miqs Napisano 12 Sierpnia 2007 Share Napisano 12 Sierpnia 2007 Bez komentarza. Kazdy wie co jest dodane Naczepa to Cargo Trailer z Italeri. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 12 Sierpnia 2007 Share Napisano 12 Sierpnia 2007 Migs mam pytanko do Ciebie, czy ta plandeka z italeri ta naczepa miała burty, już gotowe do zmontowania, czy sam je robiłeś, obcinałeś do połowy ścianki bo mnie to bardzo ciekawi. Ogólnie model naszesć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miqs Napisano 12 Sierpnia 2007 Autor Share Napisano 12 Sierpnia 2007 Obcinałem plandeke. Nie spodziewałem się, że jest to tak rozwiązane, ale niestety :( Tylna burta w naczepie to samoróbka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bocian Napisano 12 Sierpnia 2007 Share Napisano 12 Sierpnia 2007 model fajny, ale razi mnie jedno: dlaczego niema oznakowania silnika, i mógłbyś jeszcze napis magnum z przodu nad atrapą dac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miqs Napisano 12 Sierpnia 2007 Autor Share Napisano 12 Sierpnia 2007 model fajny, ale razi mnie jedno: dlaczego niema oznakowania silnika, i mógłbyś jeszcze napis magnum z przodu nad atrapą dac Takie naklejki jak napis Magnum to dla mnie wies tuning, wiec wyjasniam dlaczego nie ma. A ta kalka z 440 po prostu się zniszczyła przy nakładaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 12 Sierpnia 2007 Share Napisano 12 Sierpnia 2007 Dzięki za odpowiedz Migs. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 12 Sierpnia 2007 Share Napisano 12 Sierpnia 2007 miqs99 jak chcesz kalki do Magnumki, ja mam skany (i tej z Italeri i z Revell) - jakbyś chciał sobie wydrukować. Możesz też napisać do obu producentów, to Ci przyślą kalki za free. Revell mi właśnie przysłał kalki do Magnumki, Italeri do kilku innych modeli. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciechu Napisano 12 Sierpnia 2007 Share Napisano 12 Sierpnia 2007 Jak to może sobie wydrukować?? Da się drukować kalki?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miqs Napisano 12 Sierpnia 2007 Autor Share Napisano 12 Sierpnia 2007 Jak to może sobie wydrukować?? Da się drukować kalki?? Da się. Więcej na ten temat powie ci tornado. miqs99 jak chcesz kalki do Magnumki, ja mam skany (i tej z Italeri i z Revell) - jakbyś chciał sobie wydrukować. Możesz też napisać do obu producentów, to Ci przyślą kalki za free. Revell mi właśnie przysłał kalki do Magnumki, Italeri do kilku innych modeli. Pozdrawiam. Jak wysyłałeś prośbę o kalki? Listownie czy mailem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 12 Sierpnia 2007 Share Napisano 12 Sierpnia 2007 Jak wysyłałeś prośbę o kalki? Listownie czy mailem? Mailem. Z podaniem adresu do przesyłki (domowego). Oczywiście bezpośrednio do producentów, a nie żadnych dystrybutorów. No i oczywiście po angielsku. Kaliki z Revela (częściowe) możesz zobaczyć na mojej Magnumce z Italeri: viewtopic.php?t=3724 Do Revela wysłałem najpierw zapytanie, czy jest możliwość przysłania kalek, bo chcę zrobić tuning mojej magnumki (ściema), po tygodniu przysłali malia, że nie podałem adresu. To odpisałem z podaniem adresu i po kolejnym tygodniu list z Revela leżał w skrzynce. Italeri podobnie - po około tygodniu kalki były i to od razu do 3-ech modeli (o które prosilem). Jak to może sobie wydrukować?? Da się drukować kalki?? Podobno się da, choć ja nie drukowałem osobiście: viewtopic.php?t=735 PS. miqs99 - fajny zestaw. Ja też będę obcinał plandekę do tej naczepy, nawet już zacząłem (jako test, czy się da i jak wychodzi). Obciąłeś je nożem, czy inną techniką? Zostały Ci zgrubienia na krawędzi burty (takie od plandeki)?. Ja myślę jednak o założeniu dźwigu i rampy na tył z zestawu Truck Conversion Kit (Italeri #776), ale to w przyszłości. