hadzi Posted January 10, 2013 Share Posted January 10, 2013 Witam, czy ktoś ma na zbyciu kalkę do tego szybowca w 1/72 a szczególnie napis/y ZEFIR z kadłuba, mnie się jeden rozpadł właśnie z edycji sprzed 10 ok lat. Gotowy model czeka na kalkę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slash Posted January 10, 2013 Share Posted January 10, 2013 Powinienem mieć, ale dość wiekowe bo z tych starych wydań. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzes Posted January 10, 2013 Share Posted January 10, 2013 A jakie malowanko Zefirka? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hadzi Posted January 10, 2013 Author Share Posted January 10, 2013 Powinienem mieć, ale dość wiekowe bo z tych starych wydań. To swietnie bo moje tez wiekowe byly, wiec beda takie same. Bede wdzieczny. A jakie malowanko Zefirka? Pudelkowe rejestracje a kadlub bialo-szary, choc ostatnio znalazlem tego pudelkowego w interpretacji cos ala pomarancz z bialym i duza 14 na ogonie. Coz moj zostanie juz szary. Jutro zapodam fotke. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slash Posted January 10, 2013 Share Posted January 10, 2013 Kalka taka jak na fotce, na oko widać, że pare lat ma. Czy te się nie rozpadną nie wiem. Ale jak jesteś zainteresowany to podaj adres na pw - wyślę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
brabazon Posted January 10, 2013 Share Posted January 10, 2013 Powinien być biało-granatowy, 2068 był biało-czerwony. 2067 miał jeszcze czarną 14 na ogonie i spodzie płata. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hadzi Posted January 11, 2013 Author Share Posted January 11, 2013 Hm, juz sie gubie na zdjęciach widać różne odcienie szarego a czytałem, ze malowanie było jasno i ciemno popielate lub białe i szare. Cóż ja mam biało szare i basta. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hadzi Posted January 12, 2013 Author Share Posted January 12, 2013 Jeszcze bez polysku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hadzi Posted January 26, 2013 Author Share Posted January 26, 2013 Slash, dzięki wielkie za kalkę!!! Jestem Twoim dłuznikiem. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mikolaj75 Posted January 26, 2013 Share Posted January 26, 2013 Jurek, ale kalkomanie nie bardzo trzymają linię... Czyżby znów prawa kolekcji? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hadzi Posted January 26, 2013 Author Share Posted January 26, 2013 Nie one nawet po pokryciu MS Liquid film się rozjeżdzały i łapały do tego powierzchnię i cięzko było to uratować. ogólnie to te stare kali z Siedlec to kicha. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
brabazon Posted January 27, 2013 Share Posted January 27, 2013 Trzeba było je zawerniksować zwykłym bezbarwnym. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts