Skocz do zawartości

1:48 Jagdtiger Tamiya

Tremac

Rekomendowane odpowiedzi

Koniec roku powoli sie zbliza a norma nie wykonana Wrzucilem na warsztat taki model. Blaszek poza grillami nie przewidoje ale mam z tym problem bo tu w UK dystrybutor nie posiada a sprowadzic mu sie nie chce. Producent tez nie jest zainteresowany "dilem" Znalazlem we Francji wiec moze wkoncu uda mi sie kupic. Poza grillami zakupilem zelazne "obuwie" w Historex Agents na drugi dzien od zlozenia zamowienia przyszly. Taki sprzedawca to skarb

j1.jpg

Model zaczety troszke pogrzebalem powiercilem tu i owdzie jak pokazali w instrukcji ale potem stwierdzilem ze linki sam wykonam i trza te dziury pozalepiac

j2.jpg

j13.jpg

j14.jpg

j12.jpg

Przegladajac w internecie zdjecia zachowanych Jagdtigerow na jednym sa gniazda do mocowania dzwigu czy posiada ktos fotki lub jakis link jak to w praktyce wygladalo.

wszelkie uwagi mile widziane.

• 3 months later...

Dzialam

Postanowilem dodac Eduardowe blotniki pojedyncze panele. Zamontowalem po dwa na strone. W zwiazku z tym prosilbym o pomoc Czy wzmacniacie jakos polaczenie od spodu co by przypadkiem taki panel sie nie oderwal? czy sam super glue wystarczy?

Moim zdaniem jak masz dobrze odtłuszczone blaszki to klej wystarczy w zupełności .
Zawsze przy zabawie z super glutem zastanawia mnie kwestia tłuszczu i innych zanieczyszczeń. Bo jak by na to nie patrzeć to paluchy skleja najlepiej a przecież nikt ich nie czyści, odtłuszcza itp. Chyba bardziej chodzi o powierzchnię styku, ale za małe doświadczenie mam z blachami aby coś więcej doradzać.

Tak chodzi mi o to miejsce styku pod spodem i tak tego nie bedzie widac. Czy jest wogole sens dawac tam cos co pewniej bedzie trzymac polaczone elementy. Dodam ze panele najpierw podklejalem plastikiem z green cos tam i calosc dopiero do pojazdu.

Powoli naprzod. Jagd prawie skejony zostal dzwig do zmontowania. Z blotnikami stwierdzilem ze jednak niczym nie bede tego packal bo i tak by to niewiele dalo. Tylne blotniki zostawilem plastikowe bo jakos z lenistwa niechcialo mi sie ich odrywac. W planach bedzie king tiger wiec sie przydadza

j16_zpsa3d80796.jpg

j17_zpsbaa3ff81.jpg

j19_zps89057317.jpg

j21_zps145c3e92.jpg

Zaczolem skadac dzwig troche zabawy bedzie ale mam nadzieje ze obejdzie sie bez problemow

j20_zps0c9c163f.jpg

• 1 month later...
  • 5 months later...

Niestety troszke za pozno zbazowany od jakiegos miesiaca stoi i czeka na motywacje Prz okazji posiada ktos zdjecie chyba to blok sie nazywa pozwalajace wciagac ciezary. Ten haulerowy troszke maly i slabo zrobiony. Bylbym wdzieczny .

• 1 month later...
  • 2 months later...