Marcin1212 Napisano 20 Listopada 2012 Share Napisano 20 Listopada 2012 (edytowane) Witam Tym razem na warsztat zestaw firmy MB zestaw sklejał sie ok malowanie (będziemy ćwiczyć dalej) ale nie jest już tak źle oceńcie sami , , , , nie mogłem sobie poradzić ze sfotografowaniem całości, zawsze jakiś żołnierz był rozmazany Edytowane 20 Listopada 2012 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 20 Listopada 2012 Share Napisano 20 Listopada 2012 rzołnież Hę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 20 Listopada 2012 Share Napisano 20 Listopada 2012 gość z miotaczem - oczy i hełm do poprawy. przydałyby się lepsze zdjęcia. podoba mi się kolorystyka mundurów i sprzętu. jeśli zestaw ma przedstawiać żołnierzy z czasów D-Day, zrób fakturę farby na hełmach(dodawano do niej korka, celem zlikwidowania refleksów światła) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1212 Napisano 20 Listopada 2012 Autor Share Napisano 20 Listopada 2012 już poprawiłem ups ale wstyd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 20 Listopada 2012 Share Napisano 20 Listopada 2012 Gdyby nie ci "rzołnieże" to bym nie zajrzał Co do rozmazanych zdjęc, to próbuj z przymkniętą przesłoną, z większej odległości, o ile masz aparat pozwalający na takie ustawienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1212 Napisano 20 Listopada 2012 Autor Share Napisano 20 Listopada 2012 zrób fakturę farby na hełmach(dodawano do niej korka, celem zlikwidowania refleksów światła) a jak to ma wyglądać ta faktura ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 20 Listopada 2012 Share Napisano 20 Listopada 2012 Starty na proch korek (tak, taki jak do wina), zmieszany z zielona matową farba Olive Drab bodajże. Hełm to model M1. Tyle tytułem podpowiedzi. Obejrzyj np. Szeregowca Ryana, tak mniej więcej do 20 minuty wystarczy: jego oddział to byli Rangersi czyli w skrócie piechota, ubrani tak jak twoje figurki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 20 Listopada 2012 Share Napisano 20 Listopada 2012 Co do spodni może racja, nie każdy Rangers miał natomiast kamizelkę. Aha - ten z miotaczem ma kaburę na Colta - możliwe, że tak stanowił regulamin? O co chodzi z torbą/kieszenią na menażkę? tak z ciekawości pytam - masz zdjęcie oryginału tej części ekwipunku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 20 Listopada 2012 Share Napisano 20 Listopada 2012 Pawle, przedstawiasz zdjęcie rekonstruktora. masz kwity na takie a nie inne REGULAMINOWE użytkowanie tego ekwipunku? Pytam bez złośliwości, bo sam poznaję sprzęt US Army i warto może podrążyć temat. Pasy główne figurek nie mają oczek nitowanych, zdaje się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1212 Napisano 20 Listopada 2012 Autor Share Napisano 20 Listopada 2012 dzięki tak siedze i czytam,fajną dyskusje jutro saperke przykleje (do plecaka) instrukcja sklejania jednak nie zawsze pomaga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 21 Listopada 2012 Share Napisano 21 Listopada 2012 Jak bym miał kwity na inne noszenie tego ustrojstwa to bym nie pisał spokojnie, nie miałem na myśli ostrego przesłuchania Szukam od jakiegoś czasu rysunków, zdjęć i innych dokumentów na poprawne malowanie np. oznaczeń taktycznych na pojazdach US Army, podobnie z elementami umundurowania i ekwipunku zwykłej amerykańskiej piechoty. To forum jest też chyba po to, żeby wymieniać się merytorycznymi informacjami, zwłaszcza że wymiana postów przynosi efekty i figurki będą poprawnie wyekwipowane i pomalowane, nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 21 Listopada 2012 Share Napisano 21 Listopada 2012 Korzystasz z jakichś stron internetowych dla informacji i fotek? Kiedyś była niezła polska strona z ekwipunkiem z Namu, ale to było 10 lat temu i już jej nie ma. w podobnym czasie znalazłem stronkę o manierkach US Army, ale też ja wcięło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1212 Napisano 28 Listopada 2012 Autor Share Napisano 28 Listopada 2012 gość z miotaczem - oczy i hełm do poprawy. witam poprawiłem twarz gościa z miotaczem, wyszedł jakiś blady ale chyba jest lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 28 Listopada 2012 Share Napisano 28 Listopada 2012 hmmm, rączki opalone, a liczko blade, chyba żeby uznać, że ma rękawice - Pawle, możliwe, że były na stanie u miotającego ogniem? Twarz i oczy dużo lepsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 29 Listopada 2012 Share Napisano 29 Listopada 2012 Marcin, zrób gościom opalone (słońcem ) twarze albo rozjaśnij ręce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1212 Napisano 3 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 3 Grudnia 2012 witam właśnie opaliłem mu twarz ale chyba trzeba mu poszukać nowej głowy, bo jakiś taki bez wyrazu się zrobił rozmazała się chyba od "krecika" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi