Skocz do zawartości

Su 34 Italeri 1:72

Robert Ostrowski

Rekomendowane odpowiedzi

Moim zdaniem kolorki calkiem calkiem...pewnie wrażenie zlego doboru powoduje fakt,że większość Su-34 znamy w zielonkawych kolorkach maszyn przedseryjnych . Co gorsza, kolory ciężko dobrać ze względu na to, że na różnych zdjeciach tego samego egzemplarza różnią sie zależnie od ustawien aparatu i światła padajacego na maszynę.

Czekam na foty w uzbrojeniem w wersji full

• Odpowiedzi 79
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Próbowałeś może humbrola metalicznego 27003 do polerowania? Malowalem nim dysze w Mig-31 (zdjecie w portfolio),po polerce ma ładny metaliczny kolor, jak się go pociągnie jakimś specyfikiem to jest bajka. Jutro wieczorem mogę wkleic fotke probki na jakimś kawałku plastiku...

Dzieki za info z pactrą.

Tak zrobię tyle ,że pewnie ok 21:00 niestety...mam nadzieję,że wytrzymasz

Ps sprawdziłem tą pactre... Ten kolor to na spodzie czy ten zielonkawy ( chodzi mi o ten lekki turkus) a 85-ka pasuje mi bardziej na spód zresztą też bym go użył....

Tak zrobię tyle ,że pewnie ok 21:00 niestety...mam nadzieję,że wytrzymasz

Ps sprawdziłem tą pactre... Ten kolor to na spodzie czy ten zielonkawy ( chodzi mi o ten lekki turkus) a 85-ka pasuje mi bardziej na spód zresztą też bym go użył....

wytrzymam

to jest ten sam kolor co na spodzie, i wchodzi na górę taki lekko zielony

obiecane choć ze względu na jakość sprzyda się ...oj trzeba się namiotu i oświetlenia dorobić

po malowaniu

0840b66123706808m.jpg oraz po polerowaniu obok zastosowany Vallejo 70865 (117) Oily Steel 935d50256d6ad1a2m.jpg

spróbuję jeszcze w innym świetle zrobic to może się da zauważyc różnice

Jeśli chodzi o ten jaśniejszy to właśnie vallejo oily steel bardzo ciekawy odcień swoja drogą więc też ci go zapodałem. Zrobiłem tez jakieś dodatkowe zdjęcia to wrzucę za max godzinkę bo obowiązki domowe wobec syna wzywają

PS już jestem.

Najpierw Humbrol 27003

4b675a05dac3604am.jpg 0685200c4da857e6m.jpg 3def1798abf76340m.jpg

oraz Vallejo 70865 (117)

6b2ec3814bd0ed9cm.jpg

razem do wglądu

f3198582caa49a40m.jpg e412eb0d1b6329b4m.jpg

• 5 months later...

Jeśli chodzi o 101 to znalazłem tylko odpowiednik Pactry A81 i jeszcze Revell 364. H89 można zastąpić Model Masterem 1562 lub Vallejo Model Color 901. To oznaczenie A 70 to chyba już nie jest Humbrol. Jak chcesz to podeślę Ci tabelę zamienników Humbrola. Może przyda się na przyszłość.

Robercie 101 = 2 z tym, że 101 jest matowa a 2 jest połysk i bardziej taka nasycona, że tak się określę. A owe tak jak Jasiek Ci napisał, sprawdzałem w swoich tabelach i niestety Humbroli nie ma zamienników. I tak zresztą te kolory podane nie są adekwatne do kolorystyki Su-34, trzeba się bawić w mieszanie a to nie łatwa sprawa.