Jarekk Napisano 3 Stycznia 2013 Share Napisano 3 Stycznia 2013 Jakiś czas temu zabrałem sie za "swoją" kolejną drezynę TKS. Nowości w samej prowadnicy nie będzie. Będę chciał wycisnąć trochę więcej z modelu TK-S. Chciałem ją jeszcze trochę uszczegółowić. Podstawka będzie również zdecydowanie większa. Zdjęcie trochę leciwe: I obecny stan prac: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 3 Stycznia 2013 Share Napisano 3 Stycznia 2013 czuję moc... czekam na ciąg dalszy :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 4 Stycznia 2013 Share Napisano 4 Stycznia 2013 obecny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 8 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 8 Stycznia 2013 W tym modelu postanowiłem zmierzyć się ze spodem tankietki. Następnie poprawiłem zawieszenie i detale wanny oraz uzupełniłem brakujące śruby. Czas na podkład i poprawki a następnie kolej na przód wnętrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 9 Stycznia 2013 Share Napisano 9 Stycznia 2013 Układ jezdny oprócz twojej pracy to Mirage czy RPM ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 9 Stycznia 2013 Share Napisano 9 Stycznia 2013 Resory i te U-kształtne śruby do nich to pewnie własne, nity też chyba? Osłona/żaluzja nad silnikiem to skąd, bo ładna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 9 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 9 Stycznia 2013 Układ jezdny oprócz twojej pracy to Mirage czy RPM ? Cały model jest Mirage. Z RPM-u będę używał części wnętrza tankietki. Resory i te U-kształtne śruby do nich to pewnie własne, nity też chyba? Osłona/żaluzja nad silnikiem to skąd, bo ładna? Wszystkie elementy metalowe, po za drutem, to fototrawienie na zamówienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myski79 Napisano 10 Stycznia 2013 Share Napisano 10 Stycznia 2013 Jarek przecież to to takie małe jest jak Ty to robisz okular, lupa, trzymadełko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 24 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 24 Stycznia 2013 Prace skupiłem obecnie na wnętrzu przedniej, otwartej części tankietki. Most to chyba największa część do waloryzacji, reszta to same drobiazgi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 27 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 27 Stycznia 2013 1/3 planowanego wnętrza zrobiona. Pozostała skrzynia biegów i układ kierowniczy. Więcej nie będzie i tak widać: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 28 Stycznia 2013 Share Napisano 28 Stycznia 2013 ładniutkie, obicia też takie delikatne. Obserwuję nadal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 28 Stycznia 2013 Share Napisano 28 Stycznia 2013 obicia jakieś takie schematyczne wyszły, jak od linijki, może jeszcze trochę nad nimi popracować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 29 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 29 Stycznia 2013 obicia jakieś takie schematyczne wyszły, jak od linijki, może jeszcze trochę nad nimi popracować? Tak. To jednak jest rura i powierzchniowe obicia nie będą pasowały. Połowę ich zamaluję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 10 Lutego 2013 Autor Share Napisano 10 Lutego 2013 Wykańczanie wnętrza w przedniej części zakończone. Wszystko co miało być widoczne jest już zrobione. Czas teraz na poprawianie nadbudówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi