Diobeu Napisano 19 Stycznia 2013 Share Napisano 19 Stycznia 2013 Oto model, który robiłem przy współudziale kolegów w tym wątku: viewtopic.php?f=88&t=33107 Jest to moja pierwsza ciężarówka, mogę powiedzieć, że spodobało mi się w tym dziale. Przy wykonywaniu tego modelu bardziej poznawałem techniki i uczyłem się ich niż realizowałem swoją wizję. Jednak w konsekwencji jestem bardzo zadowolony z efektu. Zdjęcia wstawiam duże i dużo, w końcu to galeria ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 19 Stycznia 2013 Share Napisano 19 Stycznia 2013 Model wygląda jak prawdziwy. A może? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 19 Stycznia 2013 Share Napisano 19 Stycznia 2013 Merytorycznie to ja se mogę Model strasznie mi się podoba. B. fajne brudzenie, konwencja, która chyba najbardziej mi pasuje do ciężarówek - trochę rdzy, trochę błota i kurzu, ale maszyna gotowa do akcji. Super, że dopieściłeś felgi. Nie jestem pewien, ale wydaje mi się, że pogłębiałeś linie podziałów wokół różnych drzwiczek i klap na kabinie (a przynajmniej jest tam porządny wash) - duży plus bo dodaje to sporo realizmu a nie zawsze ma miejsce. Jedna rzecz, do której się nie przyczepiam a chcę podyskutować, to kominy - wydają się troszkę płaskie przez te wgłębienia, które chyba powinny być otworami. W każdym razie super robota. Jak na pierwszą ciężarówkę to rewelka. A, no i gdybyś nie pisał o szybach, że zaparowały od kropelki, to pewnie bym się pytał czym brudziłeś pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diobeu Napisano 19 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 19 Stycznia 2013 Dziękuję panowie za miłe słowa. MartiniOCP: linie nie są pogłębiane, są tylko pociągnięte washem z czarnej olejnej. Generalnie przed pokryciem modelu matem bezbarwnym praktycznie wszystko zostało pociągnięte czarnym washem i starte wacikiem/szmatką, czasem używałem też czystej farby olejnej. W kominach owszem, masz rację, wgłębienia powinny być czarne bo są to otworki w blasze osłaniającej samą rurę przed poparzeniem kierowcy - tak ja to rozumiem. Mój błąd, w dump trucku będzie czarno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 20 Stycznia 2013 Share Napisano 20 Stycznia 2013 Rasowy aż do bólu. Trochę się napracowałeś i już strach pomyśleć jak będzie wyglądała Twoja 4,5,10 ciężarówka. Mam go na półce i coraz częściej na niego spoglądam. Pełna 10 ode mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 20 Stycznia 2013 Share Napisano 20 Stycznia 2013 Bardzo fajny, ślady błota do dopracowania, zwłaszcza na skrzynkach. Ale biorąc pod uwagę, że się uczyłeś na nim brudzenia, to oby tak dalej i jeszcze lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 20 Stycznia 2013 Share Napisano 20 Stycznia 2013 Trudno sie tu nie zgodzic z kolegami, model pierwsza klasa. Mam nadzieje, ze to nie jest ostatnia ciezarowka spod Twojej reki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misioptys Napisano 20 Stycznia 2013 Share Napisano 20 Stycznia 2013 Gratulacje, cos pieknego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek Napisano 23 Stycznia 2013 Share Napisano 23 Stycznia 2013 Ciężarówka pierwsza klasa. Mam nadzieje, że kiedyś tez mi wyjdzie takie cudo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diobeu Napisano 23 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 23 Stycznia 2013 Kurcze, zawstydzacie mnie panowie, dziękuję wszystkim za komentarze. Z racji kompletnego braku czasu nie mogę ruszyć z następnym tematem ale dzięki wam zrobię to wkrótce! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol_Max Napisano 28 Stycznia 2013 Share Napisano 28 Stycznia 2013 Niezłe cacko Jak na pierwszą ciężarówkę jest świetnie, bardzo ładnie ją wykończyłeś, a pamiętasz jak na początku kląłeś revella za badziewną jakość i zero spasowanie teraz już trego nie ma i jest tylko piękna ciężarówka Już czekam na kolejną i mam nadzieję że tym razem skusisz się na podstaweczkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi