MrBat Napisano 12 Września 2007 Autor Share Napisano 12 Września 2007 Mam pytanie czy dysponujesz aerograłem Dysponuję. Oczywiście najpierw pójdzie jakiś podkład, ale biorąc poprawkę na wielkość modelu, poprawki będą bardzo utrudnione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrBat Napisano 15 Września 2007 Autor Share Napisano 15 Września 2007 Całość najpierw pomalowana czarną Pactrą, następnie A112 + rozjaśnienia z dodatkiem żółtej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrBat Napisano 25 Września 2007 Autor Share Napisano 25 Września 2007 Pomalowałem wszystkie szczegóły, nałożyłem słuszną warstwę sido, potem kalki, znów sido i wash: Skończyłem też koła: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiec4-13 Napisano 25 Września 2007 Share Napisano 25 Września 2007 Całkiem ekstra sie to prezentuje. Jakich farb olejnych używasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrBat Napisano 25 Września 2007 Autor Share Napisano 25 Września 2007 Jakich farb olejnych używasz Do washu? Renesansy - najtańsze i nie najlepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 25 Września 2007 Share Napisano 25 Września 2007 Szkoda, że fotka bryły pojazdu nie jest wielkości kółek, lepiej byłoby widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrBat Napisano 25 Września 2007 Autor Share Napisano 25 Września 2007 Szkoda, że fotka bryły pojazdu nie jest wielkości kółek, lepiej byłoby widać. Nie udało mi się zrobić takiego powiększenia z sido na modelu. Po zmatowieniu foty znów będą większe. Choć takie powiększenie też do końca nie oddaje natury modelu - bo ukazuje część niedoróbek, które normalnie nie są w ogóle widoczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba-B Napisano 25 Września 2007 Share Napisano 25 Września 2007 Mistrzostwo! Skołuj mu jeszcze jakąś winietkę i po ukończeniu wrzuć tu: http://www.braillescalecomp.com/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 26 Września 2007 Share Napisano 26 Września 2007 omalowałem wszystkie szczegóły, nałożyłem słuszną warstwę sido, potem kalki, znów sido i wash: Jak się nazywa ten zabieg, że te krawędzie są takie "odrapane"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrBat Napisano 26 Września 2007 Autor Share Napisano 26 Września 2007 Jak się nazywa ten zabieg, że te krawędzie są takie "odrapane"? Chodzi Ci o to, że krawędzie są takie jasne? Generalnie jest to jak na razie efekt flesza i błyszczącej powierzchni Po zmatowieniu będę je rozjaśniać suchym pędzlem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrBat Napisano 27 Września 2007 Autor Share Napisano 27 Września 2007 Akrylowy flat MM + kilka suchych pędzli. Wbrew pozorom, właśnie taki efekt jak na zdjęciach chciałem uzyskać. Teraz jeszcze jakiś drobny weathering, więc myślę, że kolejne fotki już w galerii będą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 27 Września 2007 Share Napisano 27 Września 2007 Przyczepiłbym się do krawędzi, bo wyglądają, jakby ktoś wziął pędzel i pomalował je na jakiś jasny kolor. Ale może dalej wszystko ulegnie zmiany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrBat Napisano 27 Września 2007 Autor Share Napisano 27 Września 2007 Będzie trochę odprysków, ale generalnie krawędzie już takie zostaną. Tak mocno przetarty model w tej skali bardziej mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiec4-13 Napisano 27 Września 2007 Share Napisano 27 Września 2007 Modelik superoski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patryq Napisano 27 Września 2007 Share Napisano 27 Września 2007 Po dodaniu odprysków będzie super. Takie przetarcie nawet ma swój urok i pasuje do tej skali. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi