Yakuza Napisano 26 Grudnia 2012 Share Napisano 26 Grudnia 2012 Witam, dziś wam chcę przedstawić Firmową perełkę Jest to Western Star 5964 SS... Ciężarówka odkupiona po przebudowie. Konfiguracja 8x4, HDS Effer 11500, 2 zbiorniki paliwa, itd Ciężarówka po przeróbkach i ze swoim roboczo-wiekiem. Pozbyto się kabiny sypialnej i nie do końca szczelnie zaślepiono otwór. Iż ciężarówka wciąż jest użytkowana zaczęły się pojawiać drobne usterki... Luźny fotel pasażera, brak jednego lusterka, drugie uszkodzone, brak tylnego zderzaka i oświetlenia można by tak wymieniać i wymieniać... Tak więc zabraliśmy się za remont... Mała relacja co zrobiliśmy do tej pory... Wymiana przewodów żurawia Następnie zabraliśmy się za rozebranie całego trucka... W trakcie odświeżenia i regeneracji, truck będzie usprawniany. Nie zostaną założone owiewki między kołami a pusta przestrzeń na ramie będzie wykorzystana... Komentarze i pomoc mile widziana pzdr Mateusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarciu21 Napisano 26 Grudnia 2012 Share Napisano 26 Grudnia 2012 Zapowiada się bardzo fajnie. Jaki kolor planujesz i może jakieś modyfikacje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yakuza Napisano 26 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2012 Nad kolorem jeszcze się nie zastanawiałem, co do usprawnień to właśnie robię napęd 8x6 z 8x4. Jakieś skrzynie chciałbym zrobić, i pociągnąć okablowanie przez ramę, przynajmniej układ hamulcowy... Trochę poszlifuje zacieki kleju i może pomaluję ramę na nowo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yakuza Napisano 27 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2012 Nikogo nie interesuje ten temat No nic... Zabrałem się za całkowite rozebranie ciężarówki i w miarę umiejętności udoskonalenie jej Parę zdjęć A tu już napędy na 3 mosty... pzdr Mateusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilex5 Napisano 27 Grudnia 2012 Share Napisano 27 Grudnia 2012 Nikogo nie interesuje ten temat Ja się interesuję Nie przejmuj się i działaj z modelem bo czuję że może być ciekawie Będziesz brudził silnik ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yakuza Napisano 27 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2012 Nigdy nie "brudziłem" modelu ale myślę że jakieś zapociny z oleju zrobię. Chcę jakoś urealnić na ile mogę i do mi się uda... Kable, przewody itd Dzięki za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diobeu Napisano 2 Stycznia 2013 Share Napisano 2 Stycznia 2013 Nie gadaj głupot, interesujemy się, brak odpowiedzi oznacza tylko tyle, że nie mam nic mądrego do powiedzenia, jednak przyglądam się z ciekawością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 2 Stycznia 2013 Share Napisano 2 Stycznia 2013 Jeśli już poprawiasz model po kimś to może warto by było zająć się szwami i nadlewkami, aż kłują w oczy tyle ich. A brudzenie obicia poćwicz na figurce i widlaku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 2 Stycznia 2013 Share Napisano 2 Stycznia 2013 Jeśli już poprawiasz model po kimś to może warto by było zająć się szwami i nadlewkami, aż kłują w oczy tyle ich. A brudzenie obicia poćwicz na figurce i widlaku. Dokladnie, takie mankamenty beda jeszcze bardziej widoczne po pomalowaniu, zeszlifuj je. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 8 Stycznia 2013 Share Napisano 8 Stycznia 2013 No jestem ciekaw, co to też z tego będzie! Jeśli mogę poradę praktyczną - dobrze by było zadbać o więcej miejsca na warsztacie, a komputer postawić gdzie indziej. Tak jak masz teraz, zbyt łatwo coś uszkodzić, zgnieść, upuścić na ziemię - szkoda pracy. Życzę powodzenia i pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi