ZIO BY NAITT Napisano 16 Sierpnia 2007 Share Napisano 16 Sierpnia 2007 Witam Chwilowo zająłem się takim oto modelikiem relaksacyjnym . Bazę stanowi Hurricane Mk.IIc Revella któremu przeszczepiłem część dziobową Mk.I Hellera/Airfixa . Model otrzyma malowanie dywizjonu 318 z okresu gdy stacjonował w Detling . PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grześ1541804924 Napisano 17 Sierpnia 2007 Share Napisano 17 Sierpnia 2007 Witam. Dobrze się zapowiada Twoja relacja, a na marginesie chciałbym zapytać część dziobowa z Revella nie przypominała oryginału? (Dlaczego ją wymieniłeś?). Pozdrawiam Grzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ipkinss Napisano 17 Sierpnia 2007 Share Napisano 17 Sierpnia 2007 Witam! Siadam i kibicuję! Głównie dlatego, że: Model otrzyma malowanie dywizjonu 318 z okresu gdy stacjonował w Detling Bardzo lubię oglądać maszyny z naszymi szachownicami Pozdr Ipkinss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deco Napisano 17 Sierpnia 2007 Share Napisano 17 Sierpnia 2007 Witam. Dobrze się zapowiada Twoja relacja, a na marginesie chciałbym zapytać część dziobowa z Revella nie przypominała oryginału? (Dlaczego ją wymieniłeś?). Pozdrawiam Grzegorz Ponieważ Konrad chce zrobić Hurriego w wersji mk Ic . A modelu w takiej wersji nie ma na rynku więc najlepiej jest "pożenić" revella z airfixem. Zio zapowiada sie ciekawie . Ja coraz bardziej nabieram chęci na duże ilości naszych maszyn . Twój wątek mnie zainteresował być może sam kiedyś popełnię tego Hurriego . A kalki to będzie jakaś zbiórka czy konkretny zestaw ( techmod??)?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZIO BY NAITT Napisano 17 Sierpnia 2007 Autor Share Napisano 17 Sierpnia 2007 (edytowane) Witam Tak więc kalki zostaną dobrane kolektywnie , tzn. kokardy planuję użyć z zestawu , litery kodowe i nr.seryjny z arkusza Tally Ho , a szachownice z zestawu Techmodu . PZDR Edytowane 17 Sierpnia 2007 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek92 Napisano 17 Sierpnia 2007 Share Napisano 17 Sierpnia 2007 No to i ja się dosiadam Zobaczymy co za modelik ci wyjdzie no i powodzonka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 17 Sierpnia 2007 Share Napisano 17 Sierpnia 2007 Fajnie się zapowiada , sam ostatnio wyciągałem swojego „Revelowskiego huri” pooglądałem i włożyłem do pudelka. Z chęcią pokibicuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JBZ Napisano 18 Sierpnia 2007 Share Napisano 18 Sierpnia 2007 Pamiętaj że Mk.I i Mk.II miały różne golenie kółka ogonowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZIO BY NAITT Napisano 18 Sierpnia 2007 Autor Share Napisano 18 Sierpnia 2007 Pamiętaj że Mk.I i Mk.II miały różne golenie kółka ogonowego. Jak najbardziej się z Tobą zgadzam , ale z tego co wyczytałem wersja Mk.Ic powstała poprzez połączenie kadłuba Mk.I z płatem Mk.IIc , tak więc postanowiłem że mój model otrzyma kółko ogonowe starego typu . PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZIO BY NAITT Napisano 19 Sierpnia 2007 Autor Share Napisano 19 Sierpnia 2007 Wczoraj prysnąłem powierzchnie dolne MSG i to by było zasadniczo tyle ... PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grześ1541804924 Napisano 19 Sierpnia 2007 Share Napisano 19 Sierpnia 2007 Witam. Może jakieś zdjęcia Pozdrawiam Grzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZIO BY NAITT Napisano 20 Sierpnia 2007 Autor Share Napisano 20 Sierpnia 2007 Postaram się zamieścić fotki pod koniec tygodnia - mój aparat odmówił posłuszeństwa i muszę się posiłkować sprzętem z pracy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ar2r Napisano 20 Sierpnia 2007 Share Napisano 20 Sierpnia 2007 Ja mam tego ptaszka tylko że chciałem go zrobić w barwach fińskich(chociarz że fińskie były to mk.I)ale ja robiłem go na fina..I jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 13 Września 2007 Share Napisano 13 Września 2007 Obecnie jestem na etapie Hawker Hurricane Mk.IIC, ale nie cackałem się z nim za bardzo jeśli chodzi o dobór barw. Pozostało mi jeszcze nałożenie brązu na kadłub, bo moro mam niepełne i brak kalkomanii. Mój Hawker to wersja Revell'a. Widzę, że kadłub masz jako jeden element, w mojej wersji wyloty były oddzielne co ułatwiło mi malowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał_86 Napisano 27 Września 2007 Share Napisano 27 Września 2007 Nio, czekamy na dalszą realcję. Będę się szczególnie przypatrywał ponieważ niedługo zasiądę do Hawker Hurricane Mk.IIC Revell'a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 27 Września 2007 Share Napisano 27 Września 2007 Michał, mógłbyś trochę zmniejszyć ilość pozycji w podpisie, jest tego więcej, niż sam piszesz Naturalnie, jak nie chcesz, to nie zmniejszaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi