Moses Napisano 17 Stycznia 2013 Napisano 17 Stycznia 2013 Dlubie sobie testowy model ktory bedzie pokryty metalizerem humbrola. czy da sie i czy jest sens robienia preshedingu pod ta farba czy wszelakie przeparwienia w okolicach klap eksploatacyjnych ttzeba robic po nalozeniu farby? Cytuj
letalin Napisano 17 Stycznia 2013 Napisano 17 Stycznia 2013 Dlubie sobie testowy model ktory bedzie pokryty metalizerem humbrola. czy da sie i czy jest sens robienia preshedingu pod ta farba czy wszelakie przeparwienia w okolicach klap eksploatacyjnych ttzeba robic po nalozeniu farby? Nie ma raczej sensu. Nie wiem jak Humbrol, ale Gunze i Alclady kryją dośc permanentnie. Cytuj
Robert Ostrowski Napisano 17 Stycznia 2013 Napisano 17 Stycznia 2013 Ja dawałem na jednym z Migów że tak powiem "odwrotny"preszajding tzn.pomalowałem na czarno i szajding jasno szarą Cytuj
letalin Napisano 17 Stycznia 2013 Napisano 17 Stycznia 2013 Kamilku, pre- znaczy przed. Kolega pytał o preszajding pod metalizerem. Srebrne kolory są zwykle na tyle mocno kryjące, że żaden klasyczny preszajding nie będzie widoczny. Akurat to sprawdziłem Ten postszajding z transparentnym smoke z filtrem to ciekawe, masz może przykład na obrazku jak to w naturze wygląda? Nie prościej zmieszac różne metalizery i ten postszajding zrobic innym trochę odcieniem srebrnego? Cytuj
Moses Napisano 17 Stycznia 2013 Autor Napisano 17 Stycznia 2013 Pax romana! Kamil, Letalin o to mi chodziło, standardowego się nie da, ale można zrobić inaczej. Dzięki chłopaki. Cytuj
Moses Napisano 17 Stycznia 2013 Autor Napisano 17 Stycznia 2013 powszechnie stosowanego czarna farba :-) Cytuj
Sławko Napisano 17 Stycznia 2013 Napisano 17 Stycznia 2013 to nie standardowy, a prymitywny. Ja bym powiedział, że to raczej wersja podstawowa Natomiast to co kolega Kamil zaproponował wcześniej wydaje się może dać całkiem niezły efekt i napewno kiedyś spróbuję. Tę wersję nazwałbym rozwojową Dzięki za ciekawy przepis Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi