PiQ Napisano 10 Września 2012 Share Napisano 10 Września 2012 Witam Moze glupie pytanie ale jak kleicie male paski polistyrenu aby byly sklejone rowno pod katem prostym? Tzn chcialem skleic paski szerokosci 2-3mm zeby wyszlo cos jak litera L i za kazdym razem na poczatku jest ok a potem po wyschnieciu okazuje sie ze nie jest to sklejone pod katem prostym. Czym to złapać i przytrzymac do wyschniecia zeby było równo? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kret69 Napisano 10 Września 2012 Share Napisano 10 Września 2012 Można o coś oprzeć i dodatkowo przyblokować z drugiej strony. Ale czy chodzi o coś takiego: http://www.martola.com.pl/pl144/produkty29397/l_profile http://www.martola.com.pl/pl144/produkty29398/l_profile ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apache Napisano 10 Września 2012 Share Napisano 10 Września 2012 A może użyć ekierki??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czesio Napisano 10 Września 2012 Share Napisano 10 Września 2012 Przede wszystkim równo wyszlifować krawędzie i j/w ekierka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiQ Napisano 10 Września 2012 Autor Share Napisano 10 Września 2012 Apache i Czesio: koledzy no bez przesady - podstawówka już daaawno za mną i wiem do czego służy ekierka Ale co mam 2-3 godziny siedziec z ekierka w rece i trzymać zanim klej całkowicie wyschnie i złapie w 100%? Raczej chodziło mi o to czym to złapać tak małe elementy żeby sie nie rozeszły? Jak wy to robicie? Czytajcie co napisalem w pierwszym poscie: za kazdym razem na poczatku jest ok a potem po wyschnieciu okazuje sie ze nie jest to sklejone pod katem prostym innymi słowy - sklejam to pod kątem prostym odmierzam za pomocą ekierki po czym po wyschnięciu wygląda to jakby się "ściągneło" w jedną stronę i wychodzi kąt ostry. Krawędzie są proste a chcę zrobić cos a'la schodki z paseczków 2-3mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apache Napisano 10 Września 2012 Share Napisano 10 Września 2012 To weź na pudełko (muszą być ciężkie) Wyrównaj wszystko łądnie ekierką potem dociśnij od zewnącz do pudełka(cały czas od wewnątrz trzymając ekierke ), jak już wszytko będzie prosto to zamiast ekierki przyłóż jakieś cięższe pudełko. pozdrawiam mam nadzieje że pomogłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czesio Napisano 11 Września 2012 Share Napisano 11 Września 2012 Albo samym CA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiQ Napisano 12 Września 2012 Autor Share Napisano 12 Września 2012 Ok dzieki za rady - w sumie myslalem ze macie jakies wyszukane przyzaday do podtrzymywania albo cos w tym rodzaju ale ok spróbuje czymś ciężkim a małym podociskac. Elementy kleje Revell Contacta Professional ale w sumie dobry opmysl zeby złapać punktowo CA Dzieki za wszelkie rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafalik Napisano 15 Września 2012 Share Napisano 15 Września 2012 Przerzuć się na Tamiya Extra Thin, tak, jak napisał Kamil. Wysycha na prawdę ekspresowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi