scros Napisano 12 Sierpnia 2007 Share Napisano 12 Sierpnia 2007 Model bardzo stary - jeśli chodzi o produkcję przełom 60 - 70 lat- chyba można mówić o nim unikat. Skala 1/24.Zapraszam do oglądania. Tak wtedy wyglądały instrukcje Część modelu mam już zbudowane, ale nie będę zanudzał wycinaniem z ramek szpachlowaniem itd. zamierzam pokazywać poszczególne kroki z budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 12 Sierpnia 2007 Share Napisano 12 Sierpnia 2007 Scros ile zapłaciłeś za modelik, jeśli można wiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 12 Sierpnia 2007 Share Napisano 12 Sierpnia 2007 Fajny No to czekam na relację z budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 13 Sierpnia 2007 Share Napisano 13 Sierpnia 2007 Spoko model, życzę powodzenia w budowie, będe się przygladał twojej budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scros Napisano 20 Sierpnia 2007 Autor Share Napisano 20 Sierpnia 2007 Kolor został zmieniony na taki jak na fotkach. Motor osadzony ale rama jeszcze do malowania. Jakość spasowania elementów - jak na tamte lata - ekstra !!. W sumie zostały chromy - he he he połowa modelu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 22 Sierpnia 2007 Share Napisano 22 Sierpnia 2007 Prace dosyć ciekawie sie zapowiadają. W ogóle ciekawy model... Ale jak to, mówisz, że to połowa modelu???? Jakoś mi się w to nie chce wierzyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
octan Napisano 24 Sierpnia 2007 Share Napisano 24 Sierpnia 2007 Piękny samochód, Jay Leno ma sporą kolekcje tych autek, a co do koloru to wybrał bym taki : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 24 Sierpnia 2007 Share Napisano 24 Sierpnia 2007 Piękny samochód, Jay Leno ma sporą kolekcje tych autek, a co do koloru to wybrał bym taki : A gdzie fotka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scros Napisano 9 Listopada 2007 Autor Share Napisano 9 Listopada 2007 Tak to wygląda po założeniu wszystkich chromików. MODEL PROSTO Z PUDŁA I TAK ZROBIONY WG INSTRUKCJI. Zmieniony został tylko kolor nadwozia. Jest to mój drugi model z lat 30-tych i chyba za szybko kolejnego nie będzie. Sorry za fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NobelEXC Napisano 9 Listopada 2007 Share Napisano 9 Listopada 2007 Wkońcu zaczeło się coś dział z takimi wozami w 1:24. Moj tata mam nadzieję niedługo zacznie relację na forum z podobnymi modelami. Co do samego modelu to bardzo ladnie się prezentuje. Odpowiedni kolor dobrałeś. Ta szpara przy masce to efekt błedu producenta czy spasowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scros Napisano 9 Listopada 2007 Autor Share Napisano 9 Listopada 2007 szpara to część która dzieli komorę silnika z kabiną - pomalowałem na czarny mat - chociaż powinna być chrom - z tym że po kliku próbach założenie i zdjęcia maski silnika była cała porysowana (jak była w chromie)i została przemalowana w czarny mat i problem znikł natomiast estetycznie też chyba aż tak bardzo nie razi - bynajmniej jest funkcjonalne - można sobie to otwierać i zamykać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NobelEXC Napisano 9 Listopada 2007 Share Napisano 9 Listopada 2007 Rozumiem jeszcze pytanko w sprawie opon, jak namalowałeś białą obręcz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 9 Listopada 2007 Share Napisano 9 Listopada 2007 Piękne autko Czy kasta leży luźno na podwoziu bo coś tylne błotniki nie dolegają do blach Ps. Nie mogę doczekać się kiedy wezmę się za swoje cacuszka a dzisiaj znowu dostałęm paczkę z modelami: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scros Napisano 9 Listopada 2007 Autor Share Napisano 9 Listopada 2007 Tornado - samochody buduję - hmm jakby przypadkowo - dla kolegi który czasu nie ma i mi podrzuca temat, ale muszę przyznać ze i Bentley i ten Duesenberg coś w sobie maja takiego coś czego nie mają współczesne auta - tamte to były majstersztyki a nie masówka - i przez to może te piękne linie - czekam aż ty pokażesz swój warsztat jako specjalista od samochodów na pewno będziemy mieli co oglądać . NobelEXC - obręcze były jako osobna cześć wykonane odrazu pod kolor więc nie było potrzeby ich nawet malować - w gumach było na nie miejsce na wcisk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi