triadabor Napisano 28 Listopada 2012 Share Napisano 28 Listopada 2012 Mam jeszcze pytanie odnośnie tego punktu: 5 W wątku warsztatowym musi znaleźć się zdjęcie/zdjęcia konkretnego obiektu/scenki które zostaną jak najszczegółowiej oddane przez wykonawcę łącznie ze wszystkimi zniszczeniami, brudem i dodatkowym wyposażeniem widocznym na zdjęciu. Jeśli na zdjęciu są dwa np.czołgi to na dioramie też mają być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 28 Listopada 2012 Autor Share Napisano 28 Listopada 2012 Ze zdjęcia wzorcowego można wybrać sobie pojazd/pojazdy a podstawka ma zawierać "wycinek" tego zdjęcia. Czyli w tym przypadku decyduje się na podłogę z betonu i te butle i stół z tyłu Nie mogę się zdecydować czy robić ten powyżej czy te... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 28 Listopada 2012 Share Napisano 28 Listopada 2012 Matilda udająca ciężarówkę mnie się bardziej widzi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 28 Listopada 2012 Share Napisano 28 Listopada 2012 W takim razie ja również się pochwalę takiego poległego Niemca zamierzam zrobić; zastanawiam się jeszcze nad skalą mam całość w magazynku na 1/72 a do 1/48 muszę dokupić parę detali i chyba skłonię się do tej drugiej, jeśli mi się wszystko uda to w tym przypadku będzie ładnie widoczny kokpit stąd detalowanie ma znaczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 28 Listopada 2012 Share Napisano 28 Listopada 2012 To moje zdjęcie, HETZER jakiś czas później miał numer 102 jak nasz RUDY. Uploaded with ImageShack.us Niestety chyba będzie bez figurek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 28 Listopada 2012 Share Napisano 28 Listopada 2012 ...Niestety chyba będzie bez figurek. szkoda - to byłby raczej warsztat figurkowy ;) no i ten Adolf - zastanów się jeszcze, poza tym z regulaminu wynika że możesz wykadrować zdjęcie jak usuniesz z niego 3/4 elementów to chyba odbiegasz od tematu projektu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 28 Listopada 2012 Share Napisano 28 Listopada 2012 A mogą być pancerniacy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 28 Listopada 2012 Share Napisano 28 Listopada 2012 o ile dobrze rozumiem to projekt polega na odwzorowaniu zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 28 Listopada 2012 Share Napisano 28 Listopada 2012 Ok sorry. Zmieniam zdjęcie na to Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 30 Listopada 2012 Autor Share Napisano 30 Listopada 2012 Czyli żadnych zastrzeżeń dodatkowych nie ma? Z ostatniej propozycji zmienić tylko na możliwość wykonywania pracy według obrazka i już. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 30 Listopada 2012 Share Napisano 30 Listopada 2012 tak i może już zakładajmu dział z projektem (karambolis - proszę) tam każdy będzie mógł zaprezentować zdjęcie i start warsztatu (inbox) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 1 Grudnia 2012 Share Napisano 1 Grudnia 2012 ok mamy odrębny topic - dzięki karambolis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 2 Grudnia 2012 Share Napisano 2 Grudnia 2012 Szukam jakiegoś fajnego zdjęcia StuG'a IV z zimmeritem, niestety nic interesującego nie mogę znaleźć. Ma ktoś może jakieś fajne zdjęcie z którym mógłbym wystartować? Wczoraj dostałem piękny model Dragona i szkoda żeby się marnował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 4 Grudnia 2012 Share Napisano 4 Grudnia 2012 Jeszcze jedna sprawa organizacyjna - może będziemy oznaczać jakoś warszty w tym projekcie np [MJZ] przed tematem warsztatu oraz galerii - jeśli się zgadzacie do trzeba dodatć taki zapisek do regulaminu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 4 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 4 Grudnia 2012 Można tylko w jakim celu? Po otwarciu tematu nad nazwą pojawia się "adres" Strona główna | Forum » Tematyka modelarska » Projekty Grupowe » Model jak z obrazka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 4 Grudnia 2012 Share Napisano 4 Grudnia 2012 Wiem - ale jak otwieram 'nowe posty' to jednym spojrzeniem widzę kto z kolegów biorących udział w projekcie coś zdziałał, napisał, ktoś skomentował prowadząc w zeszłym roku konkurs było to bardzo pomocne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 4 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 4 Grudnia 2012 Jak korzystasz z opcji "nowe posty" to pod nazwą tematu masz nazwę działu. Model jak z obrazka - rozmowy ogólne [Przejdź na stronę: 1, 2, 3, 4, 5 ] w Model jak z obrazka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 4 Grudnia 2012 Share Napisano 4 Grudnia 2012 nie o to to chodzi - ale dobra nie będę się upierał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fiedotow Napisano 5 Grudnia 2012 Share Napisano 5 Grudnia 2012 I ja spróbuję Waszmościowie stanąć w szranki. A jakoż dioramy są dla mnie novum, więc będę pytał, Złożon niemocą jestem wpiszę jeno, iż Spitfire Mk. Vb to będzie zapewno. P.S. Coś takiego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 6 Grudnia 2012 Share Napisano 6 Grudnia 2012 nie o to to chodzi - ale dobra nie będę się upierał A ja - choć jako widz, a może właśnie dlatego - uprzejmie poproszę, żebyś się jednak upierał przy dodawaniu tego [MJZ] w tytułach warsztatów. To taka świecka tradycja, poza tym jednak znacznie ułatwia wyławianie aktualizacji wątków warsztatowych wśród nowych postów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 6 Grudnia 2012 Share Napisano 6 Grudnia 2012 zawsze tak były oznaczone niestandardowe wątki - czyli takie biorące udział w konkursie lub projekcie grupowym tym bardziej wydaje mi się aby podtrzymać tradycję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 6 Grudnia 2012 Share Napisano 6 Grudnia 2012 Też tak myślę, nikomu nie zaszkodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 6 Grudnia 2012 Share Napisano 6 Grudnia 2012 Też tak myślę, nikomu nie zaszkodzi ...a pomóc może - jeśli można cię Adam prosić to wpisz to do regulaminu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 6 Grudnia 2012 Share Napisano 6 Grudnia 2012 Zastanawiam się nad tym. Bo porażką organizacyjną będzie to, że ktoś tylko przez niedopisanie czegośtam w tytule nie załapie się na ankietę (bo nie spełnił regulaminu)... Ja niestety nie mam czasu śledzić wszystkiego i poprawiać po każdym kto zapomni. I nie widzę w tym większego sensu. Może lepiej dopisać to bardziej jako wskazówkę, nieobowiązkową, choć wysoce zalecaną konwencję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seine Napisano 6 Grudnia 2012 Share Napisano 6 Grudnia 2012 Może rzeczywiście nie traktować tego jako przymus. W sumie jeżeli ktoś nie oznacz prawidłowo wątku, mniej osób zobaczy jego model, więc automatycznie dostajesz mniej głosów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi