Skocz do zawartości

Lekka drezyna pancerna torowo-terenowa TK 1:35 (odsłona 2)

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jakiś czas temu zabrałem sie za "swoją" kolejną drezynę TKS.

Nowości w samej prowadnicy nie będzie. Będę chciał wycisnąć trochę więcej z modelu TK-S. Chciałem ją jeszcze trochę uszczegółowić. Podstawka będzie również zdecydowanie większa.

Zdjęcie trochę leciwe:

P4233901.jpg

I obecny stan prac:

dtks1.jpg

tks3.jpg

tks5.jpg

Napisano

W tym modelu postanowiłem zmierzyć się ze spodem tankietki.

P1085574.jpg

Następnie poprawiłem zawieszenie i detale wanny oraz uzupełniłem brakujące śruby.

P1085569.jpg

P1085570.jpg

P1085572.jpg

Czas na podkład i poprawki a następnie kolej na przód wnętrza.

Napisano

Układ jezdny oprócz twojej pracy to Mirage czy RPM ?

Napisano

Resory i te U-kształtne śruby do nich to pewnie własne, nity też chyba? Osłona/żaluzja nad silnikiem to skąd, bo ładna?

Napisano
Układ jezdny oprócz twojej pracy to Mirage czy RPM ?

Cały model jest Mirage. Z RPM-u będę używał części wnętrza tankietki.

Resory i te U-kształtne śruby do nich to pewnie własne, nity też chyba? Osłona/żaluzja nad silnikiem to skąd, bo ładna?

Wszystkie elementy metalowe, po za drutem, to fototrawienie na zamówienie.

• 2 weeks later...
Napisano

Prace skupiłem obecnie na wnętrzu przedniej, otwartej części tankietki. Most to chyba największa część do waloryzacji, reszta to same drobiazgi.

dtks3.jpg

Napisano

ładniutkie, obicia też takie delikatne. Obserwuję nadal

Napisano

obicia jakieś takie schematyczne wyszły, jak od linijki, może jeszcze trochę nad nimi popracować?

Napisano
obicia jakieś takie schematyczne wyszły, jak od linijki, może jeszcze trochę nad nimi popracować?

Tak. To jednak jest rura i powierzchniowe obicia nie będą pasowały. Połowę ich zamaluję.

• 2 weeks later...
Napisano

Wykańczanie wnętrza w przedniej części zakończone. Wszystko co miało być widoczne jest już zrobione. Czas teraz na poprawianie nadbudówki.

dtks6_zps2ed86e26.jpg

dtks5_zps15abce55.jpg

dtks7_zpsb1fd4524.jpg