KRUGER_MAN Napisano 31 Lipca 2007 Share Napisano 31 Lipca 2007 Może to nie najlepsze miejsce do tego tematu , ale chciał bym sie poradzić doświadczonych modelazy 2 rzeczy . Dostałem pracę więc w zwiąsku z tym kupuje jakis fajny modelik i chciał bym sie doradzic co polecacie w skali 1:24 do jakis 130 zł 2 sprawa to , czy maluje się po naklejeniu kalkomani bezbarwną farbą dla połysku ??? Składałme dużo modeli , lecz nie takich , złozyłem z tych bardziej za awansowanych 1 ciągnik i naczepkę więc proszę o wyrozumiałosc Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek330 Napisano 31 Lipca 2007 Share Napisano 31 Lipca 2007 1. Łatwiej było by gdybyś wymienił pare modeli jakie Ci się podobają i wtedy można polecić jakiś. 2. Maluje sie bezbarwnym dla zabezpieczenia kalek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 31 Lipca 2007 Share Napisano 31 Lipca 2007 Hej! Jesli chodzi o wybor modelu to wedlug mnie najlepiej wybrac samemu. Pomysl jaki samochod w 1:24 najbardziej Cie kreci (woz strazacki, ciagnik siodlowy, czy jakis klasyk). Jak juz cos wybierzesz to zapytaj innych co mysla o danym zestawie. Moze ktos go wczesniej sklejal i doradzi Ci od czego zaczac, co zwaloryzowac i na co uwazac. Lakierem bezbarwnym malujesz model glownie po to aby nadac mu polysku lub matu i po to, zeby kalki "wtopily" sie w model. Przejzyj relacje na forum to zobaczysz jak to sie robi. P.S. Gratuluje zdobycia posady! Pozdro, Marudek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 31 Lipca 2007 Autor Share Napisano 31 Lipca 2007 Dziękuje bardzo , no to myslałem o DAFie XF 95 z roku 2004 , co o nim myslicie bo słyszałem ze nei ma swiateł tylko kalki . Jeszcze raz THX . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 31 Lipca 2007 Share Napisano 31 Lipca 2007 Wszystkie modele trucków mają klosze (bo o to chyba Tobie chodzi ), co najwyżej kalkomanie mogą występować pod kloszami. Ewnentualnie mogą być do naklejenia na tylne lampy, ale te zawsze możesz pomalować. Model Dafa XF95 jest dość uproszczony, np rama jestw całości razem ze zbiornikiem paliwa i nadkolami. W modelu tym nie ma silnika (od spodu jest atrapa), a kabina jest przymocowana na stałe do podwozia. Takie same "felry" występują także w Manie TGA i Volvach VN, inne modele mają kompletne silniki i kabiny uchylne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 31 Lipca 2007 Autor Share Napisano 31 Lipca 2007 O to dzięki wielkie kolego , nie chcę składac tak prostego modelu :( . Pomyślę nad SCANIA 164 L Topclass 580 CV , moze eRka ale słyszałem tez ze jest kiepska . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciechu Napisano 31 Lipca 2007 Share Napisano 31 Lipca 2007 Dlaczego Scania eRKA jest kiepska?? Myśle ją kupić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 31 Lipca 2007 Share Napisano 31 Lipca 2007 Ja sam składam R-ke i jest dobrze odwzorowana , ma parę bubli jak kierownica od serii 4 lub fotele,silnik,itp ale to jest spowodowanie kosztami , ponieważ trzeba mi projektować nowe części tzn. kierownice lub silnik(inne dekle zaworowe)i fotele. Trzeba było by robić nowe maszyny do tłoczenia a to mogło by się odbić na cenie modelu. Ja osobiście polecam modele np:Iveco , które nie występowało w odległości ok 2-5lat wiec wszystko jest nowe. P.S co oznacza "że r-ka tez jest kiepska" co jeszcze jest kiepskiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 31 Lipca 2007 Autor Share Napisano 31 Lipca 2007 Nom ze jescze jest zderzak wystający i kilka częsci nie pasuje ;/ , nom ale mi sie podoba i chyba ją zakupię mimo to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 31 Lipca 2007 Autor Share Napisano 31 Lipca 2007 Więc zdecydowałem , kupię Scanie R , chciał bym dorobic do neij jedną os jescze tylko ze nie miał bym kół :( potrzebna by mi była 1 para bliźniaków i tylne zawieszenie . POZDRO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozi84 Napisano 31 Lipca 2007 Share Napisano 31 Lipca 2007 KRUGER_MAN edytuj posty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciechu Napisano 31 Lipca 2007 Share Napisano 31 Lipca 2007 Ja tak samo bym poprzerabiał jakiś model, ale jest ten jeden problem, ze nie ma z kąd wziąć kół itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Falarek Napisano 31 Lipca 2007 Share Napisano 31 Lipca 2007 Opony można kupić gorzej z felgami czy dodatkowym zawieszeniem. Trzeba śledzić Allegro bo czasami ktoś coś sprzedaje albo najprościej kupić drugi model i zrobić z niego jeden a resztę części odsprzedać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 31 Lipca 2007 Autor Share Napisano 31 Lipca 2007 To by było troche nie opłacalne ;/ , zobaczymy co będzie dalej ;) Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 1 Sierpnia 2007 Share Napisano 1 Sierpnia 2007 Ale jeżeli model składasz na konkurs to nie ma nic bardziej cennego od wygranej , czyli kupisz i 3-5 modeli i zrobisz jeden ale wygrasz. Ciesze sie że kupiłeś r-ke będę śledził relacje , bo mam nadzieje że ona powstanie??. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 1 Sierpnia 2007 Autor Share Napisano 1 Sierpnia 2007 Tak powstanie , ale zamówie ją dopiero za jakis tydzien razem z truck accesories . Czekam na pieniądze dla tego nie moge jej teraz kupic . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 1 Sierpnia 2007 Share Napisano 1 Sierpnia 2007 Czas to pieniądz a pieniądz to model jak mówią modelarze.haha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 1 Sierpnia 2007 Autor Share Napisano 1 Sierpnia 2007 Hehe , prawda , juz nawet mam koncepcje na budowe , nie będe dorabiał osi ale zrobie tą eRke super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 1 Sierpnia 2007 Share Napisano 1 Sierpnia 2007 ja Robie r-ke w kabinie cr19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi