klobukos Napisano 7 Grudnia 2012 Share Napisano 7 Grudnia 2012 Po popełnieniu pierwszego modelu - Spitfire - czas iść naprzód, czyli w pancerkę. Tym razem wybór padł na Challengera 2 KFOR od Dragona, w skali 1:72. Model będzie sklejany prosto z pudła, bez żadnych blaszek - na nie przyjdzie jeszcze czas w kolejnych modelach. Zainteresowanych lojalnie uprzedzam - będzie to dopiero mój drugi model, a pierwszy z zastosowaniem technik brudzących Wątek postaram się aktualizować wraz z postępem prac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jpl Napisano 8 Grudnia 2012 Share Napisano 8 Grudnia 2012 OK, po obejrzeniu Spitfire'a pokibicuję. W sumie dobrą metodę wybrałeś, żeby po samolocie skleić czołg, no i dobrze, że malowanie jednobarwne, stosunkowo proste i dobre na początek. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 8 Grudnia 2012 Share Napisano 8 Grudnia 2012 Współcześniaki nie moja brocha a i skala dla mnie za mała ale pokibicować można. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Azazello Napisano 8 Grudnia 2012 Share Napisano 8 Grudnia 2012 Moge sie dosiasc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klobukos Napisano 17 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 17 Grudnia 2012 Żeby nie było że nic nie robię Puki co wszystkie elementy zostały wycięte, wyszlifowane. Większość została już sklejona. Na zdjęciu KM źle przyklejony - już poprawiłem, instrukcja Dragona pozostawia wiele do życzenia. Kolejne fotki będę robił w dzień, będą lepszej jakości... Jedna modyfikacja względem dragonowskiej bazy - nawierciłem przednie lampy. Teraz czas na łatanie kilku nierówności i chemia idzie w ruch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klobukos Napisano 22 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 22 Grudnia 2012 Jeszcze tylko delikatna poprawka łączenia przedniej płyty z wanną, i model będzie gotowy do malowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jpl Napisano 24 Grudnia 2012 Share Napisano 24 Grudnia 2012 Jak na początek, wygląda całkiem nieźle, dobrze, że sam zauważyłeś, co trzeba poprawić. Postaraj się też robić zdjęcia przy lepszym oświetleniu. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mieszko988 Napisano 24 Grudnia 2012 Share Napisano 24 Grudnia 2012 Sklejałem ten model Przyjemnie go się skleja Powodzenia przy malowaniu i brudzeniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi