Lipstein Posted November 5, 2012 Share Posted November 5, 2012 Od jakiegoś czasu zastanawiam się, gdzie te słowa napisać i wrzucić zdjęcia; doszedłem do wniosku,ze w tym dziale będzie dobrze. modele pojazdów pancernych sklejałem od 2001 roku, wyłącznie produkcji amerykańskiej i raczej z czasów D-Day. Malowałem wyłącznie pędzlami, farbami Humbrola. Żadnych obić, washów, pigmentów, biedronek, preszajdyngów ani innych technik. Po zakończeniu studiów modele dumnie wypełniały półkę w moim pokoju. Potem wyprowadzka do Krakowa, a modele do pudełek, żeby nikt ich nie zniszczył. Do 2010 roku powstało to, co mieszczą pudełka: Ostatnimi czasy kończę (po ponad 2 latach) model niszczyciela czołgów M18 Hellcat. Wpadłem na pomysł, że każdy z modeli przejdzie gruntowny lifting: mycie (może nawet z farby), lakier błysk, nowe kalki, wash, potrenuję na nowo ze śladami eksploatacji, może jakieś podstawki. Będę starał się na bieżąco zamieszczać zdjęcia pojazdów przed i po rewitalizacji, liczę na doping Szanownych Kolegów. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kosynier Posted November 5, 2012 Share Posted November 5, 2012 Fajna kolekcja, no to czekam na wątki rewitalizacyjne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazylms Posted November 6, 2012 Share Posted November 6, 2012 Ciekawy temat. Ładne modele, nawet bez tych wszystkich bajeranckich technik. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lipstein Posted November 6, 2012 Author Share Posted November 6, 2012 Szukam teraz informacji, jaki był kod numerowania pojazdów PO ich wyładowaniu na francuskim brzegu po dniu D. Ma ktoś jakiekolwiek info na ten temat? Kolekcja ma w założeniu przedstawiać wszystkie pojazdy US Army używane w czerwcu 1944 roku we Francji Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lipstein Posted November 13, 2012 Author Share Posted November 13, 2012 Modele umieszczam w kolejności alfabetycznej; wszystkie po umyciu, z usterkami i brakami. Modele w kolejności alfabetycznej: DUKW Italeri https://lh5.googleusercontent.com/-3qRq3AEmsok/UKIXLlgc-zI/AAAAAAAACas/9l0VeRI3MY4/s800/DUKW%2520Italeri%2520%25281%2529.JPG [/img] Dodge WC 56 Italeri GMC 353 Heller Harley Davidson Italeri Jeep Italeri Jeep amfibia, Tamiya M2 haubica 105mm M 3 Scout Car Italeri M 3 Stuart Tamiya M4A1 Sherman 76 Italeri M 8 Mortar Carier Tamiya M 12 Academy M 21 Mortar Carier, Tamiya M 24 Chaffe Italeri Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jakub97 Posted November 17, 2012 Share Posted November 17, 2012 Może kiedyś moje będą troszeczkę podobne do twoich. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rhinoceros Posted November 17, 2012 Share Posted November 17, 2012 Kawał historii... Pozdrawiam i życzę dalszych sukcesów! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts