Jump to content

Moja armia w 72

tadeusz6514
 Share

Recommended Posts

Jest to moje pierwsze wejście na tym forum .Na stronie PWM znalazłem opis wykonywania własnych modeli żołnierzy .Wykonany żołnierz 2e2ozev.jpg

3038up4.jpg proszę o wypowiedz w sprawie mojej pracy.

Rzeźba jest jeszcze nie utwardzona i nie oszlifowana , wszystko jest wykonane z modeliny -własnoręcznie

http://bennosfiguresforum.com/viewtopic.php?f=15&t=4535 dokładnie chodzi o ten link, chyba kolega Matejson się nie pogniewa za wykorzystanie jego informacji

Niestety Tadku, Tadeuszu, oprócz korka i koloru figurki cech wspólnych nie widzę pomiędzy Twoim wykonaniem, a tym pokazanym na bennosfiguresforum.

A

ja widzę - że z rozróżnianiem kolorów też masz problem , naprawdę nie chce być złośliwy. Jeszcze jedna uwaga co do

do tej figurki , jest to pierwszy taki model w mojej kolekcji (oczywiście zrobiony samemu )i jak zawsze dodaje -samodzielnie ,a zdjęcie jest zrobione z wielkim powiększeniem . Wymiar figurki 25 mm. w tej skali wykonać wszystkie szczegóły jest dość trudno,ale i tak dojdę do takiej wprawy że nie będę się musiał wstydzić wykonanych figurek żołnierzy . Wszystkim którzy krytykują zawszę mówię - spróbuj samemu a potem krytykuj . Życzę wszystkim zdrowych i wesołych Świąt

Tadek coś ci powiem, a właściwie napiszę. I bez obrazy proszę.

Już prezentowałeś kilka prac na forum i komentarze były różne. Na sam początek zobacz co napisałeś w pierwszym poście

Wykonany żołnierz ... proszę o wypowiedz w sprawie mojej pracy.
Nie znaczy to chyba prosze tylko o pochlebne opine, prawda?

Co się tyczy kolejnych wpisów, to:

...jest to pierwszy taki model w mojej kolekcji (oczywiście zrobiony samemu )i jak zawsze dodaje -samodzielnie ,a zdjęcie jest zrobione z wielkim powiększeniem . Wymiar figurki 25 mm. w tej skali wykonać wszystkie szczegóły jest dość trudno...
Oczywiście cenię to że starasz się tworzyć coś samemu, ale niestety jeszcze jakoś to musi wygladać. Ja nie umiem wykonywać rzeczy od podstaw dlatego nie próbuję na siłę wszystkich przekonać że jak ulepię kupkę z green stuffa to ma to być bunkier. A skoro nie umiem to kupuję gotowce. Jest oczywiście kwestia kasy no ale jak chce się grać w golfa to nietety z kijem hokejowym wejść na pole się nie da.
Wszystkim którzy krytykują zawszę mówię - spróbuj samemu a potem krytykuj.
Tak pisać nie możesz, bo ile wtedy osób mogło by się odezwać? No ja na ten przykład nie. A ponadto patrz pierwszy cytat.

Tak więc na koniec mojego wywodu radzę ci nie pisać już tekstów typu "zrób to sam a potem się oddzywaj" tylko z odwaga przyjać opinie na klatę i przeć do przodu poprawiającswój warsztat.

• 2 weeks later...