hadzi Posted January 24, 2013 Share Posted January 24, 2013 Na samolocie latal w maju i czerwcu 1919r w 4 eskadrze glownie por.pil. Artur Jurkiewicz. Lotniska Wilno i Lida. Kalkomanie z modelu Choroszy - szachownice modyfikowane za pomoca paskow X-tradecals, godlo to prezent od Przyjaciela, ktoremu jezeli zaglada, raz jeszcze serdecznie dziekuje! Miski mi nie pasuja, zreszta jest zdjecie, gdzie nie ma ich na samolocie, wiec bez bolu z nich zrezygnowalem. Ps. Wiem, wash........ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZIO BY NAITT Posted January 25, 2013 Share Posted January 25, 2013 Model zdecydowanie trzyma poziom - brak washa zupełnie mi nie przeszkadza. Tylko ten Le Rhone taki jakiś smutny, jednobarwny ... PZDR Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hadzi Posted January 25, 2013 Author Share Posted January 25, 2013 To z użycia flasha, naprawdę jest to przecierka stal na czarnym i dodatkowo wash zrobiony oil Tamiya. Podobnie jak ślad oleju na spodzie kadłuba. Zdjęcia robiłem bezposrednio przed wstawieniem posta, więc ze światłem było krucho. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mig Posted January 25, 2013 Share Posted January 25, 2013 Gratuluję, wyszedł bardzo ładnie. __________________________________________________________________________ Na warsztacie: Halifax - Revell/Matchbox 1/72 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fiedotow Posted January 25, 2013 Share Posted January 25, 2013 Oj, oj... Patrząc na te szmatopłaciki coraz mocniej odczuwam potrzebę zrobienia czegoś takiego. Cód, miód, ultramaryna! Mam Nieuporcika 17 z Choroszego..., 28 starego Revella, Dr I Edka... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Banny Posted January 25, 2013 Share Posted January 25, 2013 Przyjemny Nieuport. Washować może nie tu za bardzo co (no może odznaczenie sterów), ale gdyby rozciąć szachownice na skrzydłach, nakleić oddzielnie na płat i na lotki, to model wyglądałby zdecydowanie bardziej realnie, tym bardziej że lotki zrobione w pozycji wychylonej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hadzi Posted January 25, 2013 Author Share Posted January 25, 2013 Przyjemny Nieuport. Washować może nie tu za bardzo co (no może odznaczenie sterów), ale gdyby rozciąć szachownice na skrzydłach, nakleić oddzielnie na płat i na lotki, to model wyglądałby zdecydowanie bardziej realnie, tym bardziej że lotki zrobione w pozycji wychylonej. A skad pewnosc, ze nie sa rozciente-na podstawie zdjec? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Banny Posted January 25, 2013 Share Posted January 25, 2013 A skad pewnosc, ze nie sa rozciente-na podstawie zdjec? Dokładnie tak. Nie widać efektu oddzielenia lotki, wygląda jak przyspawana... Zresztą porównaj z oryginałem: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wojciech Butrycz Posted January 26, 2013 Share Posted January 26, 2013 Pięniusi, ale zasugerowałbym wklejenie przyrządu, tak charakterystucznego, na pałąku dla wszystkich chyba Nieuportów. Kokpit Nieuportów w zasadzie był "wolny" od wsz Uploaded with ImageShack.uselkich przyrządów. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hadzi Posted January 26, 2013 Author Share Posted January 26, 2013 a juz miałem nadzieję, że nikt nie zauważy. Będzie jeszcze wklejone. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts