copycat Napisano 13 Lutego 2013 Autor Share Napisano 13 Lutego 2013 Malowanie pługu intrygowało mnie od dawna, jestem w połowie drogi ciekawe jak wyjdzie. Podkład, czarna, rdza, gun metal. Na zdjęciach tego nie ma, ale poszedł już sidolux pod lakier do włosów. Jutro baza i brudzenie. Na silnik pójdzie jeszcze mat, teraz te kolektory się błyszczą od sido, który nałożyłem pod oleje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 14 Lutego 2013 Share Napisano 14 Lutego 2013 Cześć! Wygląda naprawdę dobrze! Na pługu musisz uważać, żeby zrobić płynne przejście pomiędzy gołym metalem obszarem gdzie jeszcze farba jest - bo ta farba ściera się bardzo cienkimi warstwami, nawet jak opdpryśnie większy kawałek, to krawędzie tego odprysku od razu są szlifowane. Życzę powodzenia w dalszej budowie i pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 15 Lutego 2013 Autor Share Napisano 15 Lutego 2013 Chyba to zdjęcie będzie swego rodzaju wzorcem brudzenia tego modelu. Na początek poszły opony przód, tylne jakoś mniej urozmaicone kolorystycznie. Góra opony czysta, jednak ciągle działa na nią śnieg, woda. Sam śnieg dodam na końcu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 15 Lutego 2013 Share Napisano 15 Lutego 2013 To może ja profesjonalnie wypowiem się w temacie - ale czad. Dziękuje. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grubyjg Napisano 15 Lutego 2013 Share Napisano 15 Lutego 2013 No co tu dużo pisać jak zwykle perfekcja. Fajnie że znowu sporo się dzieje w twoich projektach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 10 Marca 2013 Autor Share Napisano 10 Marca 2013 Dzięki, do profesjonalizmu mi jeszcze brakuje. Postanowiłem trochę rozjaśnić wypolerowaną stal. Metalizer aluminium, stalowego nie miałem. Tą lewą stronę poprawię bo mi się nie podoba. No i mi się farbka na kiperze skończyła. Jest niedomalowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 11 Marca 2013 Share Napisano 11 Marca 2013 Wiesz o tym że ogniwa łańcucha --- te od góry nie mogą być takie zardzewiałe ? To ta sama historia co przy gąsiennicach w czołgach. One muszą się błyszczeć jak Azorowi..... Ubity, zmrożony śnieg też potrafi wypolerować łańcuch. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 11 Marca 2013 Autor Share Napisano 11 Marca 2013 Wiem, mam to jeszcze w planach. edit Takie widziałem na ice road truckers, chociaż każdy normalnie myślący człowiek dojdzie do tego same wniosku co Ty. Szkoda, że łańcuszek jest żółty to bym go tylko papierem potraktował. Mają jeszcze kilka innych wad merytorycznych, jedne popełniłem nieświadomie inne świadomie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kammel84 Napisano 14 Marca 2013 Share Napisano 14 Marca 2013 WOW Ale bania jak Ty to robisz że ten model wygląda tak realistycznie..?? ja dopiero zaczynam zabawę z modelarstwem i nie wyobrażam sobie że kiedy kolwiek dojdę to takiej perfekcji...jestem pełen podziwu dla twoich zdolności manualnych i trzymam kciuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 14 Marca 2013 Share Napisano 14 Marca 2013 Nareszcie doczekałem się styranej na poziomie ciężarówki na tym forum!!! Bardzo fajnie będę obserwować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 15 Marca 2013 Autor Share Napisano 15 Marca 2013 Dzięki tyle że nie wiem czy i kiedy go skończę, jak do jutra nie będzie galerii, to jeszcze zejdzie się trochę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek Napisano 15 Marca 2013 Share Napisano 15 Marca 2013 Szalejesz z tym pługiem, naprawdę profesjonalna robota. Mój Unimog wygląda przy twoim Fordzie jak zabawka, czas się schować w krzaki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi