wosiek Napisano 19 Listopada 2012 Autor Share Napisano 19 Listopada 2012 W ramach odskoczni od blacharki postanowiłem skleić coś praktycznie z pudła. Na tapetę poszła przyczepka specjalna oznaczona symbolem Sd.Anh 54 stosowana przez Luftwaffe do przewozu sprzętu optycznego. Firma, która wyprodukowała to cudo to Plant Models W pudełku znajdziemy w dwóch woreczkach kilkanaście ładnie odlanych elementów żywicznych, ... ... które po sklejeniu wyglądają tak. Czemu przyczepka znalazła się w tym temacie? Otóż, wpadł mi szalony pomysł, żeby podczepić ją do Horcha. Zastanawiam się tylko czy aby napewno będzie to pasowało do oficerskiej załogi. Co o tym sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Azazello Napisano 19 Listopada 2012 Share Napisano 19 Listopada 2012 fajny fajny grat niemiecki tylko oponki ma jakby czysciutkie nowki.... ale to pikus Dlaczego ja tak nie umiem MA MU SIU!? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wosiek Napisano 21 Listopada 2012 Autor Share Napisano 21 Listopada 2012 Autko praktycznie skończone, no chyba, że macie jakieś uwagi i będę w stanie je zlikwidować (kierunkowskaz od strony, ten lekko padnięty już poprawiony) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 21 Listopada 2012 Share Napisano 21 Listopada 2012 Na lusterku masz jakiś paproch.Poza tym super . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 21 Listopada 2012 Share Napisano 21 Listopada 2012 Fajny, ale jeszcze troszkę opony przykurz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wosiek Napisano 29 Listopada 2012 Autor Share Napisano 29 Listopada 2012 Na lusterku masz jakiś paproch. Usunięty Fajny, ale jeszcze troszkę opony przykurz. Przykurzę, ale dopiero na właściwej podstawce. Niestety to jeszcze długa droga :( Podziałałem trochę przy przyczepie. Trochę mnie denerwowała plandeka więc dorobiłem nową i całość pokryłem Mr.Resin-em. Przy okazji urwał się tylny uchwyt więc trzeba będzie nowy zrobić. Przyczepa prezentuje się teraz tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wosiek Napisano 2 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 2 Grudnia 2012 Najwyższy czas coś skończyć, bo powoli brakuje mi miejsca w moim królestwie czyli na biurku no i warsztatów się namnożyło Przyczepa pomalowana ( dopiero na zdjęciu zauważyłem niedomalowany tylny uchwyt i muszę poprawić jeden rdzawy zaciek). Zostało kurzenie. Może jutro uda mi się wstawić "tymczasową" galerię, bo model narazie pójdzie w odstawkę czekając na następne elementy dioramy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Obalacz panzermitów Napisano 2 Grudnia 2012 Share Napisano 2 Grudnia 2012 Fajnie, ładnie, ale nad wielkością i kształtem obić mógłbyś popracować. Tak samo nad przygotowaniem powierzchni do malowania - w tej skali widać niestety wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wosiek Napisano 2 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 2 Grudnia 2012 ...ale nad wielkością i kształtem obić mógłbyś popracować. Przyczepa ma być po przejściach. W końcu to jest 1944 r. Tak samo nad przygotowaniem powierzchni do malowania - w tej skali widać niestety wszystko. Chyba skale Ci się pomyliły, no chyba, że masz sokoli wzrok. Ja wiele rzeczy dopiero na fotkach jestem w stanie zobaczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 2 Grudnia 2012 Share Napisano 2 Grudnia 2012 Ladniutka. Czekam na całą dioramkę - będzie na co popatrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wosiek Napisano 8 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2012 Przyczepa potraktowana pigmentami A tak to wygląda w kompecie. Braki w kurzeniu zostaną uzupełnione na dioramie. I to by było tyle na chwilę obecną. Temat ulega uśpieniu do czasu wykonania pozostałych uczestników przedsięwzięcia i dioramy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 9 Grudnia 2012 Share Napisano 9 Grudnia 2012 Bardzo mi się podoba. Biorąc pod uwagę wkład pracy na chwilę obecną mogę sobie tylko wyobrazić jak całość będzie wyglądać. Czeka z niecierpliwością na koniec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi