Moses Napisano 17 Stycznia 2013 Share Napisano 17 Stycznia 2013 Dlubie sobie testowy model ktory bedzie pokryty metalizerem humbrola. czy da sie i czy jest sens robienia preshedingu pod ta farba czy wszelakie przeparwienia w okolicach klap eksploatacyjnych ttzeba robic po nalozeniu farby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 17 Stycznia 2013 Share Napisano 17 Stycznia 2013 Dlubie sobie testowy model ktory bedzie pokryty metalizerem humbrola. czy da sie i czy jest sens robienia preshedingu pod ta farba czy wszelakie przeparwienia w okolicach klap eksploatacyjnych ttzeba robic po nalozeniu farby? Nie ma raczej sensu. Nie wiem jak Humbrol, ale Gunze i Alclady kryją dośc permanentnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 17 Stycznia 2013 Share Napisano 17 Stycznia 2013 Ja dawałem na jednym z Migów że tak powiem "odwrotny"preszajding tzn.pomalowałem na czarno i szajding jasno szarą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 17 Stycznia 2013 Share Napisano 17 Stycznia 2013 Kamilku, pre- znaczy przed. Kolega pytał o preszajding pod metalizerem. Srebrne kolory są zwykle na tyle mocno kryjące, że żaden klasyczny preszajding nie będzie widoczny. Akurat to sprawdziłem Ten postszajding z transparentnym smoke z filtrem to ciekawe, masz może przykład na obrazku jak to w naturze wygląda? Nie prościej zmieszac różne metalizery i ten postszajding zrobic innym trochę odcieniem srebrnego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 17 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2013 Pax romana! Kamil, Letalin o to mi chodziło, standardowego się nie da, ale można zrobić inaczej. Dzięki chłopaki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 17 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2013 powszechnie stosowanego czarna farba :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławko Napisano 17 Stycznia 2013 Share Napisano 17 Stycznia 2013 to nie standardowy, a prymitywny. Ja bym powiedział, że to raczej wersja podstawowa Natomiast to co kolega Kamil zaproponował wcześniej wydaje się może dać całkiem niezły efekt i napewno kiedyś spróbuję. Tę wersję nazwałbym rozwojową Dzięki za ciekawy przepis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 17 Stycznia 2013 Share Napisano 17 Stycznia 2013 Samolot wygląda pięknie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi