Boozy Napisano 5 Lutego 2013 Share Napisano 5 Lutego 2013 Witam. Z resztek panazerów powstanie robocik. Miałem już wcześniej chęć zrobienia czegoś S-F po oglądaniu warsztatów Piotra. Nazwa Roboskoczek (popularnie zwany "Skoczkiem) wzięła się od sposobu przemieszczania się robota, ale o tym później. Prototyp typu Zenon II ;o) powstałał będzie w oparciu o typ Zenek I, lecz tajemnicą jest lokalizacja fabryki. Na początek jedno zdjęcie "złomu": Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 5 Lutego 2013 Share Napisano 5 Lutego 2013 Szkoda ,że to dopiero warsztat a nie już galeria. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 9 Lutego 2013 Autor Share Napisano 9 Lutego 2013 Nogi "Skoczka" jeszcze nie wykończone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 10 Lutego 2013 Autor Share Napisano 10 Lutego 2013 Kolejna odsłona. Coś szybko mi to idzie. Przyjemniej się to skleja niż pz IV Korpus + nogi. To co wystaje ponad korpus to szyja. Planuje jeszcze zrobć mu głowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 10 Lutego 2013 Share Napisano 10 Lutego 2013 Rozumiem że planujesz mu jakieś uzbrojenie zainstalować. Czy będzie może jakiś miotacz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 12 Lutego 2013 Autor Share Napisano 12 Lutego 2013 Uzbrojenie to on już ma w łapkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 14 Lutego 2013 Share Napisano 14 Lutego 2013 No właśnie widziałem KwK 37 L/24 (zdaje mi się) i myślałem czy go nie przerobisz na miotacza. Arianowro pracuje nad miotaczem i u niego w temacie wrzuciłem linak do warsztatu jak płomien wykonać. Będę dalej podglądał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 14 Lutego 2013 Autor Share Napisano 14 Lutego 2013 Niestety nie zrobie miotacza bo robot będzie w "spoczynku" Łepek i dodatkowe grabie...a będą jeszcze jedne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 14 Lutego 2013 Share Napisano 14 Lutego 2013 Niezły pomysł na wykorzystanie złomu. Będzie w pancer grau czy jakiś trójkolorowy kamo? No bo przy tylu częsciach z pz.kpfw-ów to chyba inaczej się nie da, he, he. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 14 Lutego 2013 Autor Share Napisano 14 Lutego 2013 Jeszcze nie wiem... Zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 23 Lutego 2013 Autor Share Napisano 23 Lutego 2013 Witam. Skoczek na stanowisku testowo - remontowym. Ponadto pracuje nad przyjacielem - nazwałem to coś strażnik (ma pomagać a jednocześnie chronić ). Dojdzie jescze troszke złomu. Samemu robocikowi doszła jedna łapka: Łepek: Na zbliżeniach widać niedoróbki , ale przynejmniej wiem gdzie poprawić. Mała podstawka: Strażnik (niegotowy): Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 23 Lutego 2013 Share Napisano 23 Lutego 2013 To ile tych nadliczbowych kół było w każdym zestawie? Bardzo ciekawa koncepcja z tego wyszła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 24 Lutego 2013 Share Napisano 24 Lutego 2013 Jak na dioramce widać, i Sowieci pracowali nad swoim Wall-E... ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 29 Marca 2013 Autor Share Napisano 29 Marca 2013 Witam. Baza gotowa. Oko w przygotowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 6 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 6 Kwietnia 2013 Jedno zdjęcie z działań: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panzer_lehr Napisano 6 Kwietnia 2013 Share Napisano 6 Kwietnia 2013 Cześć, Moja żona stwierdziła, że jest to najładniejszy model jaki widziała i dla niej to jest prawdziwe modelarstwo. Chyba będę musiał się przestawić. Pozdrawiam BUDYŃ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof Salwiczek Napisano 6 Kwietnia 2013 Share Napisano 6 Kwietnia 2013 Ale fajny pomysł Oczywiście realizacja też, czekam na ciąg dalszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 6 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 6 Kwietnia 2013 Dzięki koledzy za dobre słowo. Niestety nie moge ostatnio dobrych zdjęć stworzyć. Musze zainwestować w oświetlenie itp. Moja żona stwierdziła, że jest to najładniejszy model jaki widziała i dla niej to jest prawdziwe modelarstwo. Chyba będę musiał się przestawić. Podziękuj też żonie. Może zacznie sklejać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 7 Kwietnia 2013 Share Napisano 7 Kwietnia 2013 Fajniutki kiedyś był podobne roboty w sklepach do nabycia..zawsze chciałem takowego posiadać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 8 Kwietnia 2013 Share Napisano 8 Kwietnia 2013 Powiem ci że ta twoja wizja bardzo dobrze się urzeczywistnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi