Piotr_P Napisano 25 Listopada 2012 Share Napisano 25 Listopada 2012 Moim zdaniem kolorki calkiem calkiem...pewnie wrażenie zlego doboru powoduje fakt,że większość Su-34 znamy w zielonkawych kolorkach maszyn przedseryjnych . Co gorsza, kolory ciężko dobrać ze względu na to, że na różnych zdjeciach tego samego egzemplarza różnią sie zależnie od ustawien aparatu i światła padajacego na maszynę. Czekam na foty w uzbrojeniem w wersji full Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 25 Listopada 2012 Autor Share Napisano 25 Listopada 2012 witam po łoszu i matowy/pólmatowy z Pactry Foty przy świetle dziennym i znowu trochę inne kolory wyszły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 25 Listopada 2012 Share Napisano 25 Listopada 2012 Jako niewtajemniczony napiszę że podoba mi się jak ... diabli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 25 Listopada 2012 Share Napisano 25 Listopada 2012 No teraz te kolory wyglądają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 25 Listopada 2012 Share Napisano 25 Listopada 2012 Ten zielonkawy kolor to własny wyrób czy jakaś gotowizna? Podoba mnie się on ,takiego właśnie odcienia bym poszukiwał chyba do swojego dziobaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 25 Listopada 2012 Autor Share Napisano 25 Listopada 2012 Piotr to jast Pactra A 85 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 25 Listopada 2012 Share Napisano 25 Listopada 2012 Piękny. Ta sylwetka. Szkoda, że nie ma w 48. Dysze pomalujesz mam nadzieję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 25 Listopada 2012 Autor Share Napisano 25 Listopada 2012 Dysze pomalujesz mam nadzieję Jak nie zapomne Potrzebuje jakiejś dobrej foty tego elementu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moralezz Napisano 25 Listopada 2012 Share Napisano 25 Listopada 2012 Podglądam z zazdrością - świetnie to wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 25 Listopada 2012 Share Napisano 25 Listopada 2012 Dysze są zapewne czarne. W tych Su raczej nie były niebieskawe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 25 Listopada 2012 Autor Share Napisano 25 Listopada 2012 Dysze są zapewne czarne. W tych Su raczej nie były niebieskawe. Planowałem je na gunmetal/bardzo ciemny prawie czarny/pomaziac i ewentualnie lekko niebieski i stalowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 25 Listopada 2012 Share Napisano 25 Listopada 2012 Próbowałeś może humbrola metalicznego 27003 do polerowania? Malowalem nim dysze w Mig-31 (zdjecie w portfolio),po polerce ma ładny metaliczny kolor, jak się go pociągnie jakimś specyfikiem to jest bajka. Jutro wieczorem mogę wkleic fotke probki na jakimś kawałku plastiku... Dzieki za info z pactrą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 25 Listopada 2012 Autor Share Napisano 25 Listopada 2012 mam Mr Metal Stalowy i Aluminium ,metaliki do polerowania ps.fotki z testów zapodaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 25 Listopada 2012 Share Napisano 25 Listopada 2012 Tak zrobię tyle ,że pewnie ok 21:00 niestety...mam nadzieję,że wytrzymasz Ps sprawdziłem tą pactre... Ten kolor to na spodzie czy ten zielonkawy ( chodzi mi o ten lekki turkus) a 85-ka pasuje mi bardziej na spód zresztą też bym go użył.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 26 Listopada 2012 Autor Share Napisano 26 Listopada 2012 Tak zrobię tyle ,że pewnie ok 21:00 niestety...mam nadzieję,że wytrzymasz Ps sprawdziłem tą pactre... Ten kolor to na spodzie czy ten zielonkawy ( chodzi mi o ten lekki turkus) a 85-ka pasuje mi bardziej na spód zresztą też bym go użył.... wytrzymam to jest ten sam kolor co na spodzie, i wchodzi na górę taki lekko zielony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 26 Listopada 2012 Autor Share Napisano 26 Listopada 2012 zacieki specyfikiem AK i Migowym do łosza ,foty słąbe ale chcialem pokazac jak to wygląda i chyba na tyle przykleje prezenty pod pylony i finito Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 26 Listopada 2012 Share Napisano 26 Listopada 2012 obiecane choć ze względu na jakość sprzyda się ...oj trzeba się namiotu i oświetlenia dorobić po malowaniu oraz po polerowaniu obok zastosowany Vallejo 70865 (117) Oily Steel spróbuję jeszcze w innym świetle zrobic to może się da zauważyc różnice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 26 Listopada 2012 Autor Share Napisano 26 Listopada 2012 Piotr ten metalik to stalowy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 26 Listopada 2012 Share Napisano 26 Listopada 2012 Jeśli chodzi o ten jaśniejszy to właśnie vallejo oily steel bardzo ciekawy odcień swoja drogą więc też ci go zapodałem. Zrobiłem tez jakieś dodatkowe zdjęcia to wrzucę za max godzinkę bo obowiązki domowe wobec syna wzywają PS już jestem. Najpierw Humbrol 27003 oraz Vallejo 70865 (117) razem do wglądu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 29 Listopada 2012 Autor Share Napisano 29 Listopada 2012 posting.php?mode=post&f=64 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 6 Maja 2013 Autor Share Napisano 6 Maja 2013 nie chce nowego warsztatu zakładac a mam problem ,malowanie Su 34 nr 45 .znalazłem taki schemat podane farby humbrola ,znalazłem odpowiednik :humbrol 126 = C 306 ,humbrol 96 = Tamiya XF 18 reszty nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiek Napisano 7 Maja 2013 Share Napisano 7 Maja 2013 Jeśli chodzi o 101 to znalazłem tylko odpowiednik Pactry A81 i jeszcze Revell 364. H89 można zastąpić Model Masterem 1562 lub Vallejo Model Color 901. To oznaczenie A 70 to chyba już nie jest Humbrol. Jak chcesz to podeślę Ci tabelę zamienników Humbrola. Może przyda się na przyszłość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 7 Maja 2013 Share Napisano 7 Maja 2013 Robercie 101 = 2 z tym, że 101 jest matowa a 2 jest połysk i bardziej taka nasycona, że tak się określę. A owe tak jak Jasiek Ci napisał, sprawdzałem w swoich tabelach i niestety Humbroli nie ma zamienników. I tak zresztą te kolory podane nie są adekwatne do kolorystyki Su-34, trzeba się bawić w mieszanie a to nie łatwa sprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 7 Maja 2013 Autor Share Napisano 7 Maja 2013 Dzięki Panowie Akurat ten 101 to najmniejszy problem Coś tam mam juz ustalone z gunze i oczywiscie troche bede mieszał tak ze by w miare sie zblizyc do tych farb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 7 Maja 2013 Share Napisano 7 Maja 2013 Wrzuć chociaż potem galerię Będzie na co popatrzyć ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi