Cypis Napisano 20 Sierpnia Share Napisano 20 Sierpnia (edytowane) 8 godzin temu, SnajperTBG napisał: Merytorycznie model leży. nie wiem nie jestem specem , ale patrząc na dyskusję ruskich o MT-LB, może twoja opinia nie jest obiektywna , ponieważ Zvezda mogła oprzeć się na jednym z budowanych wariantów (a niestety tego nie podają , dopiero ludzie sami rozkminiją jaka to wersja ) . Tak jest z MT-LB , rozkminiono , że jest to wersja z lat 1987-93 , a produkcja zaczęła się od końca lat 60-tych/początku lat 70-tych i trwała do lat 90-tych. Tak samo jest z działem Goździk , prototypy od 1967 , produkcja 1971–1994 , więc mówienie , że model merytorycznie leży , bez analizy poszczególnych różnic w pojazdach produkowanych przez te 23 lata , trochę mnie nie przekonuje. Ale całkiem możliwe , że merytorycznie się mylę. Tak jest z każdym modelem produkowanym w większej ilości , Tygrys to Tygrys , ale było np. 11 wariantów osłony działa , czy też 14 wariantów kół napędowych . W Panterze Ausf.D 3 różne wersje klapki do wyrzutu łusek i wersja bez klapki (to razem 4 wersje ) , w Hetzerzejest np. 9 różnych wariantów kół . itd. itd. a mówimy tu o okresie produkcji liczonym na przestrzeni 2-3 lat produkcji , a nie jak u ruskich 20-30 lat . Edytowane 20 Sierpnia przez Cypis 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 21 Sierpnia Share Napisano 21 Sierpnia 22 godziny temu, Cypis napisał: nie wiem nie jestem specem , ale patrząc na dyskusję ruskich o MT-LB, może twoja opinia nie jest obiektywna , ponieważ Zvezda mogła oprzeć się na jednym z budowanych wariantów (a niestety tego nie podają , dopiero ludzie sami rozkminiją jaka to wersja ) . Tak jest z MT-LB , rozkminiono , że jest to wersja z lat 1987-93 , a produkcja zaczęła się od końca lat 60-tych/początku lat 70-tych i trwała do lat 90-tych. Tak samo jest z działem Goździk , prototypy od 1967 , produkcja 1971–1994 , więc mówienie , że model merytorycznie leży , bez analizy poszczególnych różnic w pojazdach produkowanych przez te 23 lata , trochę mnie nie przekonuje. Ale całkiem możliwe , że merytorycznie się mylę. Tak jest z każdym modelem produkowanym w większej ilości , Tygrys to Tygrys , ale było np. 11 wariantów osłony działa , czy też 14 wariantów kół napędowych . W Panterze Ausf.D 3 różne wersje klapki do wyrzutu łusek i wersja bez klapki (to razem 4 wersje ) , w Hetzerzejest np. 9 różnych wariantów kół . itd. itd. a mówimy tu o okresie produkcji liczonym na przestrzeni 2-3 lat produkcji , a nie jak u ruskich 20-30 lat . Bardzo mądra i sensowna wypowiedź Kolego. Popieram w 1000 % 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 29 Sierpnia Share Napisano 29 Sierpnia Rendery przygotowywanego T-62M w skali 1/35 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 30 Sierpnia Share Napisano 30 Sierpnia Miód na moje oczy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TM48 Napisano 1 Września Share Napisano 1 Września W dniu 20.08.2025 o 20:52, Cypis napisał: patrząc na dyskusję ruskich o MT-LB, może twoja opinia nie jest obiektywna , ponieważ Zvezda mogła oprzeć się na jednym z budowanych wariantów (a niestety tego nie podają , dopiero ludzie sami rozkminiją jaka to wersja ) . Tak jest z MT-LB , rozkminiono , że jest to wersja z lat 1987-93 Można prosić o linka do tej dyskusji? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 1 Września Share Napisano 1 Września 52 minuty temu, TM48 napisał: Można prosić o linka do tej dyskusji? Niestety nie , ponieważ ja czytałem tylko konkluzję tej dyskusji , a nie chcę się zagłębiać w czeluście ruskiego internetu , żeby znaleźć taką dyskusję , szczególnie , że niektóre strony bez VPN są dla nas (znaczy świata poza ruskiego) niedostępne . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano Sobota o 11:23 Share Napisano Sobota o 11:23 Na rok 2026 Zvezda szykuje model ZiŁ-131 wersja produkowana po 1986 roku , na razie rendery 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano Sobota o 11:42 Share Napisano Sobota o 11:42 (edytowane) 20 minut temu, Cypis napisał: Na rok 2026 Zvezda szykuje model ZiŁ-131 wersja produkowana po 1986 roku , na razie rendery A... ? A jaka to skala ? Żeby się nie napalić jak mysz na sucharki a potem się okaże że to jakieś dziwna skala a w takich gwiazdor produkuje niektóre swoje modele. Edytowane Sobota o 11:43 przez bulik58 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano Sobota o 11:50 Share Napisano Sobota o 11:50 W dniu 20.08.2025 o 20:52, Cypis napisał: . a mówimy tu o okresie produkcji liczonym na przestrzeni 2-3 lat produkcji , a nie jak u ruskich 20-30 lat . U nich występuje przywiązanie do tradycji 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano Sobota o 12:10 Share Napisano Sobota o 12:10 27 minut temu, bulik58 napisał: A... ? A jaka to skala ? Żeby się nie napalić jak mysz na sucharki a potem się okaże że to jakieś dziwna skala a w takich gwiazdor produkuje niektóre swoje modele. 1/35 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano wczoraj o 21:47 Share Napisano wczoraj o 21:47 (edytowane) W dniu 23.11.2022 o 19:27, patrykd napisał: Patrykd rozumiem twój powiedzmy ,., wstręt , uraz itp ,, do gwiazdy, sovietów itp ale jaki powód masz aby wrzucać tego typu emotki jak leci , jak popadło. Co takiego znalazłeś w moim ostatnim poście VW vs YAZ , który przecież nie ma nic wspólnego ze wspieraniem Władymira , Sovietów i agresji na Ukrainę , a wręcz przeciwnie. Nie obraź się ale jesteś tylko malutkim pionkiem w próbach zaszkodzenia gospodarce sovieckiej , a w tym samym czasie trafiają do Polski i do całej UE ich towary za setki tysięcy $.Dlatego jeśli chcesz pokazać swoje nastawienie do tej wojny zrób podobnie jak Ukraińcy zbuduj zdobyczny ruski pojazd w barwach Ukr. Edytowane wczoraj o 21:49 przez bulik58 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi