Skocz do zawartości

Tiger I - 1:35 - East front.

słomek

Rekomendowane odpowiedzi

Jeszcze trochę technicznych uwag.

Liny wpakowałeś w mocowania elementów wyciora, który już się nie zmieścił.

Do konfiguracji liny + wycior, były inne uchwyty. Liny też powinny mieć mocowania na samej górze, ale nie pamiętam już czy to nie błąd Dragona.

Brakuje bardzo widocznego spawu między płytą z wizjerem kierowcy, a płytą nad transmisją.

Dorobiłeś przewody do lamp, które trochę nie tak "poprowadziłeś", ale już o przewodach do wyrzutników granatów dymnych zapomniałeś.

Na "PA" zwrócili Tobie uwagę na klapy nad wentylatorami, nie posłuchałeś.

Co do malowania nie mam zdania, ale błoto na gąskach lipa, napakowałeś je na elementy bezpośrednio stykające się z podłożem, a między ogniwami czysto.

Pzdr

• 7 months later...
.

Co do malowania nie mam zdania, ale błoto na gąskach lipa,

Pzdr

i Ty FAJNE a wiesz co to wykluczenie? No nie...to ja ci objasnie, to to cos co inni robią z modelami a ty chciałbyś, ale nie umisz, to sie na tych co nie umiom mscisz. To to cos co nie sa tygrysy i to znowu to cos czego nie umisz, bo sciagles 1500100900 plikow z sieci . Acha no i wozisz sie na tym forum, bo na innych to jestes pęczkiem beki(od zawsze) i ogólnie to mało szczególnie, ze wskazaniem na mierne, sprawdzimy prace? Do...a

ż mi się zachce...

Tygrysek albinos bardzo mi się podoba, obicia i zacieki moim skromnym zdaniem nie przesadzone, co do błota to ja lubię jak jest go sporo (ostatnio w moim modelu nawet ciut za dużo ). Co do wytarć na wieży to też bym tak zrobił (tak na logikę to załoga zapewne dużo tam chodziła a biała farba zimowa nie była profesjonalnie nakładana w dobrych warunkach atmosferycznych więc na pewno kiepsko się trzymała podłoża).

Jeszcze tylko dodam, że jestem początkujący tutaj i na moje uwagi można patrzeć przez palce

Jak będę produkował coś w zimowym malowaniu to na pewno skorzystam z tej galerii, szkoda tylko, że nie warsztatu

Model wygląda rewelacyjnie, malowanie kamuflażu super. Mogłeś się tylko postarać o dorobienie kabli do świec dymnych (foto 1, foto 2), w tej skali można robić cuda, a widziałem takie detale przy 1/72. Link do pełnego walkarouda Tigera I)