Lipstein Napisano 5 Listopada 2012 Share Napisano 5 Listopada 2012 Od jakiegoś czasu zastanawiam się, gdzie te słowa napisać i wrzucić zdjęcia; doszedłem do wniosku,ze w tym dziale będzie dobrze. modele pojazdów pancernych sklejałem od 2001 roku, wyłącznie produkcji amerykańskiej i raczej z czasów D-Day. Malowałem wyłącznie pędzlami, farbami Humbrola. Żadnych obić, washów, pigmentów, biedronek, preszajdyngów ani innych technik. Po zakończeniu studiów modele dumnie wypełniały półkę w moim pokoju. Potem wyprowadzka do Krakowa, a modele do pudełek, żeby nikt ich nie zniszczył. Do 2010 roku powstało to, co mieszczą pudełka: Ostatnimi czasy kończę (po ponad 2 latach) model niszczyciela czołgów M18 Hellcat. Wpadłem na pomysł, że każdy z modeli przejdzie gruntowny lifting: mycie (może nawet z farby), lakier błysk, nowe kalki, wash, potrenuję na nowo ze śladami eksploatacji, może jakieś podstawki. Będę starał się na bieżąco zamieszczać zdjęcia pojazdów przed i po rewitalizacji, liczę na doping Szanownych Kolegów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosynier Napisano 5 Listopada 2012 Share Napisano 5 Listopada 2012 Fajna kolekcja, no to czekam na wątki rewitalizacyjne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 6 Listopada 2012 Share Napisano 6 Listopada 2012 Ciekawy temat. Ładne modele, nawet bez tych wszystkich bajeranckich technik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 6 Listopada 2012 Autor Share Napisano 6 Listopada 2012 Szukam teraz informacji, jaki był kod numerowania pojazdów PO ich wyładowaniu na francuskim brzegu po dniu D. Ma ktoś jakiekolwiek info na ten temat? Kolekcja ma w założeniu przedstawiać wszystkie pojazdy US Army używane w czerwcu 1944 roku we Francji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 13 Listopada 2012 Autor Share Napisano 13 Listopada 2012 Modele umieszczam w kolejności alfabetycznej; wszystkie po umyciu, z usterkami i brakami. Modele w kolejności alfabetycznej: DUKW Italeri https://lh5.googleusercontent.com/-3qRq3AEmsok/UKIXLlgc-zI/AAAAAAAACas/9l0VeRI3MY4/s800/DUKW%2520Italeri%2520%25281%2529.JPG [/img] Dodge WC 56 Italeri GMC 353 Heller Harley Davidson Italeri Jeep Italeri Jeep amfibia, Tamiya M2 haubica 105mm M 3 Scout Car Italeri M 3 Stuart Tamiya M4A1 Sherman 76 Italeri M 8 Mortar Carier Tamiya M 12 Academy M 21 Mortar Carier, Tamiya M 24 Chaffe Italeri Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 17 Listopada 2012 Share Napisano 17 Listopada 2012 Może kiedyś moje będą troszeczkę podobne do twoich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 17 Listopada 2012 Share Napisano 17 Listopada 2012 Kawał historii... Pozdrawiam i życzę dalszych sukcesów! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi