micmal Napisano 30 Stycznia 2013 Share Napisano 30 Stycznia 2013 Oj dawno temu to było (ze dwa lata jak zacząłem), ale muszę to dokończyć. W tak zwanym międzyczasie diorama zaliczyła pikowanie; figurki "uciekły", trochę roślinek odpadło no i kant dioramy się wykruszył. Wywaliłem dwa drzewka, trochę powycinałem roślinek i będę coś tam sztukował. Shermi to mój drugi model, więc patrząc na to dzisiaj zupełnie inaczej bym go wymalował. M4A1 jest o tyle wdzięcznym tematem dla USCM, że na Pacyfiku został przez nich użyty tylko na Cape Gloucester. Co do malowania wersje camo są różne. Zaloga pisze o czarnych jak i zrobionych z błota. Ja zastosowałem tę drugą opcję. Gąski wymienione na AFV. Figurki to stare Verlindeny i przerobiony stary zestaw Dragona z Normandii. Drzewka nie moje, tylko robione na zamówienie (te dwa duże). Jedno w środku od Pana Kobzy, pozostałe roślinki robione samodzielnie. PS. Przepraszam, piszę o figurkach a widać tylko jednego Verlindena. A to właśnie dlatego, że pozostali dali nogę. W miarę postępów będę wklejał fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 31 Stycznia 2013 Share Napisano 31 Stycznia 2013 Hura pierwszy. REWELKA. Podoba mi się, a sam tak nigdy nie zrobię. Pisz tu zaraz dokładnie z czego ta roślinność którą sam robiłeś. Z czego ziemia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micmal Napisano 31 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2013 REWELKA. Wielkie dzięki, ale jeszcze daleka droga do zadowolenia. Cieszę się, że Ci siępodoba. To moja druga diorama, więc ciągle się ucząc zawiesiłem prace i teraz do niej wracam, choć nie jest to dobre rozwiązanie. Lepiej zacząć i skończyć "za jednym zamachem", niż tak dłubać. Ziemia palmowa posłużyła do zrobienia podłoża. Na to wysypałem zmieloną w młynku kokosową podsypkę dla żółwi. Drzewko po lewej jest od Pana Kobzy Dwa wielkie od http://www.mbrmodel.eu/index2.html Wyglądały tak Moja produkcja Palmę zrobiłem z liści palmowych Eduarda tak jak paprotkę. Pozostałe roślinki to własny wyrób z najróżniejszych krzaczków i liści moczonych w glicerynie. Liany zrobiłem ze znalezionych przy płocie zdrewniałych badyli. To co przy Shermanie, to zasuszone pędy od storczyków. Teraz przymierzam się do wody Andrei, a że już raz przy innej dioramie coś spierniczyłem, więc powoli podchodzę do tematu. Inspiracją było to zdjęcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micmal Napisano 7 Lutego 2013 Autor Share Napisano 7 Lutego 2013 Ciągle jestem pod wrażeniem, jak zdjęcia zmieniają to co widzimy "gołym okiem". Te jasne zacieki do poprawy. Robione pudrami Tamki. W realu nie są tak ordynarne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micmal Napisano 15 Lutego 2013 Autor Share Napisano 15 Lutego 2013 Przed wylaniem wody wygląda to tak Ludziki już lepiej wyglądać nie będą, bo po 2 latach już nic z nich nie wycisnę. Coś zmienić? Czy olać temat i wylewać wodę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 18 Lutego 2013 Share Napisano 18 Lutego 2013 Ja merytorycznie ci nie jestem w stanie pomoc, ale scenka robi na mnie naprawdę ogromne wrażenie. Jak dojdzie woda to chyba mi szczena wypadnie - jak to mówią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micmal Napisano 18 Lutego 2013 Autor Share Napisano 18 Lutego 2013 Wielkie dzięki, bardzo się cieszę, że się podoba. Wczoraj przygotowałem formę po wodę i wylałem Still Water Vallejo, coby sprawdzić, czy nie przecieka i... przecieka Jeszcze raz poprawiłem ramkę i wieczorem sprawdzę, czy jest szczelna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micmal Napisano 25 Lutego 2013 Autor Share Napisano 25 Lutego 2013 Działam z wodą Po tygodniu, mam mały przeciek z jakiejś "mikro" dziury pomiędzy wylaną żywicą a podstawką. Nie wiem czym to uszczelnić. Próbowałem taśmą pakową i nic. Gdyby ktoś miał pomysł jak zrobić cieknącą z gąsek wodę, będę zobowiązany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas Napisano 26 Lutego 2013 Share Napisano 26 Lutego 2013 Super.Robi wrazenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 26 Lutego 2013 Share Napisano 26 Lutego 2013 No jak dla mnie to jest bajer. Jeszcze nigdy nie robiłem wody. Mógłbyś jakoś opisać proces torzenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 26 Lutego 2013 Share Napisano 26 Lutego 2013 Gdyby ktoś miał pomysł jak zrobić cieknącą z gąsek wodę, będę zobowiązany. Może przy pomocy żyłki wędkarskiej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Echel Napisano 17 Marca 2013 Share Napisano 17 Marca 2013 Naprawdę świetna scenka z jakiej firmy figurki? jeśli mógłbyś wrzucić linka? również przymierzam się do czegoś związanego z Pacyfikiem pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 17 Marca 2013 Share Napisano 17 Marca 2013 Ten poziom wody jest powalający,swietnie potęguje efekt żołnierzy chodzących w niej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micmal Napisano 22 Marca 2013 Autor Share Napisano 22 Marca 2013 Dzięki wielkie, ale praca jest w Galerii, stąd takie opóźnienie z mojej strony z odpowiedzią z jakiej firmy figurki? Panowie w wodzie i ten "zapylający" przez dżunglę, to stare dragony z zestawu z Normandii, wzbogaceni (chyba nie wszyscy) o żywiczne głowy. Trochę musiałem pozmieniać w figurkach. Dwaj panowie w zieleni to Verlindeny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jic Napisano 22 Marca 2013 Share Napisano 22 Marca 2013 rewelacyjna diorama . ; ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi