Tremac Napisano 23 Października 2012 Share Napisano 23 Października 2012 Koniec roku powoli sie zbliza a norma nie wykonana Wrzucilem na warsztat taki model. Blaszek poza grillami nie przewidoje ale mam z tym problem bo tu w UK dystrybutor nie posiada a sprowadzic mu sie nie chce. Producent tez nie jest zainteresowany "dilem" Znalazlem we Francji wiec moze wkoncu uda mi sie kupic. Poza grillami zakupilem zelazne "obuwie" w Historex Agents na drugi dzien od zlozenia zamowienia przyszly. Taki sprzedawca to skarb Model zaczety troszke pogrzebalem powiercilem tu i owdzie jak pokazali w instrukcji ale potem stwierdzilem ze linki sam wykonam i trza te dziury pozalepiac Przegladajac w internecie zdjecia zachowanych Jagdtigerow na jednym sa gniazda do mocowania dzwigu czy posiada ktos fotki lub jakis link jak to w praktyce wygladalo. wszelkie uwagi mile widziane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tremac Napisano 12 Lutego 2013 Autor Share Napisano 12 Lutego 2013 Jednak pokusze sie o ten dzwig Tak bez zadnego cisnienia to co sie uda to przerobie reszta zostanie jak jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 12 Lutego 2013 Share Napisano 12 Lutego 2013 Będziesz go robił od podstaw czy masz jakiegoś gotowca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tremac Napisano 12 Lutego 2013 Autor Share Napisano 12 Lutego 2013 Dzwig gotowiec od Haulera Cos takiego Jakis czas temu kupilem i tak lezy bezpansko wiec wykozystam bo na pantere mam inna koncepcje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 12 Lutego 2013 Share Napisano 12 Lutego 2013 No to działaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tremac Napisano 19 Lutego 2013 Autor Share Napisano 19 Lutego 2013 Dzialam Postanowilem dodac Eduardowe blotniki pojedyncze panele. Zamontowalem po dwa na strone. W zwiazku z tym prosilbym o pomoc Czy wzmacniacie jakos polaczenie od spodu co by przypadkiem taki panel sie nie oderwal? czy sam super glue wystarczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 19 Lutego 2013 Share Napisano 19 Lutego 2013 Moim zdaniem jak masz dobrze odtłuszczone blaszki to klej wystarczy w zupełności . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 19 Lutego 2013 Share Napisano 19 Lutego 2013 Moim zdaniem jak masz dobrze odtłuszczone blaszki to klej wystarczy w zupełności .Zawsze przy zabawie z super glutem zastanawia mnie kwestia tłuszczu i innych zanieczyszczeń. Bo jak by na to nie patrzeć to paluchy skleja najlepiej a przecież nikt ich nie czyści, odtłuszcza itp. Chyba bardziej chodzi o powierzchnię styku, ale za małe doświadczenie mam z blachami aby coś więcej doradzać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tremac Napisano 20 Lutego 2013 Autor Share Napisano 20 Lutego 2013 Tak chodzi mi o to miejsce styku pod spodem i tak tego nie bedzie widac. Czy jest wogole sens dawac tam cos co pewniej bedzie trzymac polaczone elementy. Dodam ze panele najpierw podklejalem plastikiem z green cos tam i calosc dopiero do pojazdu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tremac Napisano 21 Lutego 2013 Autor Share Napisano 21 Lutego 2013 Powoli naprzod. Jagd prawie skejony zostal dzwig do zmontowania. Z blotnikami stwierdzilem ze jednak niczym nie bede tego packal bo i tak by to niewiele dalo. Tylne blotniki zostawilem plastikowe bo jakos z lenistwa niechcialo mi sie ich odrywac. W planach bedzie king tiger wiec sie przydadza Zaczolem skadac dzwig troche zabawy bedzie ale mam nadzieje ze obejdzie sie bez problemow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 21 Lutego 2013 Share Napisano 21 Lutego 2013 A te gąsienice pod nim to co to jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tremac Napisano 21 Lutego 2013 Autor Share Napisano 21 Lutego 2013 Jego ogumienie produkcji madziarskiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 21 Lutego 2013 Share Napisano 21 Lutego 2013 No mi to jakoś na Friule wyglądało. NIe wiedziałem że też klepią do 48. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 21 Lutego 2013 Share Napisano 21 Lutego 2013 Robią, co prawda tylko 9 wariantów i większość dla niemieckiej pancerki, ale zawsze to jakaś alternatywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tremac Napisano 9 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 9 Kwietnia 2013 Z tego polowa pozne wczesne wersje Klocek gotowy do malowania coprawda dzwig toroche krzywy ale moze uda sie go skorygowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 9 Kwietnia 2013 Share Napisano 9 Kwietnia 2013 NIby to taki kloc z czterema ścianami, ale z tymi dodatkami to dość "bogato" wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tremac Napisano 10 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 10 Kwietnia 2013 W sumie to tylko grile planowalem ale taz sie zyje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 22 Września 2013 Share Napisano 22 Września 2013 No to haki zdążysz jeszcze zmienić - chyba że już pomalowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tremac Napisano 22 Września 2013 Autor Share Napisano 22 Września 2013 Niestety troszke za pozno zbazowany od jakiegos miesiaca stoi i czeka na motywacje Prz okazji posiada ktos zdjecie chyba to blok sie nazywa pozwalajace wciagac ciezary. Ten haulerowy troszke maly i slabo zrobiony. Bylbym wdzieczny . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tremac Napisano 18 Listopada 2013 Autor Share Napisano 18 Listopada 2013 Malutki updejcik Trzeba bedzie troszke rozjasnic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 18 Listopada 2013 Share Napisano 18 Listopada 2013 Fajnie ze ciagnjesz temat. Faktycznie troszkę rozjaśnień się przyda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tremac Napisano 10 Lutego 2014 Autor Share Napisano 10 Lutego 2014 Prawie koniec zostala jeszcze kosmetyka. Planoje jeszcze jakies klamoty dolozyc moze figorki jesli uda sie cos kupic na najblizszej wystawie. Jagus na dzien dzisiejszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 10 Lutego 2014 Share Napisano 10 Lutego 2014 Ładny. Zabierasz go do Huddesfield? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tremac Napisano 10 Lutego 2014 Autor Share Napisano 10 Lutego 2014 Jesli bede a zanosi sie ze przyjade to zabiore. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
METYS Napisano 11 Lutego 2014 Share Napisano 11 Lutego 2014 Ciekawie sie zapowiada, ten kloc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi