Damiano82 Napisano 27 Grudnia 2012 Share Napisano 27 Grudnia 2012 Witam, Po ponad rocznym okresie absencji od forum i modelarstwa startuję nowym wątkiem warsztatowym. Tym razem dobrze wszystkim znany MiG-21 MF z Edka wraz z dedykowanym zestawem Brasin do kabiny. Uploaded with ImageShack.us Trochę kwitów: Uploaded with ImageShack.us Pozdrawiam Damian Biwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 27 Grudnia 2012 Share Napisano 27 Grudnia 2012 Wysypało pod koniec roku ciekawymi warstatami! Dajesz! (Ze swej strony polecam ocp z Mastera) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moralezz Napisano 27 Grudnia 2012 Share Napisano 27 Grudnia 2012 Kolejny szybki! Ja się w tym roku chyba nie doczekam na dodatki do swojego, więc jeszcze muszę chwilę zaczekać. Kibicuje i podglądam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 27 Grudnia 2012 Share Napisano 27 Grudnia 2012 też będę paczał na ręce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 27 Grudnia 2012 Share Napisano 27 Grudnia 2012 Witaj, też poobserwuję. A czy malowanie już wybrane? Jeśli tak, to...? Pozdrawiam - Mikołaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damiano82 Napisano 27 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2012 Malowania jeszcze nie wybrałem. Napewno będę skłaniał się ku jakiemuś egzotycznemu (Irak, Vietnam lub podełkowe egipskie) bądź NRD. Zdecydowanie stawiam na wielobarwny kamuflaż. Cieszę się, że wątek będzie "bacznie obserwowany". Przez rok wypadłem z obiegu i każda krytyczna konstruktywna uwaga mile widziana. Pozdrawiam. Damian Biwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 27 Grudnia 2012 Share Napisano 27 Grudnia 2012 Skoro wielobarwny to rzeczywiście pudełkowy ładny (choć już nieco opatrzony). Chyba ciężko będzie znaleźć coś po polsku, zatem skłaniałbym jeszcze do przeanalizaowania Indyjszczaków - zdaje się niezrównanych pod względem szaleństw artystycznych, a przy tym naprawdę fajnych w odbiorze:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zibi85mig Napisano 16 Lutego 2013 Share Napisano 16 Lutego 2013 Jestem laikiem i mam głupie pytanie :P Fotele oferowane do Miga przez Edka są dwa,wczesny i późny kiedy nastąpiła zmiana i skąd wiedzieć do której wersji jaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zibi85mig Napisano 16 Lutego 2013 Share Napisano 16 Lutego 2013 Czy znana jest data zmiany starego fotela na nowy w fabrycznych egzemplarzach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
young Napisano 16 Lutego 2013 Share Napisano 16 Lutego 2013 MF miały "późny" fotel. Tak czy siak, różnica w tej skali dla zwykłego sklejacza może być pomijalna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damiano82 Napisano 17 Lutego 2013 Autor Share Napisano 17 Lutego 2013 Witam, Na początek przepraszam za brak aktualizacji warsztatu. W tym momencie kończę dwa inne modele. Migiem ruszam prawdopodobnie za 2 tygodnie (po Bytomiu). Ja do swojego mam fotel i cały zestaw do kabiny "późny". Zamierzam zbudować mój model jako maszynę serii 9600. O ile dobrze pamiętam to były samoloty późniejszych serii z nowszym radarem i silnikiem R-13-300. Takie samoloty były używane przez Wietnam i niektóre kraje bliskowschodnie. Zresztą chyba malowanie polskie proponowane przez Edka to właśnie maszyna w takiej wersji. W którymś numerze Lotnictwa z Szachownicą był artykuł o takich szybkich. Pozdrawiam Damian Biwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
young Napisano 17 Lutego 2013 Share Napisano 17 Lutego 2013 Nasze malowanie w zestawie to zwykły MF. Nasze 9600 posiadały stary silnik i standardowy radar. Mieli je także choćby bracia zza południowej granicy, nie tylko egzotyka ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zibi85mig Napisano 29 Kwietnia 2013 Share Napisano 29 Kwietnia 2013 Czesi bratanki żart :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi