będe sobie czekać, nie mniej jednak nad kalkami trzeba popracować jeszcze, może pokuszę się na jakąś podstawke dla niego ale nie mam weny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi