scros Posted August 12, 2007 Share Posted August 12, 2007 Model bardzo stary - jeśli chodzi o produkcję przełom 60 - 70 lat- chyba można mówić o nim unikat. Skala 1/24.Zapraszam do oglądania. Tak wtedy wyglądały instrukcje Część modelu mam już zbudowane, ale nie będę zanudzał wycinaniem z ramek szpachlowaniem itd. zamierzam pokazywać poszczególne kroki z budowy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wojtek Tul Posted August 12, 2007 Share Posted August 12, 2007 Scros ile zapłaciłeś za modelik, jeśli można wiedzieć. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tornado Posted August 12, 2007 Share Posted August 12, 2007 Fajny No to czekam na relację z budowy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wojtek Tul Posted August 13, 2007 Share Posted August 13, 2007 Spoko model, życzę powodzenia w budowie, będe się przygladał twojej budowie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
scros Posted August 20, 2007 Author Share Posted August 20, 2007 Kolor został zmieniony na taki jak na fotkach. Motor osadzony ale rama jeszcze do malowania. Jakość spasowania elementów - jak na tamte lata - ekstra !!. W sumie zostały chromy - he he he połowa modelu . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elefantes Posted August 22, 2007 Share Posted August 22, 2007 Prace dosyć ciekawie sie zapowiadają. W ogóle ciekawy model... Ale jak to, mówisz, że to połowa modelu???? Jakoś mi się w to nie chce wierzyć Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
octan Posted August 24, 2007 Share Posted August 24, 2007 Piękny samochód, Jay Leno ma sporą kolekcje tych autek, a co do koloru to wybrał bym taki : Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przemek R Posted August 24, 2007 Share Posted August 24, 2007 Piękny samochód, Jay Leno ma sporą kolekcje tych autek, a co do koloru to wybrał bym taki : A gdzie fotka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
scros Posted November 9, 2007 Author Share Posted November 9, 2007 Tak to wygląda po założeniu wszystkich chromików. MODEL PROSTO Z PUDŁA I TAK ZROBIONY WG INSTRUKCJI. Zmieniony został tylko kolor nadwozia. Jest to mój drugi model z lat 30-tych i chyba za szybko kolejnego nie będzie. Sorry za fotki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NobelEXC Posted November 9, 2007 Share Posted November 9, 2007 Wkońcu zaczeło się coś dział z takimi wozami w 1:24. Moj tata mam nadzieję niedługo zacznie relację na forum z podobnymi modelami. Co do samego modelu to bardzo ladnie się prezentuje. Odpowiedni kolor dobrałeś. Ta szpara przy masce to efekt błedu producenta czy spasowania? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
scros Posted November 9, 2007 Author Share Posted November 9, 2007 szpara to część która dzieli komorę silnika z kabiną - pomalowałem na czarny mat - chociaż powinna być chrom - z tym że po kliku próbach założenie i zdjęcia maski silnika była cała porysowana (jak była w chromie)i została przemalowana w czarny mat i problem znikł natomiast estetycznie też chyba aż tak bardzo nie razi - bynajmniej jest funkcjonalne - można sobie to otwierać i zamykać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NobelEXC Posted November 9, 2007 Share Posted November 9, 2007 Rozumiem jeszcze pytanko w sprawie opon, jak namalowałeś białą obręcz? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tornado Posted November 9, 2007 Share Posted November 9, 2007 Piękne autko Czy kasta leży luźno na podwoziu bo coś tylne błotniki nie dolegają do blach Ps. Nie mogę doczekać się kiedy wezmę się za swoje cacuszka a dzisiaj znowu dostałęm paczkę z modelami: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
scros Posted November 9, 2007 Author Share Posted November 9, 2007 Tornado - samochody buduję - hmm jakby przypadkowo - dla kolegi który czasu nie ma i mi podrzuca temat, ale muszę przyznać ze i Bentley i ten Duesenberg coś w sobie maja takiego coś czego nie mają współczesne auta - tamte to były majstersztyki a nie masówka - i przez to może te piękne linie - czekam aż ty pokażesz swój warsztat jako specjalista od samochodów na pewno będziemy mieli co oglądać . NobelEXC - obręcze były jako osobna cześć wykonane odrazu pod kolor więc nie było potrzeby ich nawet malować - w gumach było na nie miejsce na wcisk. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts