Cypis Napisano 12 godzin temu Share Napisano 12 godzin temu (edytowane) 8 godzin temu, SnajperTBG napisał: Merytorycznie model leży. nie wiem nie jestem specem , ale patrząc na dyskusję ruskich o MT-LB, może twoja opinia nie jest obiektywna , ponieważ Zvezda mogła oprzeć się na jednym z budowanych wariantów (a niestety tego nie podają , dopiero ludzie sami rozkminiją jaka to wersja ) . Tak jest z MT-LB , rozkminiono , że jest to wersja z lat 1987-93 , a produkcja zaczęła się od końca lat 60-tych/początku lat 70-tych i trwała do lat 90-tych. Tak samo jest z działem Goździk , prototypy od 1967 , produkcja 1971–1994 , więc mówienie , że model merytorycznie leży , bez analizy poszczególnych różnic w pojazdach produkowanych przez te 23 lata , trochę mnie nie przekonuje. Ale całkiem możliwe , że merytorycznie się mylę. Tak jest z każdym modelem produkowanym w większej ilości , Tygrys to Tygrys , ale było np. 11 wariantów osłony działa , czy też 14 wariantów kół napędowych . W Panterze Ausf.D 3 różne wersje klapki do wyrzutu łusek i wersja bez klapki (to razem 4 wersje ) , w Hetzerzejest np. 9 różnych wariantów kół . itd. itd. a mówimy tu o okresie produkcji liczonym na przestrzeni 2-3 lat produkcji , a nie jak u ruskich 20-30 lat . Edytowane 11 godzin temu przez Cypis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi