Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Z resztek panazerów powstanie robocik. Miałem już wcześniej chęć zrobienia czegoś S-F po oglądaniu warsztatów Piotra.

Nazwa Roboskoczek (popularnie zwany "Skoczkiem) wzięła się od sposobu przemieszczania się robota, ale o tym później.

Prototyp typu Zenon II ;o) powstałał będzie w oparciu o typ Zenek I, lecz tajemnicą jest lokalizacja fabryki.

Na początek jedno zdjęcie "złomu":

1_zps1e1a0579.jpg

Napisano

Kolejna odsłona. Coś szybko mi to idzie. Przyjemniej się to skleja niż pz IV

Korpus + nogi. To co wystaje ponad korpus to szyja. Planuje jeszcze zrobć mu głowe.

4_zps1355e9de.jpg

6_zps3b2f5b10.jpg

5_zpsf01cf080.jpg

Napisano

No właśnie widziałem KwK 37 L/24 (zdaje mi się) i myślałem czy go nie przerobisz na miotacza. Arianowro pracuje nad miotaczem i u niego w temacie wrzuciłem linak do warsztatu jak płomien wykonać.

Będę dalej podglądał.

Napisano

Niezły pomysł na wykorzystanie złomu. Będzie w pancer grau czy jakiś trójkolorowy kamo? No bo przy tylu częsciach z pz.kpfw-ów to chyba inaczej się nie da, he, he.

• 2 weeks later...
Napisano

Witam.

Skoczek na stanowisku testowo - remontowym. Ponadto pracuje nad przyjacielem - nazwałem to coś strażnik (ma pomagać a jednocześnie chronić ). Dojdzie jescze troszke złomu.

Samemu robocikowi doszła jedna łapka:

9_zpsae57ceba.jpg

10_zps25d0d90a.jpg

11_zpse2fceac3.jpg

Łepek:

12_zps3f1dca97.jpg

Na zbliżeniach widać niedoróbki , ale przynejmniej wiem gdzie poprawić.

Mała podstawka:

13_zpsd57c58a1.jpg

16_zpsdd8a56c3.jpg

15_zpsfc25bf92.jpg

Strażnik (niegotowy):

14_zpsc83604e3.jpg

• 1 month later...
Napisano

Cześć,

Moja żona stwierdziła, że jest to najładniejszy model jaki widziała i dla niej to jest prawdziwe modelarstwo.

Chyba będę musiał się przestawić.

Pozdrawiam

BUDYŃ

Napisano

Dzięki koledzy za dobre słowo. Niestety nie moge ostatnio dobrych zdjęć stworzyć. Musze zainwestować w oświetlenie itp.

Moja żona stwierdziła, że jest to najładniejszy model jaki widziała i dla niej to jest prawdziwe modelarstwo.

Chyba będę musiał się przestawić.

Podziękuj też żonie. Może zacznie sklejać