Inskript Napisano 13 Stycznia 2013 Share Napisano 13 Stycznia 2013 (edytowane) Witam. Po skończeniu Jeepa biorę się za kolejny model plastikowy- drugi w karierze plastikowej- R.A.F. REFUELLNIG SET 1:76 wyd. Airfix. Prace będą dość szybkie, bo planuje skończyć go w ferie. Wszelkie ZDJĘCIA, KOMENTARZE, UWAGI, WSKAZÓWKI BARDZO MILE WIDZIANE. No to zaczynamy... Ciężarówka nr 1: Na razie tyle złożyłem, dach jeszcze nie gotowy. Dorobiłem kierownicę, bo w zestawie do tej ciężarówki jej nie ma... Edytowane 13 Stycznia 2013 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TreworBG Napisano 13 Stycznia 2013 Share Napisano 13 Stycznia 2013 ziom mógłbyś wstawiać zdjęcia w oryginalnym rozmiarze (800x600), myślę, że niewielu będzie zainteresowanych oglądaniem relacji przez otwieranie każdego zdjęcia w nowym oknie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inskript Napisano 13 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 13 Stycznia 2013 Poprawione... ziooom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Djmarcop Napisano 14 Stycznia 2013 Share Napisano 14 Stycznia 2013 Witam zioooom! Spoko model. Zapowiada sie DOBRZE! XD :-) :0 Robiłem niedawno podobne ciężarówki i wiem że to super sprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marsilias vibe Napisano 14 Stycznia 2013 Share Napisano 14 Stycznia 2013 Mam wrażenie, że fotel pasażera jest niedomalowany. Tak poza tym nie mam uwag Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inskript Napisano 16 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2013 Witam. W między czasie stał się wypadek- kabina spadła mi i się rozleciała na kawałki... ale miało to swoje plusy! Znalazłem takie zdjęcie: Widać na nim wyraźnie że TO miało zielonkawy środek. Korzystając z okazji rozlecianej kabinki rozrobiłem farbę i pomalowałem środek na zielono, szyby przednie zostały dopasowane na wymiar i wklejone od przodu (wcześniej były od środka) oraz dodałem otwarte szybki drzwiowe. Całość wygląda nawet nawet,,, doszedł też dach. Na zdjęciu wyszedł inny zielony niż w rzeczywistości: Po zabawach z kabinką wziąłem się za podwozie: Części: Foty: I z przymierzoną kabinką: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kret69 Napisano 16 Stycznia 2013 Share Napisano 16 Stycznia 2013 Kibicuje. Na forum airfixa (http://airfixtributeforum.myfastforum.org) jest bardzo dużo pasjonatów ich sprzętu lotniskowego i mają sporo materiału zdjęciowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inskript Napisano 19 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 19 Stycznia 2013 Witam. Kolejna aktualizacja i porcja zdjęć. Kabina pomalowana, nałożone kalki. Łoża na tyle są niedokładne po środku, gdyż i tak przypada tam zbiornik cysterny. Dorobiłem także lusterka (prawdziwe, można się w nich przejrzeć ;-) ), gdyż nie ma ich w zestawie :-(. Wyszły nawet fajnie wg mnie... Zabrałem się też za samą cysternę: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 19 Stycznia 2013 Share Napisano 19 Stycznia 2013 Hej Inskript, Zapowiada się ciekawy model to malowanie jest super Wielki plus za szyby i lusterka. Trzymam kciuki za resztę. Czy kalka z rondlem nie powinna być wyżej na błotniku? Jeśli wzorujesz się na zdjęciu oryginału, to tablica rejestracyjna Ci go zasłoni (jeśli tablic rejestracyjnych nie ma w zestawie, to może warto by było je wydrukować laserówką na jakimś papierze kredowym)... Pozdr, Marudek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inskript Napisano 23 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 23 Stycznia 2013 CIĘŻARÓWKA no. 1 skończona! Dodane czarne węże cysterny, ramiona lusterek pomalowane na kolor nadwozia. Więcej zdjęć znajdziecie w galerii po ukończeniu obu ciężarówek. Rozpoczęta ciężarówka nr 2. Częsci kabinki: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 25 Stycznia 2013 Share Napisano 25 Stycznia 2013 Fajny maluszek. Przydałoby się jeszcze delikatnie go washem potraktować, jeepa też. To nie takie trudne, a możesz tylko zyskać. Jak widzę, kartonem też się bawisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inskript Napisano 30 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 30 Stycznia 2013 NOWA AKTUALIZACJA Zaczęta druga ciężarówka, kabina i rama. Kabinka do dokończenia szczegóły (dziurka w chłodnicy do tego kija rozruchowego). Rama powoli, w połowie . Prace się trochę wydłużą bo miałem i mam dużo na głowie ostatnio, i jeszcze mi kanarek zdechł na nieszczęście... :-( :-( ZDJĘCIA Fajny maluszek. Przydałoby się jeszcze delikatnie go washem potraktować, jeepa też. To nie takie trudne, a możesz tylko zyskać. Jak widzę, kartonem też się bawisz Dzięki! Właśnie ostatnio czytam sporo i oglądam wash'e i skumałem że mam przecież duuużo farbek artystycznych olejnych z zestawu takiego jednego... Więc wash BĘDZIE ;-) postaram się przynajmniej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inskript Napisano 4 Lutego 2013 Autor Share Napisano 4 Lutego 2013 Rama zrobiona. Te duże płaskie i błyszczące to będzie tam kabinka więc nie będzie tego widać. Części kolejnego etapu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kret69 Napisano 8 Lutego 2013 Share Napisano 8 Lutego 2013 Martwa natura z ramą i jeżem w tle. A czy znane Ci są dodatki różne do tego zestawu tej firmy: http://www.bwmodels.co.uk/index.asp?pageid=234477 Produkowali miedzy innymi poprawione koła do Austina K2 (ambulansu z zestawu Emergency), do AEC Matador'a tez chyba coś mają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inskript Napisano 10 Lutego 2013 Autor Share Napisano 10 Lutego 2013 Up: dzięki, ale już skończyłem ;-). Następnym razem się przyda. A wiec tak... oto zdjęcia z ostatniego etapu prac, oraz gotowego modelu przed washem. W galerii zdjęcia po washu. KONIEC BUDOWY Zapraszam do galerii! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inskript Napisano 10 Lutego 2013 Autor Share Napisano 10 Lutego 2013 Link do galeri: viewtopic.php?f=73&t=36848 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi