remek1220 Napisano 26 Października 2012 Share Napisano 26 Października 2012 (edytowane) Witam znany zestaw HB z dodatków tylko lufa metalowa RB. Opinie zawsze mile widziane. Pozdrawiam Remi. Edytowane 26 Października 2012 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemo1CK Napisano 26 Października 2012 Share Napisano 26 Października 2012 Czołem Całkiem sympatycznie wygląda, zimowe kamo niezłe, tylko oznaczeń jakiś brakuje, dodałoby mu to życia troszkę. Pozdrawiam Przemo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
remek1220 Napisano 26 Października 2012 Autor Share Napisano 26 Października 2012 Przemo dzięki za sugestie pomyślę nad oznaczeniami te z pudła nie przypadły mi do gustu. Szkoda że wszystkie zdjęcie się nie wczytały ,widocznie jakiś problem na photobucket wystąpił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas Napisano 27 Października 2012 Share Napisano 27 Października 2012 Fajnie w tej skali.Tylko jedna uwaga-przod wanny ufyfrany a tyl nie. Widzi sie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 27 Października 2012 Share Napisano 27 Października 2012 Bardzo przyjemne dla oka. I mam jedno pytanie. Jak przetarłeś tę farbę, np. na wieżyczce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Keisyzrk Napisano 27 Października 2012 Share Napisano 27 Października 2012 Gąsienice na 2 zdj wydają się być białe ? podobnie lufa wewnątrz i jakoś detal jest mało wyeksponowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
remek1220 Napisano 27 Października 2012 Autor Share Napisano 27 Października 2012 Raczej to wina zdjęć. gąski malowane metalizerem. Jakub97 wszystkie przetarcia robiłem za pomocą Ak interactive heavy chipping. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tukidyndas Napisano 27 Października 2012 Share Napisano 27 Października 2012 Ogólnie nie jest źle. Szczególnie jeśli jesteś bardziej na początku modelarskiej przygody. Jednak zimowe malowanie wg. dziwnej mody na "oskrobany kaloryfer" średnio fajne. Poza tym brakuje drobiazgów na przedniej płycie, światło z tyłu wypadłoby pomalować. No i lekka niekonsekwencja w brudzeniu. Ale to kwestie warsztatowe, które wypracujesz z czasem. Podstawy są dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 27 Października 2012 Share Napisano 27 Października 2012 A papier ścierny da radę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tukidyndas Napisano 27 Października 2012 Share Napisano 27 Października 2012 Ogólnie to specyfika bielonych na zimowy okres czołgów była taka, że biała farba bardzo różnorodnie schodziła w różnych miejscach. Patent z lakierem nie jest zły, ale wymaga dużo wprawy żeby sam w sobie wystarczył. Nawet jeśli gdzieś farba zejdzie całym płatem można łatwo urozmaicić to miejsce podmalowując kilkoma warstwami rzadkiej białej farby, najlepiej akrylowej. Na białych powierzchniach można zawsze dodać jakieś delikatne przetarcia do bazowego koloru za pomocą gąbki tak jak przy malowaniu drobnych obić. Papie ścierny też nie jest zły ale tu trzeba bardzo uważać bo można się za głęboko przekopać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 27 Października 2012 Share Napisano 27 Października 2012 Ładny model choć jak dla mnie za duży kontrast pomiędzy białym a zielonym gdzie zimowe kamo zlazło. jak juz ktoś pisał wygląda jak odrapany kaloryfer. Można by olejami lub rzadkim akrylem to poprawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mamt1971 Napisano 27 Października 2012 Share Napisano 27 Października 2012 Ładnie ładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
remek1220 Napisano 27 Października 2012 Autor Share Napisano 27 Października 2012 Mam dwa wyjścia zostawić jak jest lub popracować nad kontrastem.Ogólnie początkowo chciałem go bardziej obedrzeć z białego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 27 Października 2012 Share Napisano 27 Października 2012 Ogólnie mi się podoba jednak jest kilka drobnych niedociągnięć. Brak reflektora - a raczej dziura po nim. Jeśli nie chciałeś go robić to trzeba było zostawić urwany uchwyt. Poza tym nie poprawiłeś korka w otworze strzelniczym w przedniej płycie. Akurat ten element HB wykonał po łebkach. Błotko i brudzenie podwozia wyszło ci bardzo fajnie Co do zimowego kamo to jest tyle opinii ilu modelarzy. Mi się ogólnie podoba choć tak jak powiedział bazylms trochę z kontrastowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi