kasanga Posted December 8, 2012 Share Posted December 8, 2012 Zastanawiałem się, jakiego modelu brakuje mi do kolekcji samolotów na których latają nasi piloci i przypomniałem sobie o takim to samolocie: Na pierwszy rzut oka całkiem przyzwoicie. Jednak po bliższym zapoznaniu się z materią, rozczarowuje wnętrze kabiny, a szczególnie fotele (są bardzo uproszczone , właściwie to poniosło producenta z robieniem ich z żywicy) Szkoda, że nie ma malowania z Randolph AFB, gdzie szkoleni są nasi piloci F-16 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wojciech Butrycz Posted December 9, 2012 Share Posted December 9, 2012 Polscy piloci szkoleni byli głównie w Columbus. Mój model, z kalkomaniami na zamówienie, powstał na podstawie artykułu w Skrzydlatej Polsce nr 7/2010, w której opublikowano reportaż o polskich pilotach oraz zdjęcia maszyn, na których się szkolili. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kasanga Posted December 9, 2012 Author Share Posted December 9, 2012 Wojtku. Ten artykuł dotyczy trzech pilotów , którzy byli przeszkalani ze ŚMIGŁOWCÓW ?! na F-16. Jak zwykle jesteśmy oryginalni ... Wydaje mi się że większość żródeł podaje Randalph AFB (560 Eskadra Szkolna) jako miejsce latania na T-38C. Jak dla mnie może być malowanie z Columbus, byle dotyczyło naszych pilotów. Tak przy okazji nasi "śmigłowcowi" myśliwcy zaczynali tam od latania na T-6 TEXAN II ( PC-9) , tak więc jest kolejny płatowiec do umieszczenia w kolekcji. Gdybyś miał jeszcze arkusik decalsów, lub byłbyś skłonny podać wykonawcę, to byłbym wdzięczny. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wymysł Posted December 20, 2012 Share Posted December 20, 2012 Wydaje mi się że większość żródeł podaje Randalph AFB (560 Eskadra Szkolna) jako miejsce latania na T-38C. Jak dla mnie może być malowanie z Columbus, byle dotyczyło naszych pilotów. Podają i 560 FTS i 50 FTS. Tu parę zdjęć T-38 z Polakami za sterami: http://www.lotnictwo.net/gautor.php?p=0&autor=403 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts