GeraltofPoland Napisano 8 Grudnia 2012 Share Napisano 8 Grudnia 2012 Czy waszym zdaniem na początek przygody z aerografem lepiej jest kupić gotowy kompresor, czy zmajstrować domowej roboty lodówkowca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 8 Grudnia 2012 Share Napisano 8 Grudnia 2012 (edytowane) Odpowiem na własnym przykładzie: zrób sam; ja mam lodówkowca ze zbiornikiem z butli turystycznej Edytowane 8 Grudnia 2012 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacko Napisano 8 Grudnia 2012 Share Napisano 8 Grudnia 2012 To chyba nie ma żadnego znaczenia czy jesteś początkujący czy doświadczony ;) Wszystko zależy tylko od zasobności portfela oraz chęci i umiejętności majsterkowania. Jeżeli masz kupić gotowy bubel za parę złotych, to pewnie lepiej zrobić samemu, ale jeżeli uda Ci się tylko wyprodukować własny bubel, to pewnie lepiej kupić lepszego gotowca :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławko Napisano 8 Grudnia 2012 Share Napisano 8 Grudnia 2012 To zależy ile masz wolnego czasu, kasy i czy lubisz majsterkować czy wolisz gotowe rozwiązania. Ja ostatnio na Allegro za 279 pln (ok. 300 pln z przesyłką kurierską) zakupiłem nieduży kompresor ze zbiornikiem 3l. W standardzie ma presostat oraz regulowany reduktor ciśnienia i odwadniacz. Nie jest aż tak cichy jak współczesna lodówka, niemniej jednak jest dość cichy. Jeśli najważniejszym priorytetem jest absolutna cisza to raczej tylko własnej roboty "lodówkowiec". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi