kasanga Napisano 8 Grudnia 2012 Share Napisano 8 Grudnia 2012 Zastanawiałem się, jakiego modelu brakuje mi do kolekcji samolotów na których latają nasi piloci i przypomniałem sobie o takim to samolocie: Na pierwszy rzut oka całkiem przyzwoicie. Jednak po bliższym zapoznaniu się z materią, rozczarowuje wnętrze kabiny, a szczególnie fotele (są bardzo uproszczone , właściwie to poniosło producenta z robieniem ich z żywicy) Szkoda, że nie ma malowania z Randolph AFB, gdzie szkoleni są nasi piloci F-16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciech Butrycz Napisano 9 Grudnia 2012 Share Napisano 9 Grudnia 2012 Polscy piloci szkoleni byli głównie w Columbus. Mój model, z kalkomaniami na zamówienie, powstał na podstawie artykułu w Skrzydlatej Polsce nr 7/2010, w której opublikowano reportaż o polskich pilotach oraz zdjęcia maszyn, na których się szkolili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kasanga Napisano 9 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 9 Grudnia 2012 Wojtku. Ten artykuł dotyczy trzech pilotów , którzy byli przeszkalani ze ŚMIGŁOWCÓW ?! na F-16. Jak zwykle jesteśmy oryginalni ... Wydaje mi się że większość żródeł podaje Randalph AFB (560 Eskadra Szkolna) jako miejsce latania na T-38C. Jak dla mnie może być malowanie z Columbus, byle dotyczyło naszych pilotów. Tak przy okazji nasi "śmigłowcowi" myśliwcy zaczynali tam od latania na T-6 TEXAN II ( PC-9) , tak więc jest kolejny płatowiec do umieszczenia w kolekcji. Gdybyś miał jeszcze arkusik decalsów, lub byłbyś skłonny podać wykonawcę, to byłbym wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysł Napisano 20 Grudnia 2012 Share Napisano 20 Grudnia 2012 Wydaje mi się że większość żródeł podaje Randalph AFB (560 Eskadra Szkolna) jako miejsce latania na T-38C. Jak dla mnie może być malowanie z Columbus, byle dotyczyło naszych pilotów. Podają i 560 FTS i 50 FTS. Tu parę zdjęć T-38 z Polakami za sterami: http://www.lotnictwo.net/gautor.php?p=0&autor=403 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi