Super Moderator Reflect Napisano 3 Marca 2014 Super Moderator Share Napisano 3 Marca 2014 Cześć! Fantastyczna praca - na prawdę doskonałe wykonanie! Piszesz, że jeden z kolegów podpowiedział jak zadziałać z śniegiem - czy mógłbyś krótko objaśnić jak Ci się udało uzyskać tak dobry efekt? pozdrawiam Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek Napisano 3 Marca 2014 Autor Share Napisano 3 Marca 2014 Przepis na śnieg podesłał szanowny kolega Tornado. Myślałem, że to bardziej skomplikowane a wystarczyło zabrać żonie lakier do włosów i kupić sodę oczyszczoną. Psikasz albo nanosisz pędzlem gdzie chcesz i posypujesz sodą, jak za dużo to zdmu:bip:esz, a jak za mało to ponownie psiknąłem i znowu posypałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 3 Marca 2014 Super Moderator Share Napisano 3 Marca 2014 Marek - bardzo dziękuję za odpowiedź - efekt jest bardzo realistyczny! pozdrawiam Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek Napisano 4 Marca 2014 Autor Share Napisano 4 Marca 2014 Dzięki za słowa uznania. Pierwsza forma podstawki zrobiona, jak wyschnie trzeba będzie dopracować troszkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 4 Marca 2014 Share Napisano 4 Marca 2014 Mimo, że to dopiero początek podstawki to i tak wygląda świetnie. Możesz zdradzić czego robisz/formujesz tę masę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek Napisano 4 Marca 2014 Autor Share Napisano 4 Marca 2014 Dzięki z pozytywne opinie. Śnieg i zaspy formuje ze zwykłego gipsu budowlanego, troche gęściej przygotowanego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 4 Marca 2014 Share Napisano 4 Marca 2014 Dzięki za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek Napisano 11 Marca 2014 Autor Share Napisano 11 Marca 2014 Unimog ukończony, śnieg na podstawce zasycha. W wolnej chwili zrobiłem kierowcę naprawiającego zapchany zsyp (aczkolwiek muszę poćwiczyć malowanie figurek i to dużo ) trójkąt ostrzegawczy do brudzenia jeszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 11 Marca 2014 Share Napisano 11 Marca 2014 Wygląda super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 12 Marca 2014 Share Napisano 12 Marca 2014 Dokładam się do zachwytów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek Napisano 12 Marca 2014 Autor Share Napisano 12 Marca 2014 Dzięki za uznanie. Podstawa wygląda jak na zdjęciach (sorki za zdjęcia ale telefonem robione), dziś przymierze Unimoga. Robiąc śnieg zdziwiłem się ile może pójść sody oczyszczonej na taki mały kawałek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 12 Marca 2014 Share Napisano 12 Marca 2014 Śniegu po pas a facet taki wyletniony??? Weź daj mu jakiś szalik, buty też by mu się inne przydały. Na szybie śniegu nie dawałbym tak jak teraz, bo przecież jest chyba nawiew włączony, to niewiele zostaje, no chyba że śnieżyca akurat ma miejsce. Trochę bez sensu, że producent nie dał bocznych szyb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 12 Marca 2014 Share Napisano 12 Marca 2014 Śniegu po pas a facet taki wyletniony??? Weź daj mu jakiś szalik, buty też by mu się inne przydały. Na szybie śniegu nie dawałbym tak jak teraz, bo przecież jest chyba nawiew włączony, to niewiele z Fakt, trochę tak wiosennie, ale zależy komu ciepło komu zimno . Co za tym idzie w środku ma połamane klamki i musi otwierać od zewnątrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek Napisano 13 Marca 2014 Autor Share Napisano 13 Marca 2014 Dobre o szaliku nie pomyślałem, właśnie się robi. Tak na szybko model na podstawce. created by picasa2html.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 13 Marca 2014 Share Napisano 13 Marca 2014 Chyba trochę za dobrze odśnieża. Dorzuć trochę białego pod koła, bo według mnie jest za duży kontrast. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 13 Marca 2014 Share Napisano 13 Marca 2014 Ślady opon dorób koniecznie! Dobre o szaliku nie pomyślałem, właśnie się robi. Jak możesz to dorób mu walonki, bo naprawdę zbyt luzacko wygląda. Pozdrawiam, Marcin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 15 Marca 2014 Share Napisano 15 Marca 2014 Będąc w Bytomiu, muszę stwierdzić, że model kolegi wyróżniał się bardzo pozytywnie. Nie chcę zapeszać, ale życzę miejsca na pudle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek Napisano 17 Marca 2014 Autor Share Napisano 17 Marca 2014 Dzięki Marak za określenie "wyróżniał się pozytywnie" aczkolwiek konkurencja była bardzo zacna i miejsca na pudle nie wystarczyło, ale nie ma się co martwić jak na trzeci model to i tak uważam że nie wyszedł źle. Pozostało mi już tylko wystawienie w "Galerii". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 17 Marca 2014 Share Napisano 17 Marca 2014 No i ja widziałem na żywo i wygląda super. Zrobiłem mu zdjęcie chyba z każdej strony. Czekam na kolejny projekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi