rtoipmodest Napisano 20 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 20 Kwietnia 2013 Zgadzam się z przedmówcą Te kamo w 1/72 to duże wyzwanie. Przynajmniej dla mnie było (robiłem wersję kammo z kratkami) i dlatego pierwsza próba zakończyła się fiaskiem (kretem). Teraz myślę nad drugim podejściem i chyba się sposiłkuję drukarką (czyste kalki). To kamo to raczej powinno się udać. Plan jest taki: pierwej psik szarością, a potem trzy pozostałe kolorki z pędzla. Na końcu te czare obwódki. Obecnie jestem na etapie ustalania z Patrickiem Lapalu jak ubrać załogantów. Co do kratki to mam też wersje późną - ale to nie w tym roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 3 Maja 2013 Autor Share Napisano 3 Maja 2013 Szło to jak krew z nosa... figsy gotowe A koleżanka z pracy spytała mnie, czy z tego wyjechali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 3 Maja 2013 Share Napisano 3 Maja 2013 no to się dziewczyna rozwija :-) fajnie to wszystko wygląda, aż żal malować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 3 Maja 2013 Share Napisano 3 Maja 2013 No właśnie: czy wyjechali ?! Figsy klasa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 4 Maja 2013 Autor Share Napisano 4 Maja 2013 Dziś były dwie sesje fotograficzne. Z pierwszej przedstawię tylko figsy: Z pozostłych fotek wyszedł babol z przednim włazem, który poprawiłem. Z drugiej sesji: Jako, że pogoda dziś śliczna sięgnąłem po podkład. Po dwóch latach (niecałych) maiłem Marcinie problem z taśmą Wyszło nienajgorzej. Podstawka - pełno bąbli. Green Stuff Citadel i po sprawie. Figsy wyszły bardzo OK. Czołguś dostał nowe włazy bo te z żywicy mnie osłabiały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 4 Maja 2013 Share Napisano 4 Maja 2013 No i dobrze, że przynajmniej u Ciebie coś się dzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 4 Maja 2013 Autor Share Napisano 4 Maja 2013 .... że przynajmniej u Ciebie coś się dzieje Zamiast biadolić pokazałbyś Stugusia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 4 Maja 2013 Share Napisano 4 Maja 2013 .... że przynajmniej u Ciebie coś się dzieje Zamiast biadolić pokazałbyś Stugusia Nieśmiały jakiś taki jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 9 Maja 2013 Autor Share Napisano 9 Maja 2013 Kamo: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 9 Maja 2013 Share Napisano 9 Maja 2013 Smakowicie wygląda to kamo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 13 Maja 2013 Autor Share Napisano 13 Maja 2013 FIN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 13 Maja 2013 Share Napisano 13 Maja 2013 Oj o joj!!, Weź go trochę za kurz, podstawkę i sam model, za czysto to wygląda, a tym samym mało realnie, sztucznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 13 Maja 2013 Share Napisano 13 Maja 2013 Kurz? Przecież tam mokro i błocko po pachy. Prędzej jakieś rozbryzgi. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 13 Maja 2013 Share Napisano 13 Maja 2013 A no fakt, to go błotem po pachy, bo czysty jest jak niemowlak po kąpieli. Zrób też inne zdjęcia, bo świeci się na srebrzyście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 13 Maja 2013 Autor Share Napisano 13 Maja 2013 Czołguś schowany już do pudła. Temat zamknięty. Na czołgu nie ma grama pigmentu - stwierdzam, że na pojazdach nie mam nad nimi kontroli. Są zacieki z "zimowego ściekającego brudu". Na górze jeszcze AK - kurz i afrykański kurz. Na zdjęciach miało być tylko widać, że odtworzyłem scenkę z fotki. Podstawka i układ jezdny przepędzlowane błyszczącym MM. Jest trochę błotka suchym pędzlem (nawet na dachu). Na fotkach z Wielkiej Wojny nie widać wielkiego syfu na burtach. Może to przez jego prędkość, max koło 7km/h Następny w kolejce: tu będzie pole do popisu - dodatkowe opancerzenie i inne, ale to nie w tym roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 13 Maja 2013 Share Napisano 13 Maja 2013 Piotrek gratulacje, ładny czołguś. to, co wywiera ma mnie największe wrażenie to jednak nie czołg a okulary :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol_Max Napisano 14 Maja 2013 Share Napisano 14 Maja 2013 Widzę że jesteś fanem Schneidera To może spodoba ci się też taki w wersji "twardy" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 14 Maja 2013 Autor Share Napisano 14 Maja 2013 To może spodoba ci się też taki w wersji "twardy" Dzięki zdjęcie znam. Na początku jest link to francuskiej strony - tam jest multum fotek. To właśnie takie dodatkowe opancerzenie trafi na ostatniego w rodzinie. Dzięki Andrzeju za miłe słowo w/s figurek. Też cieszę się z powodu okularnika - przez doklejanie wąsa i okularów musiałem odbudowywać nos W ostatecznym rozrachunku prawie jak Patrick, ale prawie robi.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi