tuchaj Napisano 14 Października 2012 Share Napisano 14 Października 2012 (edytowane) Witam wszystkich Jestem nowy na tym forum, ale nie nowy w modelarstwie. Zaczynałem bardzo dawno temu z Małym modelarzem, potem były plastiki, a dziś powróciłem do kartonów, są bardziej wymagające od plastików Oto moja plastikowa galeria z lat 80-tych, trudno mi się z nimi rozstać więc stoją i "obrastają" kurzem na półkach. I jeszcze dwa zdjęcia z innej "beczki" Nie wszystkie nawet potrafię rozpoznać, ale Wy na pewno się w tym miszmaszu lepiej rozeznajecie, prawdziwa zgadywanka co jest co. Najlepsze jest to, że są tu maszyny z oznaczeniami państw których już nie ma Pozdrawiam wszystkich Edytowane 14 Października 2012 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 14 Października 2012 Share Napisano 14 Października 2012 Powiem tak, jakbyś kolego chciał kiedyś się tego pozbyć to masz już chętnego szczególnie na maszyny z pierwszej i drugiej fotki Fotka nr 4 nie pokazuje co tam za skarb się skrywa Jesteś jednym z nielicznych bohaterów którym udało się nakleić czerwone płachty kalkomanii na tego Mi-4 z 5 fotki Ogólnie piękna kolekcyjka, fajna cofka w czasie. Jak dla mnie w sam raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tuchaj Napisano 14 Października 2012 Autor Share Napisano 14 Października 2012 Dzięki za uznanie faktycznie coś mi nie wyszło z tym 4 linkiem, ale już poprawiłem, co do Mi-4 nie jestem teraz pewny czy to kalkomania czy malowanie, to było tak dawno... ale wygląda dobrze Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LimaOscar Napisano 15 Października 2012 Share Napisano 15 Października 2012 Hahahaha! Artek82 poczuł krew (czyt. model 'made in DDR) Ogólnie to fajna kolekcja - zważywszy, że ocalała. Moje modele nawet z lat 90tych i wczesnych 'dwutysięcznych' już dawno gdzieś poszły, o tych z 80tych to nawet nie wspominam. Większość z nich miałem. Z wyj. tych szkaradzieństw wyprodukowanych przez Stasi Modelbau w skali 1/100 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 15 Października 2012 Share Napisano 15 Października 2012 Oj Lima nie szyderuj ze mnie bo zasypię galerię kilkunastoma Antkami ze Stasi Modellbau w skali 1/75 Podoba mi się ta nazwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 15 Października 2012 Share Napisano 15 Października 2012 Kapsuła czasu. Zdumiewająco dobrze zachowane, większośc kompletna, ze wszystkimi łamliwymi częściami na miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LimaOscar Napisano 15 Października 2012 Share Napisano 15 Października 2012 bo zasypię galerię kilkunastoma Antkami ze Stasi Modellbau w skali 1/75 Przecież i tak to zrobisz A tak w ogóle, to moje drobne szyderstwa nie są w żadnym razie złośliwe - raczej ogólna wesołość i wyraz sympatii . A co do Stasi Modellbau, to znalazłem coś! Odkryłem 'pokrytego pleśnią' (no nie dosłownie), niesklejonego Junkersa G.23 oraz An-14. Pewnie nawet postaram się je zlepić. Kiedyś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 15 Października 2012 Share Napisano 15 Października 2012 bo zasypię galerię kilkunastoma Antkami ze Stasi Modellbau w skali 1/75 Przecież i tak to zrobisz Kiedyś może się uda A tak w ogóle, to moje drobne szyderstwa nie są w żadnym razie złośliwe - raczej ogólna wesołość i wyraz sympatii . No przecież wiem Ja też tak dla żartu i ogólnej wesołości A co do Stasi Modellbau, to znalazłem coś! Odkryłem 'pokrytego pleśnią' (no nie dosłownie), niesklejonego Junkersa G.23 oraz An-14. Pewnie nawet postaram się je zlepić. Kiedyś. No i tu ciebie 3mam za słowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi