ariel007 Napisano 23 Grudnia 2012 Share Napisano 23 Grudnia 2012 Douglas F4D-1 Skyray - Tamiya 1:72 Nadeszła zima - czas na nowy model. Douglas F4D-1 Skyray - jednoosobowy, pokładowy myśliwiec latający w US Navy i Marines. opis: http://pl.wikipedia.org/wiki/Douglas_F4D_Skyray Model znany na rynku. Składalność wspaniała - jak to Tamiya - wszystko pasuje. Do modelu dodałem niektóre el. z blaszek Eduarda (tablica przyrządów, pasy, dysza). Spróbowałem też swoich sił w nitowaniu - nie wyszło to zbyt pięknie ale coś tam widać (bardziej na bieli niż szarym). Model malowany emaliami Model Master: dół to biała satynowa a góra to Flat Gull Gray, krawędzie natarcia to mieszanka Aluminium i Steel Model Mastera. Potem future, kalki, future, wash MIG-a, matt Microscale, lekka biedronka i cienie Tamiyi, postshading ze Smoke-a Tamiyi i satyna Microscale. Jedyny mankament dla mnie to kalkomanie - nie potrafię opanować kalek Tamiyi - rwą mi się i pękają (używam zestawu Microscale: set i sol) - innych firm kalki są dla mnie OK. Musiałem sztukować jedną gwiazdę i "3" na dziobie są z "8" (zapomniałem zrobić im wcięcia na pleckach). Kalki na zbiornikach całkiem zepsułem i są "gołe" - malowałem je od nowa. Dywaniki i czerwone opaski na wlotach są malowane. PS. Tak, wiem że kabinka jest ociupinkę za nisko Pudełko: Model: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
young Napisano 23 Grudnia 2012 Share Napisano 23 Grudnia 2012 Ładny "placek" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 23 Grudnia 2012 Share Napisano 23 Grudnia 2012 W ramach historii o sztukowaniu "3" z "8" chcę tylko zapytać o prawą stronę: ma być "3" czy "E"? Nie chcę wskazywać tego jako błąd, bo może tak jest celowo... Sam model ładny, choć nie leżą mi za bardzo niektóre ślady eksploatacji (zwłaszcza na spodzie), poza tym ciekawy nietypowy temat. Swoją drogą interesuje mnie mechanizm, na podstawie którego czołowe firmy niekiedy zamiast kolejnej wersji Bf 109 E7/trop "z dwiema i pół bombami i krótką anteną + figurka psa" wydają rzeczone "oryginały"... Pozdrawiam - Mikołaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tytus Napisano 23 Grudnia 2012 Share Napisano 23 Grudnia 2012 W ramach historii o sztukowaniu "3" z "8" chcę tylko zapytać o prawą stronę: ma być "3" czy "E"? "3" być powinno, właśnie sprawdziłem. Modelik świetny, te czarne smugi pod spodem faktycznie trochę nie bałdzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ariel007 Napisano 23 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 23 Grudnia 2012 W ramach historii o sztukowaniu "3" z "8" chcę tylko zapytać o prawą stronę: ma być "3" czy "E"? "3" być powinno, właśnie sprawdziłem. cóż tyle razy na to patrzyłem i mój muzg* tego nie widział *muzg bo mózg by to zobaczył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Observer Napisano 23 Grudnia 2012 Share Napisano 23 Grudnia 2012 Wyszedł Ci naprawdę fajny model. Eksploatacja spodu trochę przekolorowana, ale pewnie i tak za często nikt mu "pod spódnicę" nie będzie zaglądał. Na 3 zdjęciu na oznaczeniu 3 EK widać jakby kalka się nieco srebrzała, ale może na żywo tego tak nie widać. Gratuluję, naprawdę fajna praca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GIUSEPPE Napisano 26 Grudnia 2012 Share Napisano 26 Grudnia 2012 Bardzo przyjemny modelik. Gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi