Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 117
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Znalazłem to na dnaich w pracy. Wszystko było dobrze do malowania. W boju nie mieli tych bambetli i lampy. Kratka jest tragiczna a lamówki zbyt rególarne.

• 2 weeks later...
Napisano

Szczęściwie dojechałem do końca jeszcze w 2012:

P1160421_zps36f5b222.jpg

Zainwestowałem w następne:

modeliki_zps27c0c56f.jpg

Powstanie taki egzemplarz:

schneider20ca120045-1_zps4db23b77.jpg

Chyba najlepsza jego plansza z Ospreya:

jedynka_zpsf395b37e.jpg

Planuję scenkę podobną do tej:

schneider20ca120074205-1_zps149f4314.jpg

Napisano

Efekt finalny jak zawsze - bardzo fajny. Ciekawie zapowiadają się też następne puszki Wszystkiego dobrego w Nowym Roku

Napisano

Psychodelicznie nieco te pojazdy wyglądają

Będziesz jeszcze coś robił z podstawką, grunt jakiś taki plaskaty się zrobił.

Wozik i załoga bardzo pozytywne.

Przeprawa przez kałużę w z następnym modelem zapowiada się smakowicie. A co z tym T-72 i kurtynami wody o którym kiedyś tam wspominałeś? Całkiem wypadł z planów?

Napisano

Andrzeju na razie mi się nie pali. Schowałem go do pudła - muszę od niego odpocząć. I tak obaczysz w Bytomiu.

Rafale. To jest wersja finalna. Co do podłoża to zobacz wątek od początku - tam są moje inspiracje. Ziemia jest płaskawa lecz dość urozmaicona.

Teraz czas skończyć Zamościa:

P1160430.jpg

P1160429.jpg

Jestem wzruszony że pamietasz mój projekt H2O. Na razie poszedł w odstawkę. Sam czołg wymaga sporych przeróbek nie mówiąc o wodzie.

Specjalnie dla Ciebie foto tego samego wozu kilka sekudnd wcześniej - a'la okręt podwodny:

03.jpg

• 2 months later...
Napisano

Co by nie tworzyć nowych wątków.

Czołguś z prób z przełomu 1916/17 lub wczesnego 1917:

schneider20ca120045_zps097a2fab.jpg

inne ującia:

schneider20ca120007_zps7c1fd95d.jpg

schneider20ca12009220photo20francois20vauvillier_zpsad313c32.jpg

wbrew wcześniejszym zapowiedziom scenka będzie skromna - dokładnie tak jak na pierwszym zdjeciu.

Tradycyjnie zacząłem od podstawki. Dawca to scenka z Iwo Jimy.

P1170201_zps8fe408c3.jpg

P1170202_zps629d5b93.jpg

P1170204_zpsbe982805.jpg

Napisano

WOW.

Cześć Piotr! Jestem zauroczony pierwszym modelem... teraz czekam co zrobisz z drugim no i oczywiście podgoń "ZAMOŚĆ", myślę, że model już dawno zasłużył na malowanie...

Napisano

Oj chyba nie byłeś w Bytomiu, model Zamościa zakończony.

Jak da radę to jutro pyknę fotki Schneidera i Zamościa.

Napisano

Cieszę się, że mogłem zobaczyć Schneidera w Bytomiu. Wygląda zupełnie inaczej niż na zdjęciach, w sensie kolorystyki - mniej jaskrawo i bardziej realistycznie. Czy na tej nowej podstawce planujesz dużą ilość figurek i jakichś innych rzeczy? Bo jak tak patrzę to na tak dużym placu będzie bez tego trochę wiało pustką. Może rozważysz zmniejszenie szerokości podstawki trochę?

Napisano
We Wrocku będę i biorę sporo dziełek.

Oo fajnie , będzie okazja się spotkać

Powiedz Piotrek , jak jest z jakością zestawu Wespe fałszywie nazwanego ''cleaned to build'' ?

W moim scammellu wlewki były krzywo poucinane, niektóre części były nadcięte a kilka uszkodzonych w wyniku piłowania... poza tym chamskie szpachlowanie dziurek po bąblach...

Napisano

Co się tyczy jakości to małe elementy, także w Retrokicie to syf. Rumuni słabo odlali gąski. W płytach są niedolania - otwory. Ten co robię ma ładną fakturę, następny (wersja finalna) lekką kaszkę i jakieś czerwone wykwity z tyłu.

Ja Cię zrozumiałem, ze jedziesz do Ino, ale racja Wrocłąw brzmi ze względu geograficznego sensownie.

Napisano

Tak jak rozmawialiśmy - Inowrocław wypada koniec kwietnia , który to jest początkiem weekendu majowego - także nie mam żadnych ograniczeń czasowych - jest duża szansa , że się pojawię . Natomiast do Wrocławia mam rzut beretem ze Szprotawy - na weekend w sam raz nawet uwzględniając fakt , że w poniedziałek muszę być w Szczecinie

Jeśli masz jakieś poważniejsze braki bądź uszkodzenia - śmiało pisz do producenta . Gdzieś przepiłem drzwi do scammella,(nawiasem mówiąc obciąłem się dopiero przy malowaniu) , napisałem do wespe - wysłali bez żadnego problemu i kosztów..

Napisano

Radku w w mojej ocenie miejsca jest w sam raz. Scenka będzie kalką zdjęcia tj. 4 panów pozujących do obiewktywu.

Urozmaiciłem jeszcze teren - nie jest juz tak płaski.

P1170209_zps1caa335a.jpg

P1170207_zps6ef1cfb2.jpg

P1170213_zps608ea588.jpg

Napisano

Jeżeli fajnie zagospodarujesz całość to gites. Bałem się tylko, czy ta przestrzeń przed czołgiem nie zostanie takim pustym placem z błotem tylko i wyłącznie.

Napisano

Podstawka, jak zwykle w moim przypadku, robiona na szybciora.

P1170229_zps96677eae.jpg

P1170231_zpsfbe6e8f2.jpg

P1170233_zps9650f0e4.jpg

Najgorzej, że pojawił się ciąg dalszy historii:

rajdowcy_zps3c619f5b.jpg

i teraz skłanaim się do rozwalenia tego co powstało. Nowa scenka wygląda (znaczy będzie, jeśli powstanie) bardziej dramatycznie, no i zmniejsza się liczba figsów do stworzena

• 1 month later...
Napisano

Na początek garść dokumentacji:

sznajdi2_zpsb4d85f4a.jpg

sznajdi1_zps97059e06.jpg

Modelik gotowy:

sznajdi3_zps2921c3a9.jpg

sznajdi6_zps15413d3d.jpg

sznajdi10_zpsead5f07d.jpg

I razem z terenem:

sznajdi13_zps63f216ad.jpg

sznajdi16_zpsf84ecb39.jpg

sznajdi17_zps0d166371.jpg

Teraz czekam na info w/s płaszczy dla załogantów.

Napisano

Zgadzam się z przedmówcą

Te kamo w 1/72 to duże wyzwanie. Przynajmniej dla mnie było (robiłem wersję kammo z kratkami) i dlatego pierwsza próba zakończyła się fiaskiem (kretem). Teraz myślę nad drugim podejściem i chyba się sposiłkuję drukarką (czyste kalki).