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miqs Napisano 12 Sierpnia 2007 Autor Share Napisano 12 Sierpnia 2007 Ja z tym wysylaniem karteczek, maili nie mam dobrych wspomnien. Ponad rok temu wyslalem prosbe o szyby do Volvo i do dzis ich nie mam. Ale sprobuje jeszcze raz. P.S Jak ciąłem to używałem skalpela, żyletki i takich nożyków, które można kupic w sklepie budowlany. Te z grubienia mi nie zostały bo pociąłem trochę niżej niż powinienem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba J. Napisano 12 Sierpnia 2007 Share Napisano 12 Sierpnia 2007 model naprawde mi się podoba, widziałem w Opolu jedyne co bym zmienił to czerń na błękit ale to tylko rzecz gustu. Naczepa super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miqs Napisano 12 Sierpnia 2007 Autor Share Napisano 12 Sierpnia 2007 Dzięki! Jak widzisz przeszedł on trochę modyfikacji. W sumie to jeszcze muszę dodać dwa kable do naczepy i będzie 100%. W Opolu nie było anten i łańcuchów do ładunku( znaczy były, ale robione przeze mnie i trochę lipnie wyglądały) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 12 Sierpnia 2007 Share Napisano 12 Sierpnia 2007 Ja z tym wysylaniem karteczek, maili nie mam dobrych wspomnien. Ponad rok temu wyslalem prosbe o szyby do Volvo i do dzis ich nie mam. Ale sprobuje jeszcze raz. No ja też prosiłem o szybę, ale kazali mi się skontaktować z dystrybuterom (Dream), ale oni to zlewają... Musialem więc ratować szybkę polerką... Ale kalki dosyłają, bo to koszt dla nich nie wielki. Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serek Napisano 12 Sierpnia 2007 Share Napisano 12 Sierpnia 2007 Mailem. Z podaniem adresu do przesyłki (domowego). Oczywiście bezpośrednio do producentów Czy do revella miałeś taki adres ? ( contact_d@revell.de ), i czy mógłbyś podać do Italerki, bo nigdzie nie mogę znaleźć, z góry dzięki. P.S A model fajny i mnie bardziej podoba się malowanie z czernią u dołu, jak kiedyś kupię sobie magnumkę też ją tak pomaluje . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 13 Sierpnia 2007 Share Napisano 13 Sierpnia 2007 Czy do revella miałeś taki adres ? ( contact_d@revell.de ) Dokładnie ten. Jeśli chodzi o Italeri, to też nie mogłem znaleźć, a przez ich oficjalną stronę nie działało. Wpisałem na pałę (wymyśliłem sobie) taki oto adres: italeri@italeri.com I doszło Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serek Napisano 13 Sierpnia 2007 Share Napisano 13 Sierpnia 2007 Czy do revella miałeś taki adres ? ( contact_d@revell.de ) Dokładnie ten. Jeśli chodzi o Italeri, to też nie mogłem znaleźć, a przez ich oficjalną stronę nie działało. Wpisałem na pałę (wymyśliłem sobie) taki oto adres: italeri@italeri.com I doszło Pozdrowienia. , dzięki bardzo . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miqs Napisano 19 Września 2007 Autor Share Napisano 19 Września 2007 (edytowane) No to magnum prezentuje się tak. Nic więcej nie będzie dodane. Jednym słowem 100%. Edytowane 17 Czerwca 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miqs Napisano 17 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 17 Czerwca 2008 Model przeszedł drobne zmiany kosmetyczne. Nowy lakier czarny, klima etc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckman Napisano 17 Czerwca 2008 Share Napisano 17 Czerwca 2008 Ta klima to samoróbka czy kupione zestawy dodatkowe?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miqs Napisano 17 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 17 Czerwca 2008 Samoróbka, nie miałem czasu na sprowadzanie z anglii odlewu KFS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ccrriiss Napisano 17 Czerwca 2008 Share Napisano 17 Czerwca 2008 Widziałem ją na TS w Krakowie prezentuje się bardzo przyzwoicie a teraz po tych przeróbkach jeszcze lepiej Pozdrawiam ccrriiss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miqs Napisano 17 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 17 Czerwca 2008 Tylko skrzywiło mi się koło w drodze na TS. Wprawdzie było troszkę krzywe, ale teraz to już zupełnie... no trudno poprawiać nie będę, bo nie chcem jeszcze bardziej tego popsuć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irizar Napisano 18 Czerwca 2008 Share Napisano 18 Czerwca 2008 Model elegancki, mam takie oto pytania: - skąd masz takie kogóty na dachu? - jak zrobiłeś klime, możesz napisać? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miqs Napisano 18 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 18 Czerwca 2008 Koguty to zestaw akcesoriów( ten dostępny cały czas) a klime zrobiłem z PCV. Sklejałem kawałki i rzeźbiłem kształt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